Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΣΕΕΠΕΑ ΣΤΕΛΛΑ: Να δοθούν πιστώσεις ΕΕΠ – ΕΒΠ με βάση ανάγκες των σχολείων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΣΕΕΠΕΑ ΣΤΕΛΛΑ: Να δοθούν πιστώσεις ΕΕΠ και ΕΒΠ από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, με βάση τις ανάγκες των σχολείων, ζητά με έγγραφο του ο Σύλλογος.

ΣΕΕΠΕΑ ΣΤΕΛΛΑ

Την έντονη διαμαρτυρία και την απόφασή του να διεκδικήσει μαζί με την  Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ), τις πιστώσεις που αναλογούν με βάση τις ανάγκες ιδίως των Ειδικών Σχολείων της χώρας, για το ΕΕΠ και ΕΒΠ, εκφράζει με έγγραφό του ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (ΣΕΕΠΕΑ ΣΤΕΛΛΑ).

Ο Σύλλογος τονίζει επιπροσθέτως πως η διεπιστημονικότητα των παρεχομένων υπηρεσιών στις υφιστάμενες εκπαιδευτικές δομές, εξασφαλίζεται με μια δίκαιη και αντιπροσωπευτική κατανομή η οποία περιλαμβάνει όλες τις ειδικότητες των κλάδων ΕΕΠ και ΕΒΠ.

Δείτε την Ανακοίνωση του ΣΕΕΠΕΑ ΣΤΕΛΛΑ

Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής
Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

ΛΑΜΙΑ, 07/09/2019

                                                                    Αρ. Πρωτ.: 195

ΘΕΜΑ: “Εντονη διαμαρτυρία του Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ για τις μειωμένες πιστώσεις σε ΕΕΠ & ΕΒΠ”

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ με την παρούσα ανακοίνωσή του εκφράζει την έντονη ανησυχία του και διαμαρτύρεται εντόνως για τη σημαντική μείωση των πιστώσεων στους κλάδους μας (ιδιαίτερα στο πρόγραμμα της εξατομικευμένης υποστήριξης που αφορά στη στελέχωση των Σ.Μ.Ε.Α.Ε.)

Καλούμε άμεσα την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να αποστείλει το συντομότερο δυνατό και στις 13 Π.Δ.Ε. τις εναπομείνασες πιστώσεις, προκειμένου να στελεχωθούν όλες οι εκπαιδευτικές δομές με τις αναγκαίες υποστηρικτικές ειδικότητες επ’ ωφελεία των μαθητών και των οικογενειών τους.

Πάγια και σταθερή θέση του Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Στερεάς Ελλάδας ήταν, είναι και θα παραμείνει η δίκαιη και αντιπροσωπευτική κατανομή με όλες τις ειδικότητες των κλάδων μας, γεγονός που διασφαλίζει τη διεπιστημονικότητα των παρεχομένων υπηρεσιών στις υφιστάμενες εκπαιδευτικές δομές.

Τέλος, εκφράζουμε την πρόθεσή μας ότι σε πλήρη συνεργασία με την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. θα παρέμβουμε με δυναμικό και διεκδικητικό τρόπο αν το Υπουργείο φανεί ανακόλουθο στις δεσμεύσεις του για τουλάχιστον ίδιο αν όχι και μεγαλύτερο αριθμό πιστώσεων σε σχέση με την περσινή σχολική χρονιά.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                               Ο Γενικός Γραμματέας

Βούγιας Βασίλειος                                                  Κυργιόπουλος Ιωάννης

Δείτε επίσης

Κατανομή ΕΕΠ – ΕΒΠ 2019-20 στις 13 ΠΔΕ

Κατανομή πιστώσεων και δήλωση προτίμησης ΕΕΠ – ΕΒΠ από όλες τις ΠΔΕ

Κατανομή πιστώσεων στην Ειδική Αγωγή για το 2019-20

Συνεδριάζουν σήμερα τα ΠΥΣΕΕΠ για κατανομή πιστώσεων

Μειωμένες πιστώσεις για ΕΕΠ και ΕΒΠ | Εγγραφο ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Προσλήψεις Ειδικής και Γενικής Α/θμιας 2019-20 Α Φάση | Ονόματα

Προσλήψεις Ειδικής και Γενικής Β/θμιας 2019-20 | Ονόματα

ΔΟΕ για προσλήψεις: Προβλήματα προς επίλυση

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση