Ψήφισμα συμπαράστασης της Γ.Σ Προέδρων ΕΛΜΕ στα μέλη του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Ψήφισμα συμπαράστασης της Γενικής Συνέλευσης των Προέδρων των ΕΛΜΕ στα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, τα οποία μηνύθηκαν από Διευθύντρια.

Ψήφισμα συμπαράστασης

Με Ψήφισμά της η Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ, συμπαραστέκεται στα μέλη του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, τα οποία, όπως αναφέρεται στο Ψήφισμα, μηνύθηκαν από  Δ/ντρια  για συκοφαντική δυσφήμιση, εξαιτίας ανακοίνωσης που εξέδωσαν ομόφωνα και κατήγγειλαν τις πρακτικές της.

Σύμφωνα με την Ανακοίνωση

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας έπραξε το αυτονόητο, παρεμβαίνοντας πολλές φορές στο σχολείο μετά από αλλεπάλληλα καλέσματα του Συλλόγου Διδασκόντων.

Και όλα αυτά αφού η Διευθύντρια του σχολείου, με τη στάση της,
  • καταστρατηγούσε συστηματικά το ωράριο των εκπαιδευτικών,
  • αρνούνταν να συγκαλέσει συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων, ακόμα και μετά από μάζεμα υπογραφών,
  • απαιτούσε από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ να επισκέπτεται το σχολείο μετά το πέρας των μαθημάτων ή και το απόγευμα,

διαμορφώνοντας άσχημο κλίμα ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς.

Επίσης στο Ψήφισμα αναφέρεται πως:

Είναι  αυτονόητο δικαίωμα και ταυτόχρονα υποχρέωση του σωματείου:

• Να ασκεί με πολιτικοσυνδικαλιστική οπτική, δημόσια κριτική για πράξεις και ενέργειες, τόσο της διοίκησης όσο και των στελεχών της,
  • να παρεμβαίνει με όποιον τρόπο κρίνει σκόπιμο, και να υπερασπίζεται τα μέλη του απέναντι στον αυταρχισμό από τη διοίκηση.

Οι διοικητικοί αυτοί παράγοντες, άλλωστε, τους αρέσει δεν τους αρέσει, εκ της θέσεώς τους δρουν και ενεργούν στη δημόσια σφαίρα  και ως εκ τούτου υπόκεινται στη δημόσια κριτική.

Οι δικαστικές διώξεις ή ακόμα και η απειλή δίωξης προσώπων, ξεκάθαρα ισοδυναμεί  με απόπειρα ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής και κοινωνικής δράσης.

Η φυγομαχία από την δημόσια αντιπαράθεση και η μεταφορά  αυτής στις αίθουσες των δικαστηρίων στοχεύει στη φίμωση του δημόσιας κριτικής, στον εκφοβισμό και στον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Τέλος

Η Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ επισημαίνει πως όλα αυτά  έχουν να κάνουν με πρακτικές, τις οποίες, έχει αντιπαλέψει το κίνημα των εκπαιδευτικών εδώ και πολλά χρόνια κι έχουν καταδικάσει με τις αποφάσεις τους τόσο η ΕΛΜΕ όσο και η ΟΛΜΕ.

Ζητά δε την άμεση απόσυρση της μήνυσης σε βάρος των μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας.

ΔΟΕ για δηλώσεις Υπουργού για διδασκαλία Φυσικής Αγωγής και Αγγλικών στο Νηπιαγωγείο
ΔΟΕ για πολιτική ηγεσία Υπουργείου Παιδείας: Δίγλωσση και αναξιόπιστη
Απαντήσεις Υπουργείου Παιδείας στα ζητήματα που έθεσε το ΔΣ της ΔΟΕ
Τοποθετήσεις Κεραμέως στα θέματα που έθεσε το ΔΣ της ΟΛΜΕ