Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας προς Υπουργείο Παιδείας: Να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά ΕΕΠ-ΕΒΠ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας προς Υπουργείο Παιδείας: Να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά ΕΕΠ-ΕΒΠ στους επικείμενους διορισμούς.

Επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ απέστειλε το ΔΣ του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΣΕΕΠΕΑ) Στερεάς Ελλάδας, με την οποία ζητά πλήρη κάλυψη των οργανικών κενών του ΕΕΠ-ΕΒΠ στους επικείμενους μόνιμους διορισμούς.

Η επιστολή του ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας

Λαμία, 16/06/2022

Αρ. Πρωτ.: 278

 Προς

  • Την Υπουργό  Παιδείας    κα Ν. Κεραμέως
  • Την Υφυπουργό Παιδείας κα Ζ. Μακρή
  • Τον Γενικό Γραμματέα ΥΠΑΙΘ κ. Α. Κόπτση
  • Τον Διευθυντή ΕΑΕ κ. Χ. Παπαϊωάννου

  Κοινοποίηση

  • ΠΟΣΕΕΠΕΑ
  • Μέλη Συλλόγου

ΘΕΜΑ: «Αίτημα του Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας για δίκαιη κατανομή και για κάλυψη όλων των οργανικών κενών των μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στους επικείμενους διορισμούς στην Α/θμια, στη Β/θμια Εκπαίδευση και στην Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση»

Αξιότιμη κα Υπουργέ

Αξιότιμη κα Υφυπουργέ

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Στερεάς Ελλάδας με την παρούσα επιστολή του  χαιρετίζει με ικανοποίηση την ανακοίνωσή σας για 8.586 νέους μόνιμους διορισμούς στην Πρωτοβάθμια, στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2022-2023, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας και του γονεϊκού κινήματος.

Ως πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό σωματείο, που εκπροσωπεί τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, θεωρούμε ότι η πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές κάθε έτος θα δώσει τη δυνατότητα για βίωση εργασιακής ασφάλειας στους εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ, θα διορθώσει το στρεβλό καθεστώς της αναπλήρωσης και θα παρέχει σταθερότερους και πιο ουσιαστικούς δεσμούς στους μαθητές και στις οικογένειές τους, πολλώ δε μάλλον στον ευαίσθητο χώρο της Ειδικής Αγωγής.

Συντασσόμενοι πλήρως με το προσφάτως κατατεθέν υπόμνημα της Ομοσπονδίας μας (ΠΟΣΕΕΠΕΑ), θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΥΠΑΙΘ, άνω του 77% του συνόλου των μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στην εκπαίδευση, είναι αναπληρωτές (αναλογία 1.707 μόνιμων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ έναντι 5.773 αναπληρωτών), χωρίς μάλιστα να καλύπτουν το σύνολο των εκπαιδευτικών δομών της χώρας.

Καλείται επομένως η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να συμβάλει, με την πραγματοποίηση των διορισμών αυτών, στην επίτευξη του στρατηγικού στόχου της εγκαθίδρυσης της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης στη χώρα μας και στη δημιουργία του συμπεριληπτικού σχολείου.

Επομένως αν θέλουμε να ομιλούμε για συμπεριληπτικό σχολείο, το οποίο σύμφωνα με τις κατά καιρούς τοποθετήσεις της πολιτικής ηγεσίας αποτελεί στρατηγικό στόχο, οι κλάδοι του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) κρίνονται άκρως απαραίτητοι για την επίτευξη του σκοπού αυτού.

Αξιότιμη κα Υπουργέ

Αξιότιμη κα Υφυπουργέ

Σας καλούμε ενόψει της επικείμενης κατανομής των νέων μόνιμων διορισμών να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά των μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ (που συνολικά ανέρχονται σε 1926 και ειδικότερα σε 512 στις ΣΜΕΑΕ, 1012 στις ΕΔΥ και 402 στα ΚΕΔΑΣΥ), προκειμένου να έχουμε μια ουσιαστική παροχή υπηρεσιών προς τους μαθητές και τις οικογένειές τους με σταθερά πρόσωπα αναφοράς στην καθημερινή εκπαιδευτική τους διαδικασία, διορθώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη μεγάλη αδικία των μόλις 1.041 μόνιμων διορισμών ΕΕΠ-ΕΒΠ το έτος 2019.

 Με εκτίμηση

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                   Ο Γραμματέας

Βούγιας Βασίλειος       Κυργιόπουλος Ιωάννης

Δείτε επίσης

Υπόμνημα ΠΟΣΕΕΠΕΑ για διορισμούς και υποβολή προτάσεων σχετικά με τα θέματα ΕΕΠ-ΕΒΠ 

Ο “χάρτης” του ΕΕΠ-ΕΒΠ στην εκπαίδευση: 4 κρίσιμοι λόγοι για πλήρη κάλυψη των κενών με διορισμούς 

Ανακοίνωση μόνιμων διορισμών από το Υπουργείο Παιδείας: 8.586 σύνολο 

Οικονόμου: 8.586 νέοι μόνιμοι διορισμοί στην Α/θμια-Β/θμια Εκπαίδευση και στην Ειδική Αγωγή 

Κεραμέως: Πάνω από 8.500 νέοι διορισμοί το καλοκαίρι-Αγγίζουμε τους 25.000 την τριετία

Δείτε ακόμη

Πίνακες ΑΣΕΠ-βεβαιώσεις σπουδών: Ερώτηση στη Βουλή για τη νόμιμη και ισότιμη συμμετοχή όλων των αποφοίτων ΕΑΕ

Ειδική Αγωγή 2022: Το Υπ. Παιδείας για προσλήψεις αναπληρωτών-διορισμούς-νέα Τμήμ. Ενταξης-Υποδομές-Επιμόρφωση 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση