Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σχολείο-βία: Διαδικτυακή Εκδήλωση “Βία μέσα και γύρω από το σχολείο”-Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σχολείο-βία: Διαδικτυακή Εκδήλωση “Βία μέσα και γύρω από το σχολείο” – Δευτέρα 8 Μαΐου 2023, 6:00-9:00 μμ – Ανακοίνωση από το Κέντρο Παιδαγωγικής και Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης “Σχεδία”.

Σχολείο-βία: Διαδικτυακή Εκδήλωση

Ακολουθεί ενημέρωση από το Κέντρο Παιδαγωγικής και Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης “Σχεδία” για τη Διαδικτυακή Εκδήλωση της Δευτέρας 8 Μαΐου 2023, ώρα 6:00-9:00 μμ., με θέμα: «Βία μέσα και γύρω από το σχολείο».

Όσοι/όσες δε θα έχουν τη δυνατότητα σύνδεσης στην πλατφόρμα Zoom, λόγω περιοριστικής διαθεσιμότητας σε αυτήν, θα μπορεί να παρακολουθήσει την εκδήλωση σε ζωντανή μετάδοση από το κανάλι της Σχεδίας.

Συντονίζει: Σοφία Τσιώλη, Εκπαιδευτικός, Μεταδιδακτορική ερευνήτρια ΠΘ.

Οργάνωση: Κέντρο Παιδαγωγικής και Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης «Σχεδία».

Η σχετική Ανακοίνωση

Το Κέντρο Παιδαγωγικής και Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης “Σχεδία” διοργανώνει Διαδικτυακή Εκδήλωση, τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2023, 6:00-9:00 μμ., με θέμα: «Βία μέσα και γύρω από το σχολείο».

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν και προϋποθέτει εγγραφή.

Οι δηλώσεις έχουν κλείσει. Όσοι/όσες δε θα έχουν τη δυνατότητα σύνδεσης στην πλατφόρμα Zoom, λόγω περιοριστικής διαθεσιμότητας σε αυτήν, θα μπορεί να παρακολουθήσει την εκδήλωση σε ζωντανή μετάδοση από το κανάλι της Σχεδίας : https://www.youtube.com/@schediaart

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

18:00-19:30 Στρογγυλό τραπέζι: Οι πολλαπλοί κατοπτρισμοί της βίας στη ζωή των παιδιών.

Συμμετέχουν (αλφαβητικά):

Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής ΕΚΠΑ-Ελληνικό Κέντρο Θεραπείας και Εκπαίδευσης για την Ψυχική Υγεία Παιδιών-Εφήβων-Νέων Πέτρος Δαμιανός, Σύμβουλος – Συντονιστής Εκπαίδευσης και Διευθυντής των σχολικών μονάδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο και ΙΕΚ) που λειτουργούν στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα. Θεώνη Κουφονικολάκου, Συνήγορος του Παιδιού Συντονίζει: Αναστασία Χατζηστεφάνου-Βαφέα, Διευθύντρια Κέντρου Παιδαγωγικής και Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης «Σχεδία»

19:30-21:00 Στρογγυλό τραπέζι: Ο ρόλος του σχολείου και της εξωσχολικής απασχόλησης στην πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας.

Συμμετέχουν (αλφαβητικά):

Αντώνης Διαμαντής, Πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΠΑΣΕΚΔΑΠ) Χαρίκλεια Πίτσου, Δρ. μέλος ΕΔΙΠ, Τμήμα Επιστημών Εκπαίδευσης & Κοινωνικής Εργασίας, Παν. Πατρών Αγγελική Ρουμελιώτου, Επιμελήτρια Ανηλίκων, Κοινωνική λειτουργός MSc, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος Παύλος Χαραμής, Εκπαιδευτικός-Ερευνητής πρ. πρόεδρος ΚΕΜΕΤΕ/ΟΛΜΕ.

Συντονίζει: Σοφία Τσιώλη, Εκπαιδευτικός, Μεταδιδακτορική ερευνήτρια ΠΘ

Οργάνωση: Κέντρο Παιδαγωγικής και Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης «Σχεδία»

Δείτε επίσης

Σεμινάρια ΙΠΕΜ-ΔΟΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος-Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο ΙΠΕΜ-ΔΟΕ 

Αιτήσεις διορισμών εκπαιδευτικών 2023: Από σήμερα έως 12 Μαΐου-Οι περιοχές-Oδηγίες

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση