“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ψήφισμα συμπαράστασης από ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΣΕΕΠΕΑ Αττικής στους διωκόμενους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και ΕΕΠ σχολείου ΔΠΕ Πειραιά.

Ψήφισμα συμπαράστασης

Ανακοινώσεις συμπαράστασης με κήρυξη Στάσεων Εργασίας εξέδωσαν η ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής για τους διωκόμενους συνάδελφους εκπαιδευτικούς και ΕΕΠ που υπηρετούσαν σε σχολείο της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης Πειραιά.

Η Ανακοίνωση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Αθήνα, 13/01/2020

Αρ. Πρωτ.: 2

Θέμα: «Στήριξη της ΠΟΣΕΕΠΕΑ στη συμπαράσταση του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής απέναντι στους διωκόμενους συνάδελφους εκπαιδευτικούς και ΕΕΠ που υπηρετούσαν σε σχολείο της πρωτοβάθμιας διεύθυνσης Πειραιά»

Τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020, ώρα 9 π.μ. στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά θα διεξαχθεί η δίκη των εκπαιδευτών (ένας εκ των οποίων ανήκει στο ΕΕΠ), οι οποίοι κατά το σχολικό έτος 2017-2018 υπηρετούσαν στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου και κατηγορήθηκαν από μητέρα μαθητή που κατά την περίοδο εκείνη φοιτούσε στο συγκεκριμένο σχολείο, ότι άσκησαν κατ’ εξακολούθηση λεκτική βία εις βάρος του παιδιού της.

Η υπόθεση είχε απασχολήσει τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πειραιά, την εκπαιδευτική κοινότητα καθώς και την κοινή γνώμη.

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των συναδέλφων τόσο με ηθική υποστήριξη, όσο και με επανειλημμένες επισκέψεις στο σχολείο για επιτόπια διερεύνηση της υπόθεσης  και εξομάλυνση της έντασης προς όφελος των μαθητών και της λειτουργίας του σχολείου. Ομοίως  υποστηρίζει τους συναδέλφους και στην παρούσα φάση σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωση με αρ.πρ.694/13-01-2020.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής, με θέσεις, προτάσεις  και με έργα, στηρίζει θέματα που άπτονται της Ειδικής και Γενικής Εκπαίδευσης, τα μέλη της ΕΕΠ- ΕΒΠ, τα σχολεία, τους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι οι καταγγελίες προέρχονται από μία μητέρα, η οποία ακολούθησε παράνομες ενέργειες.

Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι το σύνολο των γονέων του συγκεκριμένου σχολείου δεν υποστηρίζει τα λεγόμενα και τις πράξεις της μητέρας.

Το εν λόγω περιστατικό αποκτά ιδιαίτερα σημαντική βαρύτητα για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα καθώς παραβιάζει τη διασφάλιση του θεμελιώδους δικαιώματος της προστασίας των προσωπικών δεδομένων μαθητών και εργαζομένων μέσα στη σχολική κοινότητα, καταπατά και δυναμιτίζει τη συνεργασία εκπαιδευτικών και γονέων που αποτελεί πυλώνα της παιδαγωγικής διαδικασίας, όπως επίσης οδηγεί σε διασυρμό μία σχολική μονάδα Ειδικής Εκπαίδευσης που υποστηρίζει επί χρόνια μαθητές και τις οικογένειές τους.

Με την παρούσα ανακοίνωση, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ), επιθυμεί να εκφράσει την υποστήριξή της στο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής και στους συνάδελφους αναπληρωτές που εμπλέκονται στην οικεία υπόθεση.

Καταδικάζουμε την παράνομη καταγραφή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, την προσβολή, τη συκοφαντία και το διασυρμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των σχολικών μονάδων και  των συναδέλφων που αποδεδειγμένα έχουν βοηθήσει  μαθητές και οικογένειες μέσα από τον παιδαγωγικό και υποστηρικτικό τους ρόλο.

Το ΔΣ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ κηρύσσει για τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 3ωρη στάση εργασίας, από τις 11.00 έως 14.00 για το πρωινό πρόγραμμα και 13.15 έως 16.00 κατά το  απογευματινό, ώστε να διευκολυνθούν τα μέλη της Ομοσπονδίας μας να παραστούν στη δίκη.

Υπενθυμίζουμε πως το ΔΣ του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής έχει κηρύξει ήδη 3ωρη στάση εργασίας  από  8.00 έως 11.00 για το πρωινό πρόγραμμα.

Καλούμε  την εκπαιδευτική κοινότητα, τα μέλη μας ΕΕΠ ΕΒΠ να είναι στο πλευρό των εκπαιδευτικών.

Καλούμε τις Ενώσεις Γονέων να καταγγείλουν παρόμοιες πρακτικές και να συμπαρασταθούν στους διωκόμενους εκπαιδευτικούς με ψηφίσματα.

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ στηρίζει τους συναδέλφους στη διεκδίκηση της αποκατάστασης του ονόματός τους. Είναι υπόθεση όλων μας κι όχι λίγων.

Ψήφισμα συμπαράστασης

Η Ανακοίνωση του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής

Αθήνα,13/01/2020

Αρ. Πρωτ.: 694

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΕΠ

Τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020, ώρα 9 π.μ. στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά εκδικάζεται η προσφυγή κατά 4 συναδέλφων αναπληρωτών Εκπαιδευτικών και 1 ενός συναδέλφου αναπληρωτή μέλους του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού, οι οποίοι κατά το σχολικό έτος 2017-2018 υπηρετούσαν στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου.

Οι συνάδελφοί μας κατηγορούνται από μητέρα μαθητή που φοιτούσε στο συγκεκριμένο σχολείο κατά την περίοδο αυτή, ότι άσκησαν κατ’ εξακολούθηση λεκτική βία σε βάρος του παιδιού της.

Η υπόθεση είχε απασχολήσει τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πειραιά που διεξήγαγε Ένορκο Διοικητική Εξέταση χωρίς να επιβάλει πειθαρχικές ποινές στους εκπαιδευτικούς για την κατηγορία σωματικής ή λεκτικής ή βίας.

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των συναδέλφων τόσο με ηθική υποστήριξη, όσο και με επανειλημμένες επισκέψεις στο σχολείο για επιτόπια διερεύνηση της υπόθεσης.

Όπως τότε έτσι και τώρα, στεκόμαστε στο πλευρό των διωκόμενων εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα του συναδέλφου ΕΕΠ-μέλους του Συλλόγου μας, καταγγέλλοντας την παράνομη και ηθικά απαράδεκτη διαδικασία ηχητικής καταγραφής της εκπαιδευτικής πράξης, με όποιες παρανοήσεις και αλλοιώσεις συνεπάγεται αυτή.

Επιπλέον, θεωρούμε ότι ανάλογες πρακτικές ποινικής δίωξης, συκοφάντησης αλλά και διαπόμπευσης εκπαιδευτικών από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δυναμιτίζουν το κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας που θα έπρεπε να διέπει τις σχέσεις σχολείου-εκπαιδευτικών και γονέων, προς όφελος των παιδιών, δημιουργούν σοβαρά εμπόδια στην εκπαιδευτική διαδικασία και δηλητηριάζουν το σχολικό περιβάλλον με αντιπαραθέσεις, διενέξεις και αισθήματα καχυποψίας και ματαίωσης.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τέτοιες ενέργειες παράνομης καταγραφής της εκπαιδευτικής διαδικασίας, που αποτελούν ευθεία παραβίαση της ιδιωτικότητας και των προσωπικών δεδομένων, προσβάλλουν την αξιοπρέπεια εκπαιδευτικών και μαθητών και αποπροσανατολίζουν από τον πρωταρχικό στόχο της Εκπαίδευσης, την ευημερία και την πνευματική, ηθική, κοινωνική και ψυχική ανάπτυξη των μαθητών.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι συνάδελφοί μας έχουν διατελέσει το εκπαιδευτικό τους καθήκον με ευσυνειδησία και εντός των πλαισίων του παιδαγωγικού τους ρόλου και αποτελούν θύματα άδικης και αυθαίρετης δίωξης.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής:

· Καταδικάζει απερίφραστα τις διώξεις ενάντια στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς
· Συμπαρίσταται έμπρακτα στο συνάδελφο μέλος του Συλλόγου μας με όλα τα μέσα που διαθέτει σε συνδικαλιστικό επίπεδο και με τη φυσική μας παρουσία στη δίκη
· Καλεί τις Ενώσεις Γονέων να καταγγείλουν παρόμοιες πρακτικές και να συμπαρασταθούν στους διωκόμενους εκπαιδευτικούς με ψηφίσματα
· Καλούμε την ΠΟΣΕΕΠΕΑ να καταδικάσει τις διώξεις και ναστηρίξει με κάθε τρόπο τους συναδέλφους (συνδικαλιστικό, νομικό).

Το ΔΣ του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής κηρύσσει για τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 3ωρη στάση εργασίας 8.00 έως 11.00 στο πρωινό πρόγραμμα και ζητά από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ να κηρύξει στάση εργασίας από τις 11.00 έως 14.00 του πρωινού προγράμματος και 13.15 έως 16.00 στο απογευματινό για να διευκολυνθούν τα μέλη του συλλόγου μας να παραστούν στη δίκη.

Διαδικασία τοποθετήσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ: Πότε θα γίνουν – Τροπολογία στη Βουλή
Διάταξη πτυχίων Κολλεγίων: Δεκτά θα γίνονται από το ΑΣΕΠ για διορισμό εκπαιδευτικών
Τριετής αποκλεισμός όσων διορίζονται και δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία ή παραιτούνται | Ρύθμιση στη Βουλή

Επίσης