Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους στα σχολεία και στα ΚΕΔΑΣΥ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους στα σχολεία και στα ΚΕΔΑΣΥ-Ανακοίνωση σχετικά με τα υποχρεωτικά εργαστηριακά τεστ κορονοϊού για τους εκπαιδευτικούς και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ.

Δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής σχετικά με τα υποχρεωτικά εργαστηριακά τεστ κορονοϊού για τους εκπαιδευτικούς και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ.

Ο Σύλλογος

αφού τάσσεται υπέρ του εμβολιασμού κατά της νόσου COVID-19 προτρέποντας τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό, θεωρεί πως “θα πρέπει να διενεργούνται δωρεάν test σε όλους ανεξαιρέτως τους εκπαιδευτικούς, μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ, καθώς σύμφωνα με τα ιατρικά δεδομένα τόσο οι ανεμβολίαστοι όσο και οι εμβολιασμένοι πολίτες είναι πιθανόν και να νοσήσουν, αλλά και να μεταδώσουν τον ιό”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής

Αθήνα, 5-9-2021

Αρ. Πρωτ.: 43

ΘΕΜΑ:  «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ»

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι,

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής ως πρωτοβάθμιος συνδικαλιστικός φορέας που εκπροσωπεί τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, μόνιμους και αναπληρωτές που στελεχώνουν τη Δημόσια Ειδική και Γενική Εκπαίδευση, καθώς και τα ΚΕΔΑΣΥ και τις ΕΔΥ της Περιφέρειας Αττικής, έχει συμβάλει σημαντικά, κατά το διάστημα της πανδημίας, με δημόσιες παρεμβάσεις του, στη διεκδίκηση  για εξασφάλιση των βέλτιστων συνθηκών προστασίας και ασφάλειας από τον κορωνοϊό.

(Δείτε εδώ την περσινή επιστολή προς τους αρμόδιους φορείς με τις προτάσεις του Συλλόγου σχετικά με τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού: https://www.facebook.com/groups/401202536636598/posts/3361597293930426)

Ο Σύλλογος μας στο πλευρό της ΠΟΣΕΕΠΕΑ,

έχει πρωτοστατήσει και στη διεκδίκηση για τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό της εκπαιδευτικής κοινότητας κατά του κορωνοϊού, θεωρώντας το μέτρο αυτό σημαντικό για την προστασία της ζωής και της υγείας, τόσο των συναδέλφων όσο και του μαθητικού πληθυσμού.

Ως εκ τούτου, τασσόμαστε υπέρ του εμβολιασμού κατά της νόσου COVID-19 και προτρέπουμε τους συναδέλφους ΕΕΠ-ΕΒΠ να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατόν.

Ωστόσο, θεωρούμε αυτονόητο

για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας και τη διασφάλιση όλων των εργαζομένων και των μαθητών, ότι θα πρέπει να διενεργούνται δωρεάν test σε όλους ανεξαιρέτως τους εκπαιδευτικούς, μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ, καθώς σύμφωνα με τα ιατρικά δεδομένα τόσο οι ανεμβολίαστοι όσο και οι εμβολιασμένοι πολίτες είναι πιθανόν και να νοσήσουν, αλλά και να μεταδώσουν τον ιό.

Διεκδικούμε από την πολιτεία

να μεριμνήσει για τη διενέργεια δωρεάν εργαστηριακών test με περιοδικούς και συστηματικούς ελέγχους του ΕΟΔΥ, σε όλους ανεξαιρέτως τους εργαζομένους σε όλα τα σχολεία και ΚΕΔΑΣΥ της Αττικής.

Παράλληλα, απαιτούμε από τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας να σταματήσουν να λειτουργούν τιμωρητικά απέναντι στους εργαζομένους και να ευαισθητοποιήσουν την εκπαιδευτική κοινότητα για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών με συστηματικό και υπεύθυνο τρόπο, αξιοποιώντας όλα τα επιστημονικά δεδομένα.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                        Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ            

 ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΡΑΓΑΚΗ                                                                          ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΟΛΚΙΔΗΣ

Δείτε επίσης

Οικονόμου-εμβολιασμοί: Τι είπε για πιθανή υποχρεωτικότητα σε εκπαιδευτικούς-Εμβολιασμούς παιδιών από παιδιάτρους
Ζέτα Μακρή-πρωτόκολλα: Ανακοίνωση την Τετάρτη με λεπτομερείς οδηγίες και για ευπαθείς ομάδες
Δεν δικαιολογείται απουσία μαθητή λόγω κρούσματος στην τάξη: Τι είπε η Ν. Κεραμέως για τα νέα Πρωτόκολλα
ΦΕΚ: Νέο Πρωτόκολλο κορονοϊού στις σχολικές μονάδες-Αρχές Διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων

Πριν φύγετε

Σελφ τεστ-μαθητές: Προμήθεια έως 17.09 έξι αυτοδιαγνωστικών τεστ | Οδηγίες
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση