Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σχετικά με τον 13ο και 14ο μισθό και τις δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων και του Διοικητή της ΤτΕ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σχετικά με τον 13ο και 14ο μισθό και τις δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος – Ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

Σχετικά με τον 13ο και 14ο μισθό

Αναφορικά με τις δηλώσεις Υπουργών και στελεχών της Κυβέρνησης για το αίτημα της επαναφοράς του 13ου και 14ου μισθού (δώρα) και τη μισθολογική κατάσταση των εργαζομένων στο δημόσιο, εξέδωσε Ανακοίνωση η ΑΔΕΔΥ στην οποία επισημαίνει πως τα δύο τελευταία χρόνια οι μοναδικές αυξήσεις που έδωσε η Κυβέρνησή της ΝΔ ήταν 40 ευρώ το 2024 και 20 ευρώ καθαρά περίπου το 2025 το μήνα αντίστοιχα, ενώ με βάση τις τελευταίες εκθέσεις της Eurostat η χώρα μας βρίσκεται στην τελευταία θέση, όσον αφορά τόσο την αγοραστική δύναμη και τον μέσο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι ηχηρή απάντηση, ενάντια σ αυτές στις προκλητικές δηλώσεις θα δοθεί στην Πανεργατική Απεργία στις 9 του Απριλίου 2025.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

Σχετικά με τις δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος  για τον 13ο-14ο μισθό

Το τελευταίο χρονικό διάστημα γινόμαστε μάρτυρες των προκλητικών δηλώσεων, των ψευδών ειδήσεων που καθημερινά εξαπολύουν Υπουργοί και στελέχη της Κυβέρνησης της ΝΔ  ενάντια στους εργαζόμενους στο Δημόσιο και αφορούν τη σημερινή μισθολογική τους κατάσταση και το δίκαιο αίτημα της επαναφοράς του 13ου και 14ου μισθού.

Ο νέος Υπουργός Οικονομικών, κ. Κ. Πιερρακάκης, ανέφερε επί λέξει για το ζήτημα του 13ου-14ου μισθού, «Και να είχαμε τα χρήματα, δε θα τα δίναμε», φανερώνοντας με αδρό τρόπο την ιδεοληψία που διακατέχει τη  Κυβέρνηση  της ΝΔ απέναντι στο Δημόσιο τομέα και τους εργαζόμενους σε αυτό. Τη σειρά πήρε, ο τέως Υπ. Οικονομικών και νέος Αντιπρόεδρος, κ. Κ. Χατζηδάκης, εκστομίζοντας ασύστολα ψεύδη, ότι τάχα μου οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο έχουν λάβει από το 2022 και μετά πάνω από 1,3 μισθούς σε ετήσια βάση.

Στο ίδιο πνεύμα, του εμπαιγμού και της θρασύτητας, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γ. Στουρνάρας, ανέφερε χωρίς αιδώ πως «Η επαναφορά του 13ου-14ου μισθού στο Δημόσιο τομέα θα στερήσει χρήματα από του φτωχούς».

Δυστυχώς, το κερασάκι της ψευδολογίας το έβαλε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο οποίος δήλωσε «Ο 13ος μισθός έχει δοθεί μέσα από τις αυξήσεις, επομένως έχει ήδη δοθεί και πάμε για τον 14ο μισθό».

Υπενθυμίζουμε πως τα δύο τελευταία χρόνια οι μοναδικές αυξήσεις-κοροϊδία  που έδωσε η Κυβέρνησή της ΝΔ ήταν τα μόλις  40 ευρώ το 2024 και τα 20 ευρώ καθαρά περίπου το 2025 το μήνα αντίστοιχα. Παράλληλα, είναι γνωστό ότι με βάση τις τελευταίες εκθέσεις της Eurostat η χώρα μας βρίσκεται στην τελευταία θέση, όσον αφορά τόσο την αγοραστική δύναμη και τον μέσο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ πρόσφατη έρευνα του ΚΕΠΕ καταδεικνύει το μισθολογικό χάσμα ακόμη και σε σχέση με τους επίσης πενιχρούς μισθούς του ιδιωτικού τομέα.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια των καρτέλ έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο στην ανέχεια, Φτάνει πια!

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα συνεχίσουν τον αγώνα, σε όλα τα επίπεδα, για πραγματικές αυξήσεις και την επαναφορά του 13ου-14ου μισθού. Ένα αίτημα επιβίωσης και αξιοπρέπειας για τους εργαζόμενους!

Η πρώτη μαζική και ηχηρή απάντηση, ενάντια στις προκλητικές δηλώσεις και τα ψέματα της Κυβέρνησης,  θα δοθεί στην Πανεργατική Απεργία στις 9 του Απρίλη!

 Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δείτε επίσης

Η καταβολή 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο είναι υποχρέωση της κυβέρνησης-Ανακοίνωση Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων 

Πρωθυπουργός: Ο 13ος μισθός έχει ήδη δοθεί και πάμε για τον 14ο 

Οι νέοι καθαροί μισθοί για όλες τις κατηγορίες με Πίνακες και σχόλια 

Αύξηση 30 ευρώ μικτά στο Δημόσιο από 1η Απριλίου 2025 φέρνει η αύξηση του κατώτατου μισθού 

Σύγκριση καθαρών μισθών εκπαιδευτικών 2019 με 2025: Μελέτη με παράθεση Πινάκων 

Μισθοί Δημοσίων Υπαλλήλων: Στην τελευταία θέση της Ευρώπης σύμφωνα με έκθεση της Eurostat 

Πριν φύγετε

 Διοικητής Τράπεζας της Ελλάδος για 13ο και 14ο μισθό: “Δεν υπάρχει περιθώριο για τέτοια παροχή”

Share.

About Author

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Leave A Reply