Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σχετικά με τα “ΙΕΚ Φούφουτος”: Η απάντηση της Υπ. Παιδείας Ν. Κεραμέως στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σχετικά με τα “ΙΕΚ Φούφουτος”: Η απάντηση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα.

Σχετικά με τα “ΙΕΚ Φούφουτος”

Απάντησε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του για την Παιδεία.

Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της σημερινής του συνέντευξης στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδος” στο κανάλι OPEN, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις πρόσφατες αναφορές σχετικά με τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, του επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και ερευνητή στο Harvard κου Όθωνα Ηλιόπουλου, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ως εξής:

“Τι ακριβώς συζητάμε, συζητάμε στην Ελλάδα για σπουδές επιπέδου Harvard ή συζητάμε για τα ΙΕΚ “Φούφουτος”; Το Harvard είναι ένα πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε το 1636 και η παράδοση της δημόσια τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ευρώπη με αυτή στις ΗΠΑ είναι πολύ διαφορετική». «Στην Ευρώπη υπάρχει η παράδοση του δημόσιου πανεπιστημίου. 2.000 ιδρύματα πανεπιστημιακά στην Ευρώπη είναι δημόσια και τα καλύτερα πανεπιστήμια στην Ευρώπη είναι δημόσια, αυτή είναι η πραγματικότητα”.

Σχετικά με το για ποιο λόγο να μην υπάρχουν και δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως:

“Εγώ είμαι υπέρ της άποψης ότι η Ελλάδα πρέπει πρώτα να ενισχύσει συνολικά τη δημόσια εκπαίδευση και το δημόσιο σχολείο και το δημόσιο πανεπιστήμιο, να εισάγουμε πρακτικές που βλέπομε και σε καλά ιδιωτικά πανεπιστήμια στο εξωτερικό που έχουν να κάνουν με τη σύνδεση με την παραγωγή και με την αγορά εργασίας”.

Τι απαντά η Υπουργός ΠΑΙΘ Ν. Κεραμέως

Η κα Κεραμέως στην απάντησή της αναφέρει πως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας “συνεχίζει στο δρόμο του λαϊκισμού ακάθεκτος”, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως “απαξιώνει πλήρως την Δημόσια Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, που αναβαθμίστηκε και αποτελεί πλέον ποιοτικό εναλλακτικό δρόμο, με πρόσβαση στην αγορά εργασίας”.

____________________________________

Ακολουθεί ολόκληρη η απάντηση της Υπουργού ΠΑΙΘ

Ακάθεκτος συνεχίζει στο δρόμο του λαϊκισμού ο κ. Τσίπρας.

Με σημερινές του δηλώσεις:

  • μιλώντας για «ΙΕΚ Φούφουτος» είναι αυτός που απαξιώνει πλήρως την Δημόσια Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, που αναβαθμίστηκε και αποτελεί πλέον ποιοτικό εναλλακτικό δρόμο, με πρόσβαση στην αγορά εργασίας.
  • αποδεικνύει ότι δεν γνωρίζει πώς λειτουργεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, η οποία δεν εξαρτάται από το βαθμό δυσκολίας των θεμάτων (όπως θα ίσχυε με μία σταθερή βάση, π.χ. του 10), αλλά προκύπτει από το μέσο όρο της επίδοσης των υποψηφίων.
  • επιμένει στο εμπόριο ψεύτικων ελπίδων, υποσχόμενος εισαγωγή στο πανεπιστήμιο με βαθμό 1 και 2, δίχως να τον προβληματίζει αν οι νέοι αυτοί άνθρωποι θα μπορέσουν να φοιτήσουν και να αποφοιτήσουν ή αν θα εγκλωβιστούν, για χρόνια, σε έναν δρόμο χωρίς διέξοδο.
  • εξακολουθεί να μην αποδέχεται τη δημιουργία μη κρατικών πανεπιστημίων, εμμένοντας σε μια θέση που δεν υπηρετεί ούτε το εκπαιδευτικό μας σύστημα ούτε τους νέους μας, και η οποία καθιστά τη χώρα μας θλιβερή εξαίρεση στο διεθνή ακαδημαϊκό χάρτη, και τούτο παρ’ ότι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί σε μη κρατικό πανεπιστήμιο.

Στον λαϊκισμό του κυρίου Τσίπρα απαντάμε με υπευθυνότητα. Όσο και αν δεν αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ, η παιδεία αλλάζει. Στην πράξη.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης-Πρόγραμμα παιδείας: Αύξηση μισθών εκπ/κών-4000 με 5000 διορισμοί το χρόνο και άλλες 11 εξαγγελίες 

ΣΥΡΙΖΑ-Πρόγραμμα Παιδείας: 5000 διορισμοί το 2023/24-25000 την τετραετία-κατάργηση αξιολόγησης-μονιμοποίηση νεοδ/στων-αύξηση μισθών 

Πανελλαδικές εξετάσεις 2023 Γενικού Λυκείου (ΓΕΛ): Η Εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ με όλες τις λεπτομέρειες της διαδικασίας

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση