Ρόδος-κλειστά σχολεία: Αύριο Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 λόγω καιρικών συνθηκών – Το ίδιο και οι σχολικές μονάδες της Σύμης, με αποφάσεις των Δημάρχων.
Ρόδος-κλειστά σχολεία
Κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νησί της Ρόδου, αύριο Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 σύμφωνα με απόφαση που εξέδωσε ο Δήμαρχος Ρόδου κος Αντώνης Καμπουράκης.
Για να ληφθεί η απόφαση αυτή ελήφθησαν σοβαρά υπόψη οι μετεωρολογικές προβλέψεις για κακοκαιρία, σύμφωνα με τις οποίες αναμένεται ότι θα επικρατήσουν ισχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι, στο νησί της Ρόδου.
Λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων την Παρασκευή 27.01.2023, κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία της Σύμης, σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Σύμης κου Ελευθέριου Παπακαλοδούκα. Επίσης ο Δήμος εφιστά την προσοχή ως προς την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων και την απομάκρυνση όλων των σταθμευμένων οχημάτων από το Γεφυράκι εως τις περιοχές «Σαλαχούρη » και « Κουλουντρή».
Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου Ρόδου
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων λόγω καιρικών συνθηκών. Η αναστολή αφορά όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, σε ολόκληρο το νησί της Ρόδου, την Παρασκευή 27 Ιανουάριου 2023.
Ανακοίνωση Περιφέρειας Αττικής
Ολα τα εσπερινά και απογευματινά σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της Αττικής, για προληπτικούς λόγους λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων, δεν θα λειτουργήσουν με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής κου Γιώργου Πατούλη και κατόπιν σχετικής διαβούλευσης με τους Δημάρχους της Αττικής.
Η Περιφέρεια Αττικήςσυστήνει σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να συμμορφώνονται με τις οδηγίες Υπ. Πολιτικής Προστασίας και σε κάθε περίπτωση αν πρέπει υποχρεωτικά να μετακινηθούν, κατά την έξαρση των καιρικών φαινομένων να φροντίσουν να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους, μέχρι την εκτόνωση των φαινομένων.
Ακολουθούν οι συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας
- Να ασφαλίσουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
- Να στερεώσουν τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχουν αναρτήσει.
- Να ασφαλίσουν τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιών ή των χώρων εργασίας τους. Να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.
- Ιδιαιτέρως προσεκτικοί σε φαινόμενα κατολισθήσεων καλούνται να είναι οι κάτοικοι όλων τω ευαίσθητων περιοχών που είχαν αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα στο παρελθόν.
- Παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι, ειδικά των αγροτικών περιοχών, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε φαινόμενα συσσώρευσης φερτών υλικών και αντικειμένων που μπορεί να προκαλέσουν πλημμυρικά προβλήματα σε τάφρους χειμάρρους γεφύρια και ρέματα.
Δείτε επίσης
Εγκύκλιος Τριών Ιεραρχών 2022-23: Τι προβλέπεται για την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού
Υποψήφιοι διευθυντές σχολικών μονάδων: Τελικοί πίνακες δεκτών και μη δεκτών υποψηφιοτήτων
Προκήρυξη Στρατιωτικών Σχολών 2023-24 για τις Πανελλαδικές 2023-Προθεσμίες υποβολής αίτησης
18η τροποποίηση απόφασης συνάφειας Μεταπτυχιακών με την ΕΑΕ και τη Σχολική Ψυχολογία | ΦΕΚ
Επιμόρφωση-μαθητεία: Εκπαιδευτικών/εκπαιδευτών-4ος Κύκλος Β’ Επιμορφωτικής Φάσης
Παρακαλούμε μην παραλείπετε να αναφέρετε το especial.gr ως πηγή, με ενεργό link προς τη διεύθυνση https://www.especial.gr/rodos-kleista-sxoleia-avrio-paraskevi-27-1-2023-logw-kairikwn-sinthikwn/ όταν αναδημοσιεύετε το περιεχόμενό μας.