Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ψυχολόγοι, εκπαιδευτικοί, κ.α στην Επιτροπή  Κατάταξης και Σήμανσης τηλεοπτικών προγραμμάτων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ψυχολόγοι, εκπαιδευτικοί, κ.α στην Επιτροπή  Κατάταξης και Σήμανσης τηλεοπτικών προγραμμάτων, σύμφωνα με το σχέδιο Υπουργικής Απόφασης του Υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Ελευθέριου Κρέτσου, που τέθηκε σε Διαβούλευση έως 30/04/2019

Συγκρότηση εσωτερικής πενταμελούς επιτροπής αξιολόγησης και κατάταξης των προγραμμάτων ανά τηλεοπτικό σταθμό, η οποία θα απαρτίζεται ενδεικτικά από ψυχολόγους, εκπαιδευτικούς, νομικούς, προβλέπει σχέδιο Υπουργικής Απόφασης που τέθηκε σε Διαβούλευση.

Το σχέδιο  για την κατάταξη και σήμανση του τηλεοπτικού προγράμματος, τόσο των σταθμών ελεύθερης λήψης όσο και των συνδρομητικών, έθεσε σε δημόσια διαβούλευση ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, ύστερα από πρόταση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, τον Απρίλιο, για την αλλαγή της σήμανσης στα προγράμματα της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου.

Δείτε το Αρθρο 03 – Διαδικασία κατάταξης-Εσωτερική Επιτροπή

1. Η κατάταξη των προγραμμάτων στις πέντε (5) κατηγορίες γίνεται από εσωτερική επιτροπή επιστημόνων (Επιτροπή Προστασίας Ανηλίκων) που συγκροτείται σε κάθε τηλεοπτικό φορέα το αργότερο μέχρι την 31η Μαΐου κάθε έτους.

Η επιτροπή αυτή είναι πενταμελής και απαρτίζεται από ειδικούς επιστήμονες (λ.χ. ψυχολόγους, παιδαγωγούς-εκπαιδευτικούς, νομικούς, ειδικούς σε θέματα επικοινωνίας) και στελέχη φορέων που είναι υπεύθυνα για την επιλογή, το σχεδιασμό και τη διάρθρωση του προγράμματος.

Η επιτροπή μεριμνά ιδιαίτερα τόσο για το γραμμικό όσο και για το μη-γραμμικό πρόγραμμα ώστε να διασφαλίζεται η προστασία των ανηλίκων.

Η συγκρότηση της κάθε επιτροπής κοινοποιείται στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και στην αρμόδια Διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

2. Ειδικά, η κατάταξη των τηλεοπτικών διαφημιστικών μηνυμάτων των κινηματογραφικών ταινιών γίνεται από την επιτροπή χωρίς να αποτελεί ένδειξη για την επιλογή της σήμανσης τους η σήμανση που έχει επιλεγεί για την προβολή του στους κινηματογράφους, όπως ορίζεται στο άρθρο 37 του ν. 3905/2010 (Α’ 219).

Δείτε επίσης

Ψυχολόγοι στις ΔΥΕΠ: Πόσοι προσλαμβάνονται – σε ποιες ΔΥΕΠ – καθήκοντα – εποπτεία

Share.

About Author

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Leave A Reply