Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σαρηγιάννης-σχολεία: Πρέπει να ανοίξουν στις 20 Ιανουαρίου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σαρηγιάννης-σχολεία: Πρέπει να ανοίξουν στις 20 Ιανουαρίου – Mε ένα άνοιγμα των σχολείων στις 20 Ιανουαρίου θα φτάναμε στα 600 κρούσματα στο τέλος του Μάρτη και στα 900 αν ανοίξουν στις 8 Ιανουαρίου.

Σαρηγιάννης-σχολεία

Στις 20 Ιανουαρίου αντί για 8 Ιανουαρίου 2021 προτείνει να επαναλειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες της χώρας ο Καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ κος Δημοσθένης Σαρηγιάννης στην εκπομπή Κοινωνία Ωρα ΜEGA σήμερα Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020.

Αναλυτικά ο κος Σαρηγιάννης αναφέρθηκε ως εξής;

“Ολοι οι υπολογισμοί που έχουμε κάνει και τα σενάρια για το πως πρέπει να ανοίξουμε και πως γενικά πρέπει να ελέγξουμε την πανδημία μέχρι το τέλος του Μάρτη και αργότερα, δείχνουν ότι ένα άνοιγμα γύρω στις 8 Ιανουαρίου των σχολείων θα οδηγούσε συγκριτικά με ένα άνοιγμα των σχολείων στις 20 Ιανουαρίου σε μια αύξηση των κρουσμάτων μέχρι το τέλος του Μάρτη γύρω στο 50% παραπάνω απ αυτό που θα είχαμε.

Για να είμαι συγκεκριμένος σε αριθμούς

με ένα άνοιγμα των σχολείων στις 20 Ιανουαρίου θα φτάναμε στα 600 κρούσματα στο τέλος του Μάρτη και στα 900 αν ανοίξουν στις 8 Ιανουαρίου.

Θεωρώ πως αξίζει τον κόπο

να μην ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου 2021 γιατί αυτό μας δίνει το χρόνο να  έχουμε συνολικότερη αποσυμπίεση του συστήματος υγείας και ταυτόχρονα να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ακόμη πιο θετικά το σενάριο των εμβολίων”.

Σε ερώτηση της Δημοσιογράφου

πως αφού έχει ειπωθεί πως τα σχολεία δεν αποτελούν εστία μετάδοσης γιατί να μας απασχολούν όλα αυτά ο κος Σαρηγιάννης απάντησε πως πρέπει να μας απασχολούν οι γονείς, ο συναγελασμός των γονέων γύρω από το σχολείο, όλες οι κοινωνικές δραστηριότητες γύρω από το σχολείο, όταν οι γονείς πάνε ή παίρνουν τα παιδιά.

Τέλος

ο κος Καθηγητής επισήμανε πως 7 στους 10 δεν φοράνε τη μάσκα όπως πρέπει και την χρησιμοποιούν με λάθος τρόπο.

Δείτε επίσης

Προσωπικό ειδικής αγωγής: Καταβολή 13ου μισθού προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ
Ελευσίνα: Διαμαρτυρία Συλλόγου εκπαιδευτικών Ε.Δ.Σ για τη συνέχιση λειτουργίας εν μέσω αυστηρού lockdown στη Δυτική Αττική
Σύλλογοι διδασκόντων-ΕΕΠ-ΕΒΠ 31 ΕΝΕΕΓΥΛ: Επιστολή στο ΥΠΑΙΘ για τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες λειτουργίας
Ειδικά σχολεία Πτολεμαϊδας: Κρούσματα κορονοϊού-Αντιδράσεις εκπαιδευτικών και γονέων
Ειδικά σχολεία Δυτικής Αττικής: Διαμαρτυρία σχετικά με τη συνέχιση λειτουργίας τους
1.850 εκπαιδευτικοί-ΕΕΠ-ΕΒΠ υπογράφουν Επιστολή Διαμαρτυρίας για τα Ειδικά Σχολεία
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση