Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΣΑΚΕΑ: “Εξαφάνιση” του κλάδου ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών από την Ειδική και Γενική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΣΑΚΕΑ: “Εξαφάνιση” του κλάδου ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών από την Ειδική και Γενική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ανακοίνωση – Καταγγελία.

ΣΑΚΕΑ: “Εξαφάνιση” του κλάδου ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών από την Ειδική και Γενική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Σ.Α.Κ.Ε.Α)

Ανθίμου Γαζή 171Δ Τ.Κ. – Πόλη: Βόλος ΤΗΛ: 6944772898

E-MAIL: syllogosanaplirotoneade@yahoo.gr  ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ: sakea.forumgreek.com

ΒΟΛΟΣ  02-06-2019

Αρ. Πρωτ. 112

Ανακοίνωση-Καταγγελία

 Ο Σύλλογος Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής καταγγέλλει την απαράδεκτη απόπειρα «εξαφάνισης» του κλάδου ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών από την Ειδική και Γενική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Το Υπουργείο Παιδείας, βγάζοντας από το συρτάρι ένα νόμο του 2009 (N.3794/2009), δίνει τη δυνατότητα σε συναδέλφους του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΕ71 και ΠΕ72), να ενταχθούν με το ίδιο πτυχίο σε έναν κλάδο αποκλειστικά δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΠΕ78), μεταφέροντας μάλιστα και όλη τους την προϋπηρεσία, με βάση τα οριζόμενα στο ν. 4589/2019.

Με την αδιανόητη αυτή ρύθμιση οι συνάδελφοι των Κοινωνικών Επιστημών δέχονται ένα βαρύ πλήγμα, καθώς θα είναι πλέον ελάχιστοι αυτοί που θα μπορέσουν να διεκδικήσουν μια από τις ήδη λίγες θέσεις που τους προσφέρονται στην Γενική και Ειδική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Δείτε:

Μετάλλαξη δασκάλου σε Κοινωνιολόγο: «Οταν το όνομα σου δίνει και τη χάρη»

Ταυτόχρονα, η απόφαση δεν έχει καμία επιστημονική βάση ή/και παιδαγωγική τεκμηρίωση. Είναι γνωστό ότι δεκάδες σχολές και τμήματα παρέχουν στους φοιτητές τους τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να εξεταστούν, μεταξύ άλλων, και σε μαθήματα που σχετίζονται με την επιστήμη της Κοινωνιολογίας.

Αυτό, όμως, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση και με κανέναν τρόπο να μεταφράζεται σε εξειδίκευση στις Κοινωνικές Επιστήμες και εξίσωση των πτυχίων τους με αυτά των ΠΕ78.

Ενδεικτικό της κατάστασης που δημιουργείται με την ένταξη των αποφοίτων του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής στον κλάδο ΠΕ78, είναι το γεγονός ότι συνάδελφοι που μέχρι τώρα υπηρετούσαν ως δάσκαλοι σε δομές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕ71),  καλούνται να διδάξουν το Πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα της Κοινωνιολογίας στη Γ’ Λυκείου, έχοντας ως μοναδικό εφόδιο από τις πανεπιστημιακές τους σπουδές 1 υποχρεωτικό μάθημα συναφές με το αντικείμενο των Κοινωνικών Επιστημών.

Καλούμε το ΥΠΠΕΘ να καταργήσει άμεσα την αντιεπιστημονική και αντιπαιδαγωγική αυτή ρύθμιση,  η οποία αποτελεί συγχρόνως και ξεκάθαρη επίθεση στα επαγγελματικά δικαιώματα των συναδέλφων του κλάδου ΠΕ78 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Με εκτίμηση

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Σ.Α.Κ.Ε.Α

Η Πρόεδρος                                                               Η Γεν.Γραμματέας

Ζήβα Αδαμαντία                                                              Στεφάνου Αικατερίνη

Δείτε επίσης:

Προκηρύξεις και Εκλογές: Τι απάντησε το Υπουργείο για τη διαδικασία των προκηρύξεων ΑΣΕΠ για μόνιμους διορισμούς σε σχέση με τη διενέργεια Εθνικών Εκλογών

Πίνακες Ειδικής Αγωγής: Να συνεχισθούν οι διαδικασίες ζήτησε το Υπουργείο Παιδείας

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση