Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ψήφιση νομοσχεδίου: “Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ψήφιση νομοσχεδίου: “Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις” – Διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής του νομοσχεδίου και επί ορισμένων άρθρων

Ψήφιση νομοσχεδίου

Η συζήτηση επί του νομοσχεδίου “Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις”ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη 11.06.2020 στις 12:00, με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής του νομοσχεδίου και επί ορισμένων άρθρων – πρυτανικές αρχές,  μετεγγραφές, διαδικασία ίδρυσης ξενόγλωσσων προγραμμάτων,  διαγωγή, τράπεζα θεμάτων.

Υπενθυμίζουμε πως ονομαστική ψηφοφορία επί των άρθρων ζήτησε μετά το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ
Δείτε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας εδώ

___________________

Δεκτές Βουλευτικές Τροπολογίες

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής -10.06.2020- συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων “Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις”, η Υπουργός κα Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε πως έκανε δεκτές κάποιες Βουλευτικές Τροπολογίες οι οποίες είχαν κατατεθεί προηγουμένως.

Συγκεκριμένα, αποδέχθηκε 3 Τροπολογίες Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και 1 Τροπολογία Βουλευτή του ΚΙΝΑΛ.

Δείτε αναλυτικά εδώ

___________________

Νομοτεχνικές βελτιώσεις Υπουργού Ν. Κεραμέως
Επίσης η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως κατέθεσε στο ξεκίνημα της χθεσινής συνεδρίασης δυο νομοτεχνικές βελτιώσεις, οι οποίες αφορούν στη θητεία Πρυτάνεων και Αντιπρυτάνεων, η οποία δεν μπορεί να συνεχισθεί πέραν των 2 θητειών αναφορικά με Πρυτάνεις και 3 θητειών αναφορικά με το σύνολο θητειών Πρυτάνεων και Αντιπρυτάνεων.
Επιπροσθέτως η θητεία των Πρυτάνεων ορίζεται στα 4 έτη και όπου λήγει με λιγότερα έτη αυτή συμπληρώνεται μέχρι την τετραετία.

Δείτε σχετικά

Το νομοσχέδιο “Αναβάθμιση του σχολείου και άλλες διατάξεις” όπως κατατέθηκε στη Βουλή
Κρούσμα κορονοϊού σε εκπαιδευτικό στην Ξάνθη: Αναφορά Τσίπρα στη Βουλή-Απάντηση Κεραμέως
Βουλευτικές Τροπολογίες: Ποιες έγιναν δεκτές από την Υπουργό Νίκη Κεραμέως
Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη: Ο λιτός τίτλος του νομοσχεδίου δικαιώνει την ουσία του: “Αναβάθμιση του Σχολείου”
Ομιλία Νίκου Φίλη στη Βουλή: “Αντί για το δάσος η κυρία Κεραμέως νοιάζεται για το δέντρο των Προτύπων”
Τρίωρη στάση εργασίας και συλλαλητήριο για τη μη ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου | Ανακοίνωση ΔΟΕ

Πριν φύγετε

Ανακοίνωση Υπουργείου Παιδείας για διορισμούς εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση