Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ψυχολογική υποστήριξη ΚΕΣΥ για κορονοϊό: ΚΕΣΥ Φθιώτιδας-1ο Αχαίας-Κεφαλληνίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ψυχολογική υποστήριξη ΚΕΣΥ για κορονοϊό: Γραμμές Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης – Υλικό εξ αποστάσεως υποστήριξης –  ΚΕΣΥ Φθιώτιδας-1ο Αχαίας-Κεφαλληνίας.

Ψυχολογική υποστήριξη ΚΕΣΥ για κορονοϊό

ΚΕΣΥ Φθιώτιδας

COVID-19: Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης για γονείς και μαθητές Σχολικών Μονάδων αρμοδιότητας του Κ.Ε.Σ.Υ. Φθιώτιδας

Εν μέσω της νέας καθημερινής πραγματικότητας λόγω του κορωνοϊού, η Διεπιστημονική Ομάδα του Κ.Ε.Σ.Υ. Φθιώτιδας έχει οργανώσει και λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή συμβουλευτικής, εκπαιδευτικής και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων που βιώνουν οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/μαθήτριες που φοιτούν σε σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς του. Παρακαλούμε να συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας και μέλος της διεπιστημονικής μας ομάδας θα έρθει σε επαφή σύντομα μαζί σας.

Δείτε

https://kesy-new.fth.sch.gr/?p=11749&fbclid=IwAR0vbGyjebN7iOQU33W90tJqGdZ19YHO1II_XtipXfQ7Z-IqMxsp_-IKM48

Επίσης

Υλικό για εξ αποστάσεως υποστήριξη μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων

Εξαιρετική δουλειά από την διεπιστημονική ομάδα του ΚΕΣΥ, υπό τον Προϊστάμενο Γιάννη Μπαρμπάτση, με την πολύ σημαντική τεχνική επιμέλεια του εκπαιδευτικού, υπεύθυνου στον επαγγελματικό προσανατολισμό Δημήτρη Καλοδήμου.

___________________

1ο ΚΕΣΥ Αχαιας

Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης-Χρήσιμο υλικό

Το 1ο ΚΕΣΥ Αχαΐας ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις των συνθηκών λόγω του κορωνοιού, λειτουργεί καθημερινά Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης για τους μαθητές, τους γονείς μαθητών και τους εκπαιδευτικούς αρμοδιότητας του 1ου ΚΕΣΥ Αχαΐας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων που βιώνουν στα πλαίσια της νέας καθημερινότητας.

Επιπλέον, δημιούργησε φάκελο με θέμα διαχείριση κορωνοιού http://1kesy.ach.sch.gr/autosch/joomla15/index.php/diax-koron1 με χρήσιμο υλικό για τους γονείς και τους μαθητές που θα συνεχίσει να εμπλουτίζετε στην ιστοσελίδα του http://1kesy.ach.sch.gr

____________________

ΚΕΣΥ Κεφαλληνίας

Υπηρεσίες εξ αποστάσεως ψυχοκοινωνικής υποστήριξης
Στο πλαίσιο των υποστηρικτικών υπηρεσιών που παρέχει το ΚΕΣΥ, ενημερώνουμε τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές ότι στην υπηρεσία μας λειτουργεί Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας από Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00 π.μ -2:00 μ.μ. στο τηλέφωνο 26710 27475 και στο email: mail@kesy.kef.sch.gr
Ειδικά για τον Τομέα Συμβουλευτικής & Επαγγελματικού Προσανατολισμού παρακαλούμε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 26710 26374 και στο email: kesypkef@sch.gr
Ειδικότερα, η υπηρεσία μας παρέχει μέσω τηλεφώνου ή τηλεδιάσκεψης τα εξής:
Συμβουλευτική μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών για την διαχείριση του άγχους
Συμβουλευτική γονέων για την διαχείριση των παιδιών κατά την μακρά παραμονή στο σπίτι που επιβάλλει η καραντίνα
Συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς – Πληροφόρηση για εκπαιδευτικές & επαγγελματικές επιλογές μετά από κάθε βαθμίδα – Ενημέρωση για το σύστημα πρόσβασης στην Γ/θμια Εκπαίδευση και τη Συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου των υποψηφίων
Προτάσεις δημιουργικής απασχόλησης παιδιών καθώς και τρόπων διατήρησης της επαφής τους με σχολικά αντικείμενα
Οδηγίες και παραπομπές για αντιμετώπιση επειγόντων (π.χ. κρίσεων πανικού)
Υποστήριξη μαθητών και των οικογενειών τους, οι οποίοι κατά την διάρκεια λειτουργίας των σχολείων υποστηριζόντουσαν από τις ΕΔΕΑΥ, σε συντονισμό με αυτές.
Για μαθητές των σχολείων με υποστήριξη από ΕΔΕΑΥ (5ο και 6ο ΔΣ Αργοστολίου, 2ο ΔΣ Ληξουρίου, ΔΣ Κεραμειών, 1ο και 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου, Γυμνάσιο Κεραμειών, Γυμνάσιο Ληξουρίου, Γυμνάσιο Αγίας Θέκλης), οι γονείς μπορούν να απευθύνονται στις σχολικές μονάδες για εξ αποστάσεως ραντεβού με την ψυχολόγο ή με την κοινωνική λειτουργό.
Σας ενημερώνουμε επίσης ότι η υπηρεσία μας είναι τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά προσβάσιμη για επείγοντα οποιαδήποτε στιγμή και πέραν του ωραρίου εργασίας.
Είμαστε στην διάθεσή σας ώστε σε συνεργασία να αντιμετωπίσουμε την δύσκολη αυτή περίοδο.
Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) Κεφαλληνίας

Δείτε σχετικά

Αρθρο Κεραμέως για εξ αποστάσεως εκπαίδευση: Συγκινητική ανταπόκριση εκπαιδευτικών και μαθητών
Ζαχαράκη για εργαζόμενους ΚΕΣΥ: Τους ευχαριστώ για τη βοήθεια που προσφέρουν
Μένουμε σπίτι συνδεδεμένοι: Ψυχολογική υποστήριξη οικογενειών, παιδιών και εφήβων
Εξ αποστάσεως υποστήριξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από ΚΕΣΥ-ΕΔΕΑΥ | Εγκύκλιος
Νέες οδηγίες ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση