Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ψηφίζεται η τροπολογία με τη σύσταση 1.723 νέων οργανικών θέσεων εκπ/κών και 1.555 ΕΕΠ-ΕΒΠ, σήμερα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ψηφίζεται η τροπολογία με τη σύσταση 1.723 νέων οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων και 1.555 μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ, σήμερα Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024.

Ψηφίζεται η τροπολογία των νέων οργανικών

Σήμερα, Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024, συζητείται και ψηφίζεται επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου το σχέδιο νόμου: «Οργανισμός Ακαδημίας Αθηνών». Στο νομοσχέδιο αυτό περιέχεται η Τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με τη διάταξη-ρύθμιση για νέες 1.723 οργανικές θέσεις κλάδων εκπαιδευτικού προσωπικού της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ειδικότητες) και 1.555 μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ).

Δείτε την Τροπολογία-Διάταξη για εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων ΕΔΩ και για μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ ΕΔΩ
Από αυτές τις νέες οργανικές σε μια πιθανή κατανομή σε κλάδους και ειδικότητες εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας  και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ, στις Ειδικότητες εκπαιδευτικών ακούγεται για 75% κάλυψη στα οργανικά κενά (της Εγκυκλίου Μετατάξεων και αυτά που θα συσταθούν), ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘΑ οι μόνιμοι διορισμοί μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ θα είναι 1.210.
Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ
Ερωτήματα από την αντιπολίτευση
Κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης στη Βουλή, έως αυτή την ώρα,  επί του νομοσχεδίου «Οργανισμός Ακαδημίας Αθηνών» διατυπώθηκαν από την αντιπολίτευση ερωτήσεις σχετικά με την κατάργηση οργανικών θέσεων της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για να συσταθούν οι νέες οργανικές, τα κριτήρια της κατανομής των νέων οργανικών σε περιοχές και για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής 2024, η οποία ανακοινώθηκε εχθές από το Υπουργείο Παιδείας.

Δείτε επίσης

Πρόβλεψη κατανομής διορισμών 2024, σε κλάδους και ειδικότητες εκπαιδευτικών και ΕΕΠ-ΕΒΠ 

Ερωτήσεις και Απαντήσεις για διορισμούς-νέες οργανικές-Μεταθέσεις-Τι περιμένουμε από εδώ και πέρα 

Η διάταξη για νέες οργανικές ΕΕΠ-ΕΒΠ (1.555) κατατέθηκε στη Βουλή για ψήφιση 

Η διάταξη για 1.723 νέες οργανικές εκπαιδευτικών ειδικοτήτων κατατέθηκε στη Βουλή για ψήφιση 

Ανακοίνωση μόνιμων διορισμών 2024: 10.000 σε όλες τις ειδικότητες, σε όλες τις βαθμίδες 

Πριν φύγετε

52.500 οι αναπληρωτές το 2023-24: Η Ζ. Μακρή για Παράλληλη-Τ.Ε-Διορισμούς-Ενταξ. Εκπ/ση | Παράθεση στοιχείων 

Καθηκοντολόγια εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ σε Σχολεία-ΚΕΔΑΣΥ-ΕΔΥ-Παράλληλη-Τ.Ε-Δ/ντων-Συμβ. Εκπ/σης-Συλλ. διδ/ντων 

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Παιδείας από τη ΔΟΕ Δευτέρα 15.07 για το έγγραφο με τις “διευθετήσεις αξιολόγησης”

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση