Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ρυθμίσεις απουσιών μαθητών λόγω κορονοϊου | Εγκύκλιος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ρυθμίσεις απουσιών μαθητών λόγω κορονοϊου: Αυτών που επέστρεψαν από πληττόμενες περιοχές – Εγκύκλιος της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Σοφίας Ζαχαράκη.

Ρυθμίσεις απουσιών μαθητών

“Σας ενημερώνουμε ότι για τους/τις μαθητές/τριες που επέστρεψαν από πληττόμενες περιοχές με SARS-COV-2, όπως αυτές αναφέρονται στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ όπως επικαιροποιείται κάθε φορά, με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται απουσίες δεκατεσσάρων (14) ημερών, από την ημερομηνία επιστροφής τους, εφόσον προσκομίσουν στη σχολική μονάδα άμεσα τα σχετικά ταξιδιωτικά έγγραφα”.

Αυτό είναι το περιεχόμενο της Εγκυκλίου υπ. αριθμ. Φ1/32425/Δ2 της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Σοφίας Ζαχαράκη με θέμα “Ρύθμιση Απουσιών Μαθητών/τριών”, η οποία ρυθμίζει τις απουσίες μαθητών/τριων που επέστρεψαν από πληττόμενες περιοχές με κορονοϊό SARS-COV-2.

Δείτε την Εγκύκλιο με τη Ρύθμιση Απουσιών Μαθητών/τριών

Δέκατο κρούσμα κορονοϊού

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υγείας που υπογράφει ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ το δέκατο κρούσμα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας.

Πρόκειται για Ελληνίδα, στενή επαφή του ένατου επιβεβαιωμένου κρούσματος, η οποία είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Να υπενθυμίσουμε πως:

Δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ B 701 – 04.03.2020 οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις με τις οποίες ελήφθησαν έκτακτα προληπτικά μέτρα στους Νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, που αφορούν στην πιθανότητα τοπικής μετάδοσης του κορονοϊού στην περιοχή.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν αναστολή της λειτουργίας:
  • Oλων των δημοσίων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλων των βαθμίδων,
  • καθώς και την αναστολή πάσης φύσεως μαζικών συναθροίσεων (θεάτρων, κινηματογράφων, αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επισκέψεων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία),
για την περίοδο 5 έως 6 Μαρτίου 2020.

Δείτε σχετικά

ΦΕΚ έκτακτων προληπτικών μέτρων: Για τους Νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου
Αναστολή λειτουργίας 28 σχολείων: Το ΦΕΚ με τη λίστα και τα χρονικά διαστήματα

Δείτε επίσης

Δέκατο κρούσμα κορονοϊού: Στενή επαφή του ένατου
Ενατο κρούσμα κορονοϊού ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας
Ογδοο κρούσμα κορονοϊού ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας
Κλείσιμο σχολείων: Θα το κάνουμε αν μας το υποδείξουν οι ειδικοί – Ζαχαράκη στο MEGA
Κορωνοϊός και σχολεία: Ερωτήσεις και απαντήσεις για εκπαιδευτικές μονάδες
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Γράψτε μία απάντηση