Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΣΕΕΠΕΑ ΣΤΕΛΛΑ για ηλεκτρονική ψηφοφορία: Δεν εξασφαλίζεται η αξιοπιστία και το “συνέρχεσθαι”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΣΕΕΠΕΑ ΣΤΕΛΛΑ για ηλεκτρονική ψηφοφορία: Δεν εξασφαλίζεται η αξιοπιστία της εκλογικής διαδικασίας και το δικαίωμα του “συνέρχεσθαι” – Εγγραφο.

ΣΕΕΠΕΑ ΣΤΕΛΛΑ για ηλεκτρονική ψηφοφορία
Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (ΣΕΕΠΕΑ ΣΤΕΛΛΑ)

Λαμία, 10/10/2020

Αρ. Πρωτ.:  225

Προς: 1) Την Περιφερειακή Δ/ντρια Εκπαίδευσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας

           2) Τα μέλη μας

 Κοινοποίηση: ΠΟΣΕΕΠΕΑ

 ΘΕΜΑ: “Έντονη Διαμαρτυρία του Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α Στερεάς Ελλάδας σε σχέση με τη νομοθετική ρύθμιση του ΥΠΑΙΘ για ηλεκτρονική ψηφοφορία αναφορικά με τις εκλογές για την ανάδειξη Αιρετών Εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια»

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ με την παρούσα ανακοίνωσή του  διαμαρτύρεται έντονα για τη ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης που προβλέπει την πραγματοποίηση μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας των εκλογών για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων του ΕΕΠ και του ΕΒΠ στα υπηρεσιακά συμβούλια (ΚΥΣΕΕΠ & ΠΥΣΕΕΠ).

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία δεν εξασφαλίζει σε κανένα βαθμό τόσο την αντιπροσωπευτικότητα, όσο και την αξιοπιστία που απαιτεί η εκλογική διαδικασία.

Ψηφιοποιεί την εκλογική διαδικασία, δε διασφαλίζει την προστασία των προσωπικών δεδομένων και δεν παρέχει καμία ασφαλιστική δικλείδα ως προς την ταυτοποίηση των εκλογέων.

Επιπλέον, οδηγεί στην απομείωση της ζωντανής διαδικασίας (διάλογος,  ανταλλαγή απόψεων, λήψη αποφάσεων) και την απομαζικοποίηση των γενικών συνελεύσεων και του συνδικαλιστικού κινήματος, καταργώντας την αυτοπρόσωπη παρουσία των εκλογέων, επιχειρώντας μια επικίνδυνη τομή στο δικαίωμα του «συνέρχεσθαι».

Ζητούμε

Aφενός μεν, την αναβολή των εκλογών για τα Υπηρεσιακά μας Συμβούλια λόγω της πανδημίας, αφετέρου δε την παράταση της θητείας των εν’ ενεργεία Αιρετών, έως ότου υπάρξουν οι υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν ασφαλή την εκλογική διαδικασία.

Επιπλέον, ζητούμε για τη διασφάλιση μαζικής συμμετοχής στις εκλογικές διαδικασίες των ΥΣ, να διεξάγονται οι εκλογές για τα ΥΣ εργάσιμη ημέρα και όχι το Σάββατο.

Τέλος, δηλώνουμε την πρόθεσή μας να εξετάσουμε την περίπτωση απόσυρσης των ψηφοδελτίων που κατέρχονται στις εκλογές, στην περίπτωση που η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ εμμείνει στην απόφασή να πραγματοποιηθούν οι εκλογές για τα υπηρεσιακά μας συμβούλια μέσω της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                                  Ο Γραμματέας

Βούγιας Βασίλειος                Κυργιόπουλος Ιωάννης

Δείτε σχετικά

ΠΟΣΕΕΠΕΑ για ηλεκτρονική ψηφοφορία αιρετών: Επικίνδυνη τομή στον πυρήνα των συνδικαλιστικών διαδικασιών και του “συνέρχεσθαι”
ΔΟΕ για ηλεκτρονική ψηφοφορία αιρετών: Εαν επιχειρηθεί θα αποσυρθούν όλα τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων
ΟΛΜΕ για ηλεκτρονικές εκλογές: Σε περίπτωση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας αποσύρονται τα ψηφοδέλτια
Σύστημα Ψηφοφορίας Ζευς: Hλεκτρονική η εκλογή εκπαιδευτικών στα Συμβούλια-Πως ψηφίζουμε ηλεκτρονικά
Ενημέρωση στοιχείων εκπαιδευτικών για ηλεκτρονική ψηφοφορία εκλογών αιρετών | Εγγραφο

Δείτε επίσης

Σχετικά με την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων
Ηλεκτρονική ψηφοφορία εκλογής αιρετών Υπηρ. Συμβουλίων 2020: Αναμένεται ΦΕΚ με τη διαδικασία
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση