“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ψήφισμα συμπαράστασης ΟΛΜΕ στην απεργία των εργαζομένων στον ΟΤΕ

Ψήφισμα συμπαράστασης ΟΛΜΕ στην απεργία των εργαζομένων στον ΟΤΕ και την Cosmote E-Value, για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και άρση της διάκρισης μεταξύ παλιών και νέων εργαζόμενων.

Ψήφισμα συμπαράστασης ΟΛΜΕ

Ψήφισμα συμπαράστασης εξέδωσε το ΔΣ της ΟΛΜΕ, σχετικά με την απεργία διαρκείας από τις 21/12 έως τις 12/01 των εργαζόμενων στον ΟΤΕ και την Cosmote E-Value.

Δείτε την Ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

Αθήνα, 07/1/2020

Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζόμενων στον ΟΤΕ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζόμενων στον ΟΤΕ και την Cosmote E-Value, που μέσα από τις γενικές συνελεύσεις των δυο σωματείων προκήρυξαν απεργία διαρκείας από τις 21/12 έως τις 12/01. Οι εργαζόμενοι παλεύουν για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και άρση της διάκρισης μεταξύ παλιών και νέων εργαζόμενων, «επινοικιαζόμενων» ή μη.

Επίσης, απαιτούν να μην ισχύσει η πρόθεση του ομίλου να προβεί σε απολύσεις με τη λήξη της παρούσας σύμβασης και να ανακληθούν όσες έγιναν την παραμονή πρωτοχρονιάς.

Οι εργαζόμενοι, με την απόφαση τους αυτή δηλώνουν «βάζουμε φρένο στις ορέξεις μίας Διοίκησης που θέλει υπερκέρδη με απολύσεις, με βραχυπρόθεσμα οφέλη για τους ίδιους και όχι σύγχρονες βιώσιμες τηλεπικοινωνίες για την κοινωνία».

Από την πλευρά του το Σωματείο Εργαζομένων Cosmote E-Value Αττικής στην ανακοίνωση του αναφέρει «αποφασίσαμε την συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις με το σύνολο των συναδέλφων στον Όμιλο ΟΤΕ, για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους και για εμάς στην Cosmote – E Value, χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις, με βάση το σχέδιο της σύμβασης που έχουμε αποφασίσει».

Ο αγώνας των εργαζόμενων στον ΟΤΕ και την Cosmote E-Value συνδέεται με τον αγώνα όλων των εργαζομένων για αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία, για να επιστραφούν όλοι οι κλεμμένοι μισθοί και δικαιώματα, κόντρα σε κυβέρνηση – ΕΕ – εργοδοσία.

Ειδικά σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει εκτός τις αντεργατικές αντισυνδικαλιστικές διατάξεις του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου, να περάσει νόμο περιορισμού των διαδηλώσεων και νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, οι εργαζόμενοι με τους αγώνες μας πρέπει να περάσουμε στην αντεπίθεση, να διεκδικήσουμε τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας.

Διαμαρτυρία ΟΛΜΕ για τον κλάδο ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών: Να καταθέσει το ΥΠΑΙΘ Τροπολογία
Συλλυπητήρια ΔΟΕ για τον αιφνίδιο θάνατο συναδέλφου
Αναγνωρίσεις ΔΟΑΤΑΠ: Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών για τις καθυστερήσεις και τις Προκηρύξεις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019