Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΣΕΕΠΕΑ Δυτικής Mακεδονίας: Διαμαρτυρία για τη συνέχιση λειτουργίας των Ειδικών Σχολείων στην ΠΕ Κοζάνης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΣΕΕΠΕΑ Δυτικής Mακεδονίας: Διαμαρτυρία για τη συνέχιση λειτουργίας των Ειδικών Σχολείων στην ΠΕ Κοζάνης μετά την ανακοίνωση του ολικού lockdown.

ΣΕΕΠΕΑ Δυτικής Mακεδονίας
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΣΕΕΠΕΑ) ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΚΟΖΑΝΗ: 21/12/2020

ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 17

e-mail: seepead.maked@vahoo.com

Προς: -Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας -Δήμαρχο Κοζάνης -Δήμαρχο Εορδαίας -Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας Δυτική Μακεδόνιας -Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας -Δ/Βαθμια Εκπαίδευση Κοζάνης -Α/Βαθμια Εκπαίδευση Κοζάνης

“ΘΕΜΑ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ”

Αξιότιμοι/ες κύριοι/ες,

Ο ΣΕΕΠΕΑ Δυτικής Μακεδονίας

ως συνδικαλιστικός φορέας που εκπροσωπεί τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ και ΕΒΠ) της Δυτικής Μακεδονίας, μόνιμους και αναπληρωτές που στελεχώνουν τη Δημόσια Ειδική, Γενική και Επαγγελματική Εκπαίδευση, καθώς και τα ΚΕΣΥ και τις ΕΔΕΑΥ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, απευθύνει επιστολή διαμαρτυρίας κατά παντός υπευθύνου σχετικά με τη συνέχιση της δια ζώσης λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στην πληττόμενη περιοχή της Κοζάνης

(ΕΕΕΕΚ Κοζάνης, ΕΝΕΕΓΎΛ Κοζάνης, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης, Ειδικό Νηπιαγωγείο Κοζάνης & ΚΕΣΥ Κοζάνης, ΕΕΕΕΚ Πτολεμαΐδας, ΕΝΕΕΓΥΛ Πτολεμαΐδας, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας & Ειδικό Νηπιαγωγείο Πτολεμαΐδας).

Μέτα την ανακοίνωση του ολικού lockdown στην Π.Ε. Κοζάνης

την Παρασκευή 18/12/20 και την επιβολή αυστηρότερων μέτρων σε τοπικό επίπεδο, διαπιστώσαμε, πως καμία μέριμνα δεν ελήφθη για τις εκπαιδευτικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης που συνεχίζουν τη δια ζώσης λειτουργία τους.

Η περιοχή έχει προφανώς σοβαρή διασπορά στην κοινότητα και επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο.

Όπως έχουμε επισημάνει επανειλημμένως, οι μαθητές των Ειδικών σχολείων έχουν εύθραυστη υγεία, ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, δεν φοράνε μάσκα, είναι πολύ δύσκολο να εφαρμόσουν μέτρα ατομικής υγιεινής και είναι αδύνατον να εφαρμοστεί σωματική απόσταση από το προσωπικό.

Η λήψη τέτοιων αποφάσεων γίνεται με βάση την εκτίμηση του κινδύνου.

Δεν είναι δυνατόν

να προκόψει ότι είναι τόσο μείζονος και ζωτικής σημασίας η συνέχιση της δια ζώσης λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης για ελάχιστες μέρες ακόμα.

Είναι γεγονός ότι είναι εξαιρετικά αυξημένη η πιθανότητα εμφάνισης νέων κρουσμάτων καθώς και η ευπάθεια και η τρωτότητα των εκπαιδευτικών δομών και των πληθυσμών της.

Ζητάμε να μας απαντήσετε εγγράφως

και να αιτιολογήσετε την απόφαση για συνέχιση της λειτουργίας των Ειδικών Σχολείων και του ΚΕΣΥ της Π.Ε. Κοζάνης, σε σχέση με όλα τα άλλα μέτρα που έχουν ληφθεί για την περιοχή, δεδομένου ότι στα συγκεκριμένα ειδικά σχολεία μετακινούνται μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό από άλλες Π.Ε. με ορατό τον κίνδυνο για διασπορά του ιού.

Όπως γνωρίζετε σήμερα 21/12/20 συνεχίζουν να είναι σε αναστολή λειτουργίας το Ειδικό Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Δημοτικό Πτολεμάίδας.

Στο δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε απο τον ΕΟΔΥ στο ΕΝΕΕΓΥΛ Πτολεμάίδας βρέθηκε ένα θετικό κρούσμα.

Σας υπενθυμίζουμε την ύπαρξη και τις ιδιαιτερότητες των Ειδικών σχολείων και των ΚΕΣΥ και σας καλούμε να πράξετε τα αυτονόητα, έστω και την τελευταία στιγμή.

Με εκτίμηση

Το  Δ.Σ του ΣΕΕΠΕΑ Δυτικής Μακεδονίας

Δείτε επίσης

Ελευσίνα: Διαμαρτυρία Συλλόγου εκπαιδευτικών Ε.Δ.Σ για τη συνέχιση λειτουργίας εν μέσω αυστηρού lockdown στη Δυτική Αττική
Σύλλογοι διδασκόντων-ΕΕΠ-ΕΒΠ 31 ΕΝΕΕΓΥΛ: Επιστολή στο ΥΠΑΙΘ για τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες λειτουργίας
Ειδικά σχολεία Πτολεμαϊδας: Κρούσματα κορονοϊού-Αντιδράσεις εκπαιδευτικών και γονέων
Ειδικά σχολεία Δυτικής Αττικής: Διαμαρτυρία σχετικά με τη συνέχιση λειτουργίας τους
1.850 εκπαιδευτικοί-ΕΕΠ-ΕΒΠ υπογράφουν Επιστολή Διαμαρτυρίας για τα Ειδικά Σχολεία
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση