Ψήφισμα για ευπαθείς ομάδες εκπαιδευτικών της Γ.Σ των Προέδρων των ΕΛΜΕ-Ζητάει να ισχύσουν τα περσινά κριτήρια ώστε να διδάξουν στα τμήματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
Ανακοίνωση της ΟΛΜΕ
Αθήνα, 14/10/2021
Α.Π.: 462
Ψήφισμα ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ στις 25/09/2021 για τις ευπαθείς ομάδες Εκπαιδευτικών
Οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, με ανησυχία διαπιστώνουν ότι η σχολική χρονιά δεν φαίνεται να ξεκινάει με τις καλύτερες προϋποθέσεις.
Η πλειονότητα των μαθητών
δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί, ενώ είναι πρακτικά δύσκολο στο σχολικό περιβάλλον να τηρούνται πάντοτε σχολαστικά όλα τα μέτρα προστασίας.
Είναι ενδεικτικό ότι εμφανίζεται τάση αύξησης του αριθμού κρουσμάτων, ενώ αρκετοί ειδικοί εκφράζουν επιπλέον ανησυχίες για το επόμενο διάστημα και αναφέρονται στο επερχόμενο νέο κύμα πανδημίας.
Η παρούσα λοιπόν κατάσταση
είναι σίγουρα ανησυχητική για όλους τους εργαζομένους στο σχολικό περιβάλλον, όμως εκείνοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες έχουν σοβαρούς λόγους να ανησυχούν για τους κινδύνους στην υγεία τους.
Αυτό ισχύει ακόμα και για όσους έχουν εμβολιαστεί από τις ευπαθείς ομάδες, καθώς τα δεδομένα δείχνουν ότι ένα ποσοστό εμβολιασμένων νοσεί.
Περαιτέρω ανασφάλεια
προκαλεί το πρόσφατο ΦΕΚ 4188Β’/10-09-21 («Παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2021-2022»).
Σε αυτό ορίζονται οι ευπαθείς ομάδες μαθητών
για τη φετινή σχολική χρονιά, οι οποίες δικαιούνται να ενταχθούν στα μαθήματα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Παρατηρείται όμως ότι δεν ορίζονται, στο εν λόγω ή σε άλλο ΦΕΚ, ποιες είναι οι ευπαθείς ομάδες καθηγητών.
Η ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ
ζητάει να ισχύσουν τα περσινά κριτήρια για τις ευπαθείς ομάδες καθηγητών, ώστε να διδάξουν στα τμήματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης χωρίς να εγκυμονούνται κίνδυνοι για την υγεία τους.
Δείτε επίσης
Απεργία αποχή από εξ αποστάσεως εκπαίδευση στις υπό κατάληψη σχολικές μονάδες από την ΟΛΜΕ
ΟΛΜΕ: Οχι καταχρηστική η απεργία αποχή, μόνο παράνομη-Διαφωνία με Υπουργείο
Ζέτα Μακρή-Παράλληλη στήριξη: 125% αύξηση στα αιτήματα από το 2016-17-Ειδική πρόσκληση για Σχολ. Νοσηλευτές
Εξετάσεις Β1 επιπέδου ΤΠΕ: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων πιστοποίησης
Εγγραφο: ΚΕΔΑΣΥ-προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού αξίας 520.234,56 €
Εγκύκλιος: Αδειες δημοσίων υπαλλήλων-Μονίμων και ορισμένου χρόνου-Τι αλλάζει
Παρακαλούμε μην παραλείπετε να αναφέρετε το especial.gr ως πηγή, με ενεργό link προς τη διεύθυνση https://www.especial.gr/psifisma-gia-efpatheis-omades-ekpaideftikwn-ths-gs-proedrwn-elme-zitaei-na-isxusoun-ta-persina-kritiria/ όταν αναδημοσιεύετε το περιεχόμενό μας.