Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΣΕΕΠΕΑ Δυτικής Ελλάδας-άνοιγμα πινάκων για ΕΕΠ και ΕΒΠ | Επιστολή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΣΕΕΠΕΑ Δυτικής Ελλάδας-άνοιγμα πινάκων για ΕΕΠ και ΕΒΠ – Επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων από τον Σύλλογο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΣΕΕΠΕΑ) Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Πάτρα, 08.02.2022  Α.Π.: 04

Προς Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Κοιν: ΠΔΕ Δυτικής Ελλάδας, ΠΕ Αχαΐας, ΔΕ Αχαΐας, ΠΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ, ΔΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ, ΠΕ ΗΛΙΑΣ και ΔΕ ΗΛΙΑΣ.

Θέμα: “Άμεσο άνοιγμα των πινάκων για ΕΕΠ και ΕΒΠ”.

Να εκδοθεί άμεσα η προκήρυξη για την δημιουργία νέων πινάκων για τους ΕΕΠ και ΕΒΠ όπως αναφέρει ο ν.4692/2020 καθώς έχει παρέλθει η διετία από την έκδοση των οριστικών πινάκων ΕΕΠ και ΕΒΠ.

Συγκεκριμένα στις 26 Νοεμβρίου 2019 εκδόθηκε ο οριστικός πίνακας 1ΕΑ/2019 των ΕΒΠ και στις 16 Δεκεμβρίου 2019 εκδόθηκαν οι οριστικοί πίνακες 2ΕΑ/2019 για τους ΕΕΠ.

Τα προβλήματα που έχουμε εντοπίσει από το κλείσιμο των πινάκων αναφορικά είναι:

1. Πολλοί συνάδελφοι έμειναν εκτός πινάκων λόγω λαθών με το παράβολο των 3€ , χάνοντας την δουλειά τους και ταυτόχρονα και τα μόρια της προϋπηρεσίας τους.

2. Αρκετοί δεν συμπλήρωσαν το κουτάκι που είχε για την πενηντάμηνη προϋπηρεσία όπου θα τους είχε εντάξει στον κύριο πίνακα , με αποτέλεσμα να βρεθούν στον επικουρικό ( πολλοί δεν διορίστηκαν για αυτήν την αστοχία ).

3. Συνάδελφοι που απέκτησαν νέα προσόντα κατά την διάρκεια των ετών αυτών, δεν έχουν το δικαίωμα να τα καταθέσουν και να μοριοδοτηθούν ανάλογα.

4. Νέοι συνάδελφοι που αποφοίτησαν τα τελευταία χρόνια δεν μπορούν να ενταχθούν στους πίνακες και αποκλείονται από το δικαίωμα της εργασίας.

Όλα τα παραπάνω προβλήματα θα λυθούν με το άνοιγμα των πινάκων κάθε χρόνο από εδώ και πέρα, όπως ίσχυε και παλιότερα ώστε κανένας συνάδελφος να μην χάσει ξανά το δικαίωμα στην εργασία.

Επομένως, το επόμενο σχολικό έτος πρέπει να υπάρχουν νέοι πίνακες των ΕΕΠ και ΕΒΠ, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι πρέπει να εκδοθεί η προκήρυξη το τρέχον σχολικό έτος έτσι ώστε ο ΑΣΕΠ να έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία κατάρτισης των νέων πινάκων ως τον Αύγουστο του 2022.

Πρόεδρος Σεραφείμ Λάππας

Γενικός Γραμματέας Λιβιτσάνου Σταυρούλα

Δείτε σχετικά
Δείτε επίσης
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση