Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΣΕΕΠΕΑ Αττικής-Στάσεις Εργασίας: Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
ΣΕΕΠΕΑ Αττικής-Στάσεις Εργασίας: Tην Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 από τις 08:00 έως τις 11:00 – Σημείο συγκέντρωσης στην Πλατεία Κλαυθμώνος την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020, 11 π.μ.

ΣΕΕΠΕΑ Αττικής-Στάσεις Εργασίας

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18-2-2020 ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ
Αθήνα, 16-02-2020
Αρ. Πρωτ. : 707
ΠΡΟΣ:
Τα μέλη του
ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΘΕΜΑ: «Συμμετοχή του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής στη Γενική Απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020».
Το Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, αποφάσισε ομόφωνα να λάβει μέρος στην 24ωρη Γενική Απεργία που κήρυξε η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., για την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 και καλεί τα μέλη του Συλλόγου να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση.
Συγκεκριμένα, ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση (Αρ. Πρωτ.: 8/15-2-2020) για κήρυξη στάσης εργασίας από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ από τις 11:00 έως τη λήξη του ωραρίου, κηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας από τις 08:00 έως τις 11:00 πμ και καλεί τους συναδέλφους ΕΕΠ-ΕΒΠ της Αττικής να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στην πορεία που θα γίνει στην Αθήνα, με σημείο συγκέντρωσης την Πλατεία Κλαυθμώνος την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020, 11 π.μ.
Σύμφωνα και με την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, απεργούμε με κεντρικό αίτημα τη μη ψήφιση από τη Βουλή του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου της Κυβέρνησης. Το νομοσχέδιο που κατατίθεται από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για ψήφιση στη Βουλή στην ουσία του, όχι μόνο δεν καταργεί το νόμο Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16), αλλά τον εδραιώνει και τον ισχυροποιεί.
Πιο συγκεκριμένα, στο δελτίο τύπου της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι με το Νέο Νόμο:
• Διατηρούνται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 για όλους ή στα 62 με 40 χρόνια υπηρεσίας, που ψηφίστηκαν με τον Ν4336/15 (τρίτο μνημόνιο). Καμία εξαίρεση δεν υπάρχει για καμία κατηγορία εργαζομένων.
• Διατηρούνται οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, που έφτασαν στο 50%, καθώς και στο εφάπαξ, όπου αθροιστικά οι περικοπές ξεπέρασαν το 40%.
• Το ΕΤΕΑΕΠ (επικουρική ασφάλιση) ενσωματώνεται στον ΕΦΚΑ κι ανοίγει έτσι ο δρόμος για την πιθανή πλήρη κατάργησή του μελλοντικά.
• Διατηρείται η λεηλασία, που έγινε διαχρονικά στα ασφαλιστικά ταμεία και καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για επιστροφή των κλεμμένων.
• Διατηρούνται τα εξευτελιστικά ποσοστά αναπλήρωσης του Νόμου Κατρούγκαλου, ιδιαίτερα για όσους έχουν μέχρι 30 χρόνια υπηρεσίας.
• Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για καθιέρωση της 13ης και της 14ης σύνταξης, που περικόπηκε με τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς Νόμους του 2010-2012.
• Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για τους εργαζόμενους στα ΒΑΕ, για μείωση των ορίων ηλικίας τους, ούτε για τους εκπαιδευτικούς που είχαν ειδικές συνταξιοδοτικές διατάξεις (Ν3075/02).
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
1. Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν4387/16) και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών Νόμων.
2. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
3. Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων.
4. Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Καμία ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 ΣΤΙΣ 11:00
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ      Η Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ε.ΤΡΑΓΑΚΗ          Μ. ΚΟΠΑΝΑΚΗ

Δείτε σχετικά

24ωρη Πανελλαδική Απεργία Τρίτη 18/02/2020: Για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο
ΠΟΣΕΕΠΕΑ-Στάσεις Εργασίας για το Ασφαλιστικό: Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020
ΣΕΕΠΕΑ ΣΤΕΛΛΑ-Στάσεις Εργασίας: Τρίωρη διευκολυντική Στάση, Τρίτη 18/02/2020

Δείτε επίσης

Ζαχαράκη στην ΕΡΤ: Θα ενισχύσουμε την παρουσία των Κοινωνικών Λειτουργών και Ψυχολόγων στα σχολεία
Διοριζόμενοι: Αποζημίωση άδειας-Πρώτος μισθός-Ενιαία Αρχή Πληρωμών για αναπληρωτές
ΔΟΕ για πολιτική ηγεσία Υπουργείου Παιδείας: Δίγλωσση και αναξιόπιστη
Απαντήσεις Υπουργείου Παιδείας στα ζητήματα που έθεσε το ΔΣ της ΔΟΕ
Τοποθετήσεις Κεραμέως στα θέματα που έθεσε το ΔΣ της ΟΛΜΕ
Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας: Επικαιροποιημένος – Οι αλλαγές στις άδειες
Αξιολόγηση: Οι φάσεις υλοποίησης σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση