Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη σχολική βία μαζί με την Τροπολογία των 10 άρθρων, στη Βουλή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη σχολική βία μαζί με την Τροπολογία των 10 άρθρων κατά πλειοψηφία στη Βουλή – Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ υπερψήφισαν το νομοσχέδιο, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν, η Ελληνική Λύση δήλωσε “παρών” και ο ΣΥΡΙΖΑ απείχε της ψηφοφορίας.

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη σχολική βία

Ψηφίστηκε σήμερα Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, κατά πλειοψηφία επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου, το σχέδιο νόμου: “Ζούμε Αρμονικά Μαζί – Σπάμε τη Σιωπή: Ρυθμίσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία και άλλες διατάξεις”.

Το νομοσχέδιο καθώς και η κατατεθείσα Τροπολογία των δέκα (10) άρθρων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ψηφίστηκε με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ) και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά από την απόφαση που πήρε να απέχει από τις ψηφοφορίες στη Βουλή δεν ψήφισε και τάχθηκε κατά των διατάξεων του νομοσχεδίου.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ) και το ΜέΡΑ25 καταψήφισαν το νομοσχέδιο.

Η Ελληνική Λύση δήλωσε “παρών” επί του νομοσχεδίου.

Ομιλίες στην Ολομέλεια

Νίκη Κεραμέως στην Ολομέλεια της Βουλής: “Στόχος μας να δώσουμε φωνή στα παιδιά που είναι αντιμέτωπα με τον σχολικό εκφοβισμό και την ενδοσχολική βία”

Ομιλία Χαράς Κεφαλίδου, στην Ολομέλεια της Βουλής

Τοποθέτηση Νίκου Φίλη στην Ολομέλεια

Ενσωμάτωση στο νομοσχέδιο προτάσεων κομμάτων και Φορέων

Σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, ενσωματώθηκαν στο νομοσχέδιο προτάσεις των κομμάτων και των Φορέων, όπως της ΕΣΑμεΑ αναφορικά με την θέσπιση κατευθυντηρίων οδηγιών και ειδικής πλατφόρμας για ΑμεΑ, της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τον υπεύθυνο επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, της ΔΟΕ για τη δυνατότητα ανώνυμης αναφοράς περιστατικού σχολικής βίας μόνο από μαθητές κ.α. Επίσης δήλωσε πως θα ισχύουν και όλες οι άλλες διαδικασίες για περιστατικά σχολικού εκφοβισμού, αναφορές περιστατικών στον Δ/ντή του σχολείου κ.α., θα συμπεριληφθεί και αναφορά για τον εκφοβισμό σε εκπαιδευτικούς, όπως και για τον διαδικτυακό εκφοβισμό, αλλά  και αναφορές για την ταυτότητα φύλου, την έκφραση φύλου κ.α.

Δείτε σχετικά

Το νομοσχέδιο αντιμετώπισης σχολικής βίας και εκφοβισμού 

Τροπολογία 10 άρθρων: Πιστώσεις αναπληρωτών-Μετακινήσεις Συμβ. Εκπ/σης-Συγκρότηση ΕΔΕΑ-ΠΕΚΕΣ-Αμοιβές 

Κεραμέως στη Βουλή: Στόχος διορισμοί και επιπλέον Κοινων. Λειτουργοί και Ψυχολόγοι στα σχολεία 

Τι συζητήθηκε στην 1η συνεδρίαση για το ν/σ για τη σχολική βία

Νέες ρυθμίσεις παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας προς ψήφιση στη Βουλή 

Νομοσχέδιο για σχολικό εκφοβισμό: Που εμπλέκονται τα ΚΕΔΑΣΥ και οι ΕΔΥ-Παράθεση διατάξεων 

Πριν φύγετε

Κεραμέως για διορισμούς 2023: Εχουμε ζητήσει όπως κάθε χρόνο

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση