Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ψήφισμα για ευπαθείς ομάδες εκπαιδευτικών της Γ.Σ των Προέδρων των ΕΛΜΕ-Ζητάει να ισχύσουν τα περσινά κριτήρια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ψήφισμα για ευπαθείς ομάδες εκπαιδευτικών της Γ.Σ των Προέδρων των ΕΛΜΕ-Ζητάει να ισχύσουν τα περσινά κριτήρια ώστε να διδάξουν στα τμήματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

Αθήνα, 14/10/2021

Α.Π.: 462

Ψήφισμα ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ στις 25/09/2021 για τις ευπαθείς ομάδες Εκπαιδευτικών

 Οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν  στις ευπαθείς ομάδες, με ανησυχία διαπιστώνουν ότι η σχολική χρονιά δεν φαίνεται να ξεκινάει με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Η πλειονότητα των μαθητών

δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί, ενώ είναι πρακτικά δύσκολο στο σχολικό περιβάλλον να τηρούνται πάντοτε σχολαστικά όλα τα μέτρα προστασίας.

Είναι ενδεικτικό ότι εμφανίζεται τάση αύξησης του αριθμού κρουσμάτων, ενώ αρκετοί ειδικοί εκφράζουν επιπλέον ανησυχίες για το επόμενο διάστημα και αναφέρονται στο επερχόμενο νέο κύμα πανδημίας.

Η παρούσα λοιπόν κατάσταση

είναι σίγουρα ανησυχητική για όλους τους εργαζομένους στο σχολικό περιβάλλον, όμως εκείνοι  που ανήκουν  στις ευπαθείς ομάδες έχουν σοβαρούς λόγους να ανησυχούν  για τους κινδύνους στην υγεία τους.

Αυτό ισχύει ακόμα και για όσους  έχουν  εμβολιαστεί από τις ευπαθείς ομάδες, καθώς τα δεδομένα δείχνουν ότι ένα ποσοστό εμβολιασμένων νοσεί.

Περαιτέρω ανασφάλεια

προκαλεί το πρόσφατο ΦΕΚ 4188Β’/10-09-21 («Παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2021-2022»).

Σε αυτό ορίζονται οι ευπαθείς ομάδες μαθητών

για τη φετινή σχολική χρονιά, οι οποίες δικαιούνται να ενταχθούν στα μαθήματα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Παρατηρείται  όμως ότι δεν ορίζονται, στο εν λόγω ή σε άλλο ΦΕΚ, ποιες είναι οι ευπαθείς ομάδες καθηγητών.

Η  ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ

ζητάει να ισχύσουν τα περσινά κριτήρια για τις ευπαθείς ομάδες καθηγητών, ώστε να διδάξουν στα τμήματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης χωρίς να εγκυμονούνται κίνδυνοι για την υγεία τους.

Δείτε επίσης

Απεργία αποχή από εξ αποστάσεως εκπαίδευση στις υπό κατάληψη σχολικές μονάδες από την ΟΛΜΕ
ΟΛΜΕ: Οχι καταχρηστική η απεργία αποχή, μόνο παράνομη-Διαφωνία με Υπουργείο
Ζέτα Μακρή-Παράλληλη στήριξη: 125% αύξηση στα αιτήματα από το 2016-17-Ειδική πρόσκληση για Σχολ. Νοσηλευτές
Εξετάσεις Β1 επιπέδου ΤΠΕ: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων πιστοποίησης
 Εγγραφο: ΚΕΔΑΣΥ-προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού αξίας 520.234,56 €
Εγκύκλιος: Αδειες δημοσίων υπαλλήλων-Μονίμων και ορισμένου χρόνου-Τι αλλάζει
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση