Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΣΕΕΠΕΑ ΣΤΕΛΛΑ για τοποθετήσεις αναπληρωτών: Kατάφωρη αδικία να μοριοδοτούνται για δεύτερη φορά τα ίδια κριτήρια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΣΕΕΠΕΑ ΣΤΕΛΛΑ για τοποθετήσεις αναπληρωτών: Kατάφωρη αδικία να μοριοδοτούνται για δεύτερη φορά τα ίδια κριτήρια – Επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

ΣΕΕΠΕΑ ΣΤΕΛΛΑ για τοποθετήσεις αναπληρωτών

Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής
Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Λαμία, 04/07/2020

Αρ. Πρωτ.: 217

 Προς:

 • Την Υπουργό  Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως
 • Την Υφυπουργό Παιδείας κα Σοφία Ζαχαράκη

 Κοινοποίηση:

 • Την Περιφερειακή Δ/ντρια Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κα Ελένη Μπενιάτα
 •  ΠΟΣΕΕΠΕΑ
 • Μέλη Συλλόγου
ΘΕΜΑ: “Επιστολή διαμαρτυρίας σχετικά με τη διαδικασία τοποθέτησης αναπληρωτών μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ”

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ με την παρούσα επιστολή  διαμαρτύρεται προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, σε σχέση με τη διαφαινόμενη πρόθεση να αλλάξουν τα κριτήρια τοποθέτησης των αναπληρωτών μελών ΕΕΠ & ΕΒΠ το σχολικό έτος 2020-2021.

Σύμφωνα με το νόμο 4589/2019 και ειδικότερα στο άρθρο 57 αναγράφονται αναλυτικά, τόσο τα κριτήρια όσο και η μοριοδότησή τους, για τα υποψήφια μέλη ΕΕΠ & ΕΒΠ, βάσει των οποίων έγινε η κατάταξή τους στους οριστικούς αξιολογικούς πίνακες ΑΣΕΠ.

Στα κριτήρια αυτά περιλαμβάνονται και τα κοινωνικά κριτήρια, που μοριοδοτήθηκαν για τους συναδέλφους που υπέβαλλαν αίτηση για κατάταξη στον αξιολογικό πίνακα ΑΣΕΠ.

Θεωρούμε, ως πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, ότι αποτελεί κατάφωρη αδικία να μοριοδοτούνται για δεύτερη φορά τα ίδια κριτήρια, προκειμένου οι συνάδελφοι μας να τοποθετηθούν σε ΣΜΕΑΕ, ΚΕΣΥ και σε σχολικές μονάδες γενικής εκπαίδευσης.

Επισημαίνουμε ότι σε κανένα άλλο Υπουργείο πλην του Υπουργείου Παιδείας δεν υφίσταται επανακατάταξη υποψηφίων, από αξιολογικούς πίνακες, που έχουν καταρτιστεί υπό την αιγίδα του ΑΣΕΠ.

Εξ αυτού του λόγου ζητάμε:

Οι τοποθετήσεις των συναδέλφων αναπληρωτών μελών ΕΕΠ & ΕΒΠ για το σχολικό έτος 2020-2021, να γίνουν αποκλειστικά βάσει της σειράς κατάταξής τους στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες ΑΣΕΠ, καθώς και των δηλωθεισών προτιμήσεων, όπως προβλέπεται  από το νόμο 4589/2019, άρθρο 62, παράγραφος 4, χωρίς να μοριοδοτηθούν εκ νέου άλλα κριτήρια.

 Τέλος θεωρούμε ότι σε κάθε περίπτωση, η ισονομία για όλους τους συναδέλφους μας θα πρέπει να διαφυλαχθεί κι αυτό θα συμβεί όταν οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών με βάση τη σειρά κατάταξης στους πίνακες ΑΣΕΠ, γίνουν  απευθείας σε σχολεία και ΚΕΣΥ όπως συνέβαινε έως τώρα.

Με εκτίμηση

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                           Ο Γραμματέας

Βούγιας Βασίλειος                             Κυργιόπουλος Ιωάννης

Δείτε σχετικά

ΠΟΣΕΕΠΕΑ για τοποθετήσεις αναπληρωτών: Να γίνονται απευθείας σε σχολεία και ΚΕΣΥ με βάση τον Αξιολογικό Πίνακα
Σύλλογος ΕΕΠ-ΕΒΠ Κεντρικής Μακεδονίας: Οχι στην επαναμοριοδότηση για την τοποθέτηση αναπληρωτών για το 2020-21

Δείτε ακόμη

Πληρωμή μη ληφθείσας αδείας μέσω ΕΑΠ: Τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020 | Εγγραφο
Αδειες εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ λόγω κορονοϊού: Συμπληρωματική ενημέρωση
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

5 Σχόλια

 1. Χριστίνα Α. σε

  Αυτοί δηλαδή που και ήθελαν και μπόρεσαν να δημιουργήσουν οικογένεια δεν πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο κοντά στο σπίτι τους; Θα πρέπει να εξαναγκαστούν σε παραίτηση;

  Επίσης, μόρια για γάμο δεν υπήρχαν, κατά τη δημιουργία των πινάκων. Τα μόρια για τα τέκνα ήταν μόνο 3 για κάθε τέκνο, δηλαδή όσο παίρνει κάποιος που έχει εργαστεί 3 μήνες… Σιγά τη μοριοδότηση.

  • Γιώργος Κ σε

   Βεβαίως να είναι κοντά στο σπίτι τους, τόσο πσο τους επιτρέπει η θέση τους στον πίνακα. Κοινωνική πολιτική στην πλάτη τρίτων που είτε χώρισαν είτε δυσκολεύονται να αποκτήσουν παιδιά δεν νοείται.

  • Γιώργος Κ σε

   Βεβαίως να είναι κοντά στο σπίτι τους, τόσο όσο τους επιτρέπει η θέση τους στον πίνακα. Κοινωνική πολιτική στην πλάτη τρίτων που είτε χώρισαν είτε δυσκολεύονται να αποκτήσουν παιδιά δεν νοείται.

  • Γιώργος Κ σε

   Επίσης γιατί να εξαναγκαστεί κάποιος σε παραίτηση; Δηλώνουμε ό,τι είναι πρόσφορο και πρακτικό για εμάς. Εάν σας φαίνονται λίγα τα τρία μόρια ρωτήστε συναδέλφους γονείς που χάρη σε αυτά διορίζονται.

 2. Δημήτρης Αδαμ σε

  Συμφωνώ μαζί σας για τις προσλήψεις…Διαφώνω μαζί σας για τις τοποθετήσεις! Με τη δική σας λογική ένας οικογενειάρχης από τις Κυκλάδες δεν θα μπορεί να είναι ποτέ με την οικογένειά του, ένας νεφροπαθής δεν θα μπορεί να είναι κοντά σε ένα νοσοκομείο. Δεν μπορείτε να τα μεταφράζετε όπως σας συμφέρει…υπάρχει και ένα Σύνταγμα που προστατεύει την οικογένεια και την υγεία των πολιτών….μην τα ισοπεδώνουμε ΟΛΑ!!!

Γράψτε μία απάντηση