Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΣΕΕΠΕΑ Αττικής-Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Εργασίας: Κινητοποίηση την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΣΕΕΠΕΑ Αττικής-Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Εργασίας: Κινητοποίηση την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 – Στάση Εργασίας από τις 11.00 έως 14.00 του πρωινού προγράμματος. 

ΣΕΕΠΕΑ Αττικής-Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Εργασίας

Το Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής κηρύσσει 3ωρη Στάση Εργασίας την Τετάρτη 20.03.2024 από τις 11.00 έως 14.00 του πρωινού προγράμματος για συμμετοχή στη διαμαρτυρία στο Υπουργείο Εσωτερικών, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του ΠΤ ΣΚΛΕ Αττικής και καλεί όλους τους Κοινωνικούς Λειτουργούς που εργάζονται σε εκπαιδευτικά πλαίσια της Αττικής να συμμετέχουν μαζικά στη συλλογική δράση, καταγγέλλοντας την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των κοινωνικών υπηρεσιών σε όλους τους τομείς, καθώς και τις ανεπάρκειες του εθνικού συστήματος κοινωνικής προστασίας.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση

Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής

Αθήνα, 19/ 03/2024

Αρ. πρωτ.:10

Προς: – Τους Κοινωνικούς Λειτουργούς που εργάζονται σε εκπαιδευτικές δομές και σχολεία της Αττικής – ΕΕΠ-ΕΒΠ – Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

Θέμα: «Κάλεσμα του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής στην Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Εργασίας, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, στις 12:00 στο Υπουργείο Εσωτερικών»

Η Παγκόσμια μέρα Κοινωνικής Εργασίας, δεν μπορεί να είναι μόνο μια μέρα γιορτασμού, αλλά μία μέρα ορόσημο για συλλογικές διεκδικήσεις.

Μας θυμίζει ότι το επάγγελμα του κοινωνικού λειτουργού είναι επιστημονικό καθήκον, -όχι μόνο για μία ημέρα αλλά καθημερινά-, να βρισκόμαστε καθημερινά στο πλευρό των πιο αδύναμων για την υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων και την ανάδειξη των κοινωνικών αναγκών.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Εργασίας συνάδει με μια σειρά από εξελίξεις που επιβεβαιώνουν ότι ο κοινωνικός αποκλεισμός όλο και μεγαλώνει.

  • Η ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων,
  • Τα απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ επί πληρωμή,
  • Σοβαρά ζητήματα της παιδικής προστασίας και εκμετάλλευσης όπως με τη 12χρονη από τον Κολωνό,
  • Ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη,
  • Ο πόλεμος στην Παλαιστίνη και
  • Η συμπλήρωση δύο χρόνων της πολεμικής σύγκρουσης στην Ουκρανία και πάρα πολλά ακόμη..

Η επιστήμη της Κοινωνικής εργασίας δημιουργεί την επιτακτική ανάγκη να παλεύουμε για όλα τα παραπάνω μαζί με τους ανθρώπους που υπερασπιζόμαστε, συμβουλεύουμε, θεραπεύουμε.

 Η ανάγκη ενός σταθερού Σχολικού Δικτύου Υποστήριξης, με τα όσα προκύπτουν καθημερινά στα σχολεία, είναι πιο φανερή από ποτέ! Το Σχολικό Δίκτυο Υποστήριξης θα μπορούσε να υλοποιεί δράσεις πρόληψης και διαχείρισης ζητημάτων, ανάλογα με τις βαθμίδες της εκπαίδευσης που εμπεριέχει. Με τα σημερινά δεδομένα, 1 Κοινωνικός Λειτουργός ή/και 1 ψυχολόγος, προσωρινής απασχόλησης, τοποθετούνται σε 5 σχολικές μονάδες, αντιστοιχώντας κατά ελάχιστο σε 700 μαθητές, κάτι που αποτελεί λύση πυρόσβεσης και καταστολής, και όχι ολοκληρωμένης και οργανωμένης πρόληψης και θεραπείας.

Ως Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΤ ΣΚΛΕ Αττικής καλούμε όλους τους κοινωνικούς λειτουργούς που εργάζονται σε εκπαιδευτικά πλαίσια της Αττικής, να συμμετέχουν μαζικά στη συλλογική δράση διαμαρτυρίας Κοινωνικών Λειτουργών, την Τετάρτη 20 Μαρτίου, στις 12:00, ενώπιον του Υπουργείου Εσωτερικών καταγγέλλοντας την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των κοινωνικών υπηρεσιών σε όλους τους τομείς και τις ανεπάρκειες του εθνικού συστήματος κοινωνικής προστασίας.

Ως ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, ενωμένος με τα δίκαια αιτήματα του ΣΚΛΕ, διεκδικούμε:

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων και των ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.,
  • Σύσταση οργανικών θέσεων ΕΕΠ και ΕΒΠ και μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ .
  • Εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ.

Το Δ. Σ. του ΣΕΕΠΕΑ κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 20/3 από τις 11.00 έως 14.00 του πρωινού προγράμματος για συμμετοχή στη διαμαρτυρία στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Διεκδικούμε μαζί, διεκδικούμε συλλογικά

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                 Η Γ. Γραμματέας

Απόστολος Καρτσαφλέκης     Ασημίνα- Ευγενία Καστρίτη

Δείτε επίσης

Πιερρακάκης για σύστημα διορισμών, μόνιμους διορισμούς και αναπληρωτές, bullying στα σχολεία, βία στα Πανεπιστήμια 

Κεραμέως-διορισμοί 2024: Που θα δοθεί έμφαση-Το 2025 νέος γραπτός διαγωνισμός 

Παράνομη και η απεργία αποχή της ΟΛΜΕ από την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών-Δεν κηρύχθηκε καταχρηστική 

Απεργία αποχή ΔΟΕ από την αξιολόγηση: Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση