Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πτυχία ΕΒΠ: Ενημέρωση από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ σχετικά με την καταγραφή στην αίτηση ΑΣΕΠ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πτυχία ΕΒΠ: Ενημέρωση από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ σχετικά με την καταγραφή των πτυχίων μελών Ειδικού Βοηθητικού Προσωπκού (ΕΒΠ) στην αίτηση του ΑΣΕΠ.

Πτυχία ΕΒΠ: Ενημέρωση από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ σχετικά με την καταγραφή στην αίτηση ΑΣΕΠ

Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. μετά από σημερινές επικοινωνίες τόσο με το ΑΣΕΠ όσο και με το Αυτοτελές Τμήμα ΕΕΠ & ΕΒΠ (όπου απέστειλε και σχετικό γραπτό ερώτημα) έλαβε την ακόλουθη προφορική απάντηση σε σχέση με την καταγραφή του δεύτερου πτυχίου των υποψήφιων μελών ΕΒΠ στην ηλεκτρονική αίτηση του ΑΣΕΠ για την προκήρυξη 1ΕΑ/2019:

Τα υποψήφια μέλη του ΕΒΠ χρειάζεται να καταγράψουν μόνο το ΝΑΙ στο πεδίο του 2ου πτυχίου στην ηλεκτρονική αίτηση του ΑΣΕΠ και δε χρειάζεται να κάνουν οποιαδήποτε άλλη καταγραφή”.

Επισημαίνουμε ότι πρόκειται για προφορική οδηγία καθώς το Αυτοτελές Τμήμα ΕΕΠ & ΕΒΠ παραπέμπει το ζήτημα στο ΑΣΕΠ και το ΑΣΕΠ αρκείται σε προφορικές απαντήσεις.

Το ΔΣ

Να υπενθυμίσυμε πως την Παρασκευή 31/05/2019 δημoσιεύθηκε σχετικά:

“Μετά από πολλά ερωτήματα συναδέλφων από το ΕΒΠ, οι οποίοι κατέχουν και δεύτερο πτυχίο, σχετικά με το πεδίο που πρέπει να συμπληρώσουν στην αίτηση του ΑΣΕΠ, θα παρακαλούσαμε, αν γίνεται, να περιμένουν μέχρι να έχουμε μια επίσημη απάντηση από τους υπεύθυνους του ΑΣΕΠ.
Να σημειωθεί ότι η προσθήκη δεύτερου τίτλου σπουδών υπήρχε στην αίτηση του ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς ΕΑΕ και για το ΕΕΠ, λόγω του ότι οι υποψήφιοι μπορούν να αιτηθούν και για άλλο κλάδο προσθέτοντας το δεύτερο τίτλο σπουδών.
Ο κλάδος για το ΕΒΠ έχει μόνο ένα κωδικό τίτλου το 201, στον οποίο αναφέρονται συγκεκριμένα πτυχία. Κατανοούμε ότι στην παρούσα φάση δεν μπορεί να αλλάξει η φόρμα της αίτησης ΑΣΕΠ για την 1ΕΑ, ωστόσο τα ερωτήματα που θέσαμε είναι τα εξής:…”

Δείτε επίσης:

Προκηρύξεις και Εκλογές: Τι απάντησε το Υπουργείο για τη διαδικασία των προκηρύξεων ΑΣΕΠ για μόνιμους διορισμούς σε σχέση με τη διενέργεια Εθνικών Εκλογών

Οδηγίες και διευκρινήσεις Υπουργείου προς ΠΔΕ για τις αιτήσεις μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ
Braille και Νοηματική: Τι ισχύει για τα μέλη ΕΒΠ σχετικά με την αίτηση ΑΣΕΠ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Γράψτε μία απάντηση