Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ψυχολόγοι Επικουρικού: Αίτημα για ισότιμη και δίκαιη εκπροσώπηση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ψυχολόγοι Επικουρικού: Αίτημα για ισότιμη και δίκαιη εκπροσώπηση από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικού Εκπαιδευτικού προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ).

Ψυχολόγοι Επικουρικού

Επιστολή απέστειλαν στην ΠΟΣΕΕΠΕΑ Ψυχολόγοι (ΠΕ23) του Επικουρικού Πίνακα, με την οποία εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για την τοποθέτηση της Ομοσπονδίας, όπως αναφέρουν, “κατά των υπουργικών αποφάσεων που δίνουν συνάφεια μεταπτυχιακών με τη σχολική ψυχολογία και υπέρ της προγενέστερης, αμφιλεγόμενης απόφασης του ΣτΕ”.

Οι συνάδελφοι Ψυχολόγοι αιτούνται από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ την επίσημη, έγγραφη τοποθέτηση και δέσμευση της,  ως προς την ισότιμη και δίκαιη εκπροσώπηση και αναγνώριση των δικαιωμάτων του συνόλου των Ψυχολόγων, κυρίου κι επικουρικού πίνακα, που εργάζεται στην εκπαίδευση.

Η Επιστολή

25/07/2019

ΘΕΜΑ: Έκφραση διαμαρτυρίας Ψυχολόγων ΠΕ 23 επικουρικού πίνακα

Αξιότιμοι συνάδελφοι,

Αρχικά να σας συγχαρούμε για την εκλογής σας ως νέο Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και να σας ευχηθούμε καλή δύναμη στο έργο της εκπροσώπησης των κλάδων του ΕΕΠ και ΕΒΠ.

Με την εν λόγω επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας καθώς με έκπληξη διαπιστώσαμε στο πρόσφατο αίτημά σας για συνάντηση με τη Υπουργό Παιδείας, ότι τοποθετείστε ως Ομοσπονδία κατά των υπουργικών αποφάσεων που δίνουν συνάφεια μεταπτυχιακών με τη σχολική ψυχολογία και υπέρ της προγενέστερης, αμφιλεγόμενης απόφασης του ΣτΕ.

Η Ομοσπονδία οφείλει να εκπροσωπήσει τόσο τον κύριο όσο και τον επικουρικό πίνακα των ψυχολόγων, οι δεύτεροι εκ των οποίων αποτελούν την πλειοψηφία στους πίνακες του κλάδου μας και δεν υπολείπονται στο ελάχιστο όσον αφορά στα ακαδημαϊκά προσόντα και την εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης.

Το σύστημα  αξιολόγησης των μεταπτυχιακών τίτλων ως προς την απόδοση συνάφειας με τη Σχολική Ψυχολογία δεν κρίνεται λειτουργικό κι αντικειμενικό, καθότι εν πολλοίς παραγνωρίζει τη συνάφεια πολλών μεταπτυχιακών της Ψυχολογίας, τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού, με το αντικείμενο εργασίας των Ψυχολόγων στο σχολικό περιβάλλον, Ειδική και Γενική Αγωγή και  ΚΕΣΥ.

Επιπλέον, με την ύπαρξη δυο πινάκων εκμηδενίζεται η πολυετής προϋπηρεσία πολλών από εμάς στο χώρο της εκπαίδευσης.

Συμπερασματικά,  αιτούμαστε την επίσημη, έγγραφη τοποθέτηση και δέσμευση της Ομοσπονδίας ως προς την ισότιμη και δίκαιη εκπροσώπηση και αναγνώριση των δικαιωμάτων του συνόλου των Ψυχολόγων, κυρίου κι επικουρικού πίνακα, που εργάζεται στην εκπαίδευση.

Θεωρούμε ότι όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι, που εκπροσωπεί η Ομοσπονδία,  πρέπει να είναι ενωμένοι προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ευχαριστούμε για το χρόνο σας και την κατανόηση προς τα αιτήματά μας.

Ονοματεπώνυμο:

  1. Γαμαρη Πανωραία
  2. Κουκούμη Βαρβάρα
  3. Λαζαρίδου Γεωργία
  4. Μηλιαράκη Αγγελική Μαρία
  5. Μπριντάκη Παρασκευή
  6. Παντελοπούλου Παναγιώτα
  7. Παντέρη Μαρία
  8. Πετρίδη Χριστίνα
  9. Πολύδερα Ελένη
  10. Σταματάκη Παρασκευή

Η απάντηση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Δείτε ακόμη:

Ζαχαράκη στο ONLine: Τέλος χρονιάς οι διορισμοί

Συνάντηση ΠΟΣΕΕΠΕΑ-ΑΣΕΠ: Προσωρινοί-Παράβολο-Απορριφθέντες και…καλό καλοκαίρι..

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση