Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Κεντρικής Μακεδονίας: Ψήφισμα για την κλιματική αλλαγή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Κεντρικής Μακεδονίας συμπαρίσταται στα παιδιά του κόσμου που αγωνίζονται για το μέλλον τους, συμπαρίσταται στα παιδιά μας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

 ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.)

ΨΗΦΙΣΜΑ Γενικής Συνέλευσης 26-3-2019

Στις 8 Οκτωβρίου 2018, η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Αλλαγή του Κλίματος (IPCC) του ΟΗΕ εξέδωσε ειδική έκθεση ζητώντας τη διατήρηση της παγκόσμιας υπερθέρμανσης κάτω από 1,5 ° C. Ήταν μια κλήση αφύπνισης προς τον κόσμο ότι το παράθυρο για την αποφυγή μη αναστρέψιμης κλιματικής αλλαγής κλείνει  γρήγορα.

Στις 15 Μαρτίου 2019 τα παιδιά του κόσμου συμμετείχαν σε μία παγκόσμια αποχή από τα μαθήματα τους απαιτώντας δραστικά μέτρα που να εξασφαλίζουν ότι το μέλλον τους δεν θα είναι ένα μέλλον κλιματικών καταστροφών και επακόλουθης πείνας, αρρώστιας, προσφυγιάς και πολέμων. 1,5 εκατομμύριο και πλέον διαδήλωσαν στους δρόμους του κόσμου για τη σωτηρία του πλανήτη στη μεγαλύτερη κλιματική παγκόσμια διαδήλωση μέχρι τώρα.

Για να έχουμε πιθανότητες να παραμείνουμε κάτω από 1,5 ° C της θέρμανσης, χρειάζονται δραστικά μέτρα και μεταφορά χρημάτων που θα αντικαθιστούν άμεσα τη χρήση των ορυκτών καυσίμων με εναλλακτικές μορφές ενέργειας, ένα καινούριο Green New Deal. Ενναλλακτικές τεχνικές λύσεις υπάρχουν, αυτό που χρειάζεται είναι αλλαγή πολιτικών αποφάσεων.

Ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Κεντρικής Μακεδονίας γνωρίζει ότι οι όποιες κλιματικές καταστροφές –εάν τις αφήσουμε να γίνουν- θα είναι πιο επιβλαβείς και δύσκολες για τους πιο αδύναμους της κοινωνίας και σίγουρα και για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες με τα οποία εργάζεται –συνεργάζεται. Θεωρεί χρέος του να πάρει θέση σε αυτό το ζήτημα.

Ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Κεντρικής Μακεδονίας συμπαρίσταται στα παιδιά του κόσμου που αγωνίζονται για το μέλλον τους, συμπαρίσταται στα παιδιά μας.

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση