Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας: Καμμία συμμετοχή των μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στα δοτά υπηρεσιακά συμβούλια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας: Καμμία συμμετοχή των μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στα δοτά υπηρεσιακά συμβούλια-Καλούμε τους συναδέρφους μας που τοποθετήθηκαν είτε ως τακτικά είτε ως αναπληρωματικά μέλη στο ΠΥΣΕΕΠ Στερεάς Ελλάδας να υποβάλλουν άμεσα τις παραιτήσεις τους.

Καμμία συμμετοχή των μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στα δοτά υπηρεσιακά συμβούλια
Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΣΕΕΠΕΑ) Στερεάς Ελλάδας

Λαμία, 13/04/2021

Αρ. Πρωτ.:  249

Προς: Τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ Στερεάς Ελλάδας

 Κοινοποίηση: Δ.Σ. ΠΟΣΕΕΠΕΑ              

 ΘΕΜΑ: “Καμμία συμμετοχή των μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στα δοτά υπηρεσιακά συμβούλια”

Το Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας συντασσόμενο με την πλειοψηφική απόφαση της έκτακτης Γενικής Σύνελευσης των Αντιπροσώπων της ΠΟΣΕΕΠΕΑ που ελήφθη στις 16/01/2021, με την οποία όλοι οι «εκλεγμένοι» αιρετοί των ψευδο-εκλογών της 7ης Νοεμβρίου θα υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους έχει να κάνει τις παρακάτω επισημάνσεις.

Αρχικά, ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι

όλοι οι «εκλέγεντες» αιρετοί και των δύο συνδυασμών υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους στο ΠΥΣΕΕΠ Στερεάς Ελλάδας.

Ωστόσο, με την υπ’αριθμ. 09/04/2021-Αρ.Πρωτ: 1636 απόφαση

της Περιφερειακής Δ/ντριας Α/θμιας και Β/Θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας έγινε ανασυγκρότηση του υπηρεσιακού μας Συμβουλίου, όπου ενεργοποιώντας τα όσα προβλέπονται στο άρθρο 123 του ν.4763/2020, προχώρησε σε απευθείας τοποθέτηση μελών ΕΕΠ ως δοτών εκπροσώπων.

Δείτε την Ανασυγκρότηση ΠΥΣΕΕΠ Στερεάς Ελλάδας 09.04.2021
Καλούμε τους συναδέρφους μας που τοποθετήθηκαν

είτε ως τακτικά είτε ως αναπληρωματικά μέλη στο ΠΥΣΕΕΠ Στερεάς Ελλάδας να υποβάλλουν άμεσα τις παραιτήσεις τους στην ΠΔΕ Στερεάς Ελλάδας και στον ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας από τις δοτές αυτές θέσεις και εφόσον αυτές δεν γίνουν αποδεκτές να μην παρίστανται στις συνεδριάσεις του ΠΥΣΕΕΠ, μη νομιμοποιώντας στην πράξη τη λειτουργία του ψευτο-υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Υπενθυμίζουμε τα συμπεράσματα

του γνωμοδοτικού σημειώματος που κοινοποίησε η ΟΛΜΕ στην ιστοσελίδα της στις 07/04/2021 αναφορικά με το δικαίωμα παραιτήσεως των εκπαιδευτικών, αντικαταστάτων των αιρετών μελών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σύμφωνα με τα οποία:

1) Οι αντικαταστάτες

-των αιρετών ή μη μελών-εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα οικεία υπηρεσιακά συμβούλια τούτων, κατά το άρθρο 123 ν.4763/2020 έχουν δικαίωμα παραιτήσεως, τόσο λόγω της σαφούς περί τούτου προβλέψεως του άρθρου 13 παρ.5 ΚΔΔιαδ («αποχώρηση μέλους») όπως έχει ερμηνευθεί κατά την νομολογία του ΣτΕ, όσο και λόγω των άρθρων 2 παρ.1 και 5 παρ.1 Συντ.

Διαφορετική ερμηνεία

θα προσέκρουσε στις εν λόγω συνταγματικές διατάξεις. Πολλώ δε μάλλον ισχύει τούτο, εφόσον ο «ορισμός» τους, ως μελών των οικείων υπηρεσιακών συμβουλίων δεν εχώρησε βάσει προηγούμενης αιτήσεώς τους, ούτε κατόπιν συναινέσεώς τους.

 2) Τυχόν θεώρηση της ασκήσεως του εν λόγω δικαιώματος

ως άρνησης εκτελέσεως υπηρεσιακού καθήκοντος ή/και αδικαιολόγητης αποχής τους από την εκτέλεση υπηρεσιακού καθήκοντος θα ήγαγε σε περιορισμό συνταγματικού τους δικαιώματος, ερμηνεία που πρέπει να αποκρουσθεί.

Τούτο διότι,

ως περιορισμός δικαιώματος θα έπρεπε να προβλέπεται σε ρητή νομοθετική διάταξη, η οποία εν προκειμένω δεν υφίσταται, ενώ ταυτόχρονα, αντίστοιχο περιορισμό δεν εισήγαγε ούτε αυτή καθ’εαυτή η ρύθμιση του άρθρου 123 ν.4763/2020.

Τουναντίον,

από το πραγματικό της ρυθμίσεως του άρθρου 123 παρ.1 ν.4763/2020 προκύπτει ότι ο κοινός νομοθέτης αναγνωρίζει ρητώς και πανηγυρικώς το δικαίωμα παραιτήσεως, τόσο των αιρετών μελών, όσο και των τακτικών μελών των οικείων υπηρεσιακών συμβουλίων στα εδ.α΄, γ΄ και ε΄.

Οπότε, εάν ήθελε ο κοινός νομοθέτης

την οπωσδήποτε συγκρότηση των εν λόγω υπηρεσιακών συμβουλίων από τους αντικαταστάτες εκπαιδευτικούς, θα είχε διαλάβει είτε ρητή απαγόρευση του δικαιώματος παραιτήσεώς τους ή θα έθετε τούτο υπό συγκεκριμένους και σαφείς περιορισμούς, ομοίως προς το άρθρο 148 ΥΚ.

Σε διαφορετική περίπτωση

που οι συνάδερφοι μας δεν παραιτηθούν από το ανασυγκροτημένο ΠΥΣΕΕΠ Στερεάς Ελλάδας, ενημερώνουμε ότι στην επικείμενη Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας θα τεθεί σε ψηφοφορία η διαγραφή τους ή μη από τα μητρώα του Συλλόγου μας.

Καλούμε όλους και όλες τους/τις συναδέλφους

να συνεχίσουμε ενωτικά τον αγώνα, συσπειρωμένοι/ες στα σωματεία μας, ώστε όλοι/ες μαζί να επιτύχουμε την πραγματοποίηση των εκλογών όταν οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν, με πλήρη ανάπτυξη των δημοκρατικών διαδικασιών και με δια ζώσης ψηφοφορία.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                           Ο Γραμματέας

Βούγιας Βασίλειος              Κυργιόπουλος Ιωάννης

Δείτε σχετικά

Ανασυγκρότηση ΠΥΣΕΕΠ Στερεάς Ελλάδας 09.04.2021

Δείτε επίσης

Γνωμοδότηση: Δικαίωμα παραίτησης αντικαταστατών αιρετών μελών Υπηρεσιακών Συμβουλίων
Σύσκεψη 4 ΣΕΠΕ Ανατολικής Αττικής για το μπλοκάρισμα του δοτού ΠΥΣΠΕ-Στάση Εργασίας-Διαγραφή
Σύλλογος Ανατ. Αττικής “Κώστας Σωτηρίου”: Τα δοτά ΠΥΣΠΕ δεν θα λειτουργήσουν-Στάση εργασίας σε κάθε συνεδρίαση
Σύλλογος Δελμούζος-αιρετοί: Να υποβάλλουν παραιτήσεις τα διορισμένα μέλη ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής

Πριν φύγετε

Εμβολιασμός εκπαιδευτικών: Την Τετάρτη 21 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για να κλείνουν ραντεβού
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση