Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας-voucher: Να τροποποιηθεί η ΚΥΑ και να συμπεριληφθούν οι εργαζόμενοι ΚΕΔΑΣΥ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας-voucher: Να τροποποιηθεί η ΚΥΑ και να συμπεριληφθούν οι εργαζόμενοι ΚΕΔΑΣΥ – Επιστολή προς την ΠΟΣΕΕΠΕΑ.

Σχετικά με τον αποκλεισμό των εργαζομένων στα ΚΕΔΑΣΥ από το πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ, το voucher των 200 ευρώ, διαμαρτύρεται ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αποστέλλοντας επιστολή στην ΠΟΣΕΕΠΕΑ, ζητώντας “να τροποποιηθεί άμεσα η συγκεκριμένη ΚΥΑ και να συμπεριληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι των ΚΕΔΑΣΥ ως δικαιούχοι στο πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ, αφενός μεν αναγνωρίζοντας το σπουδαίο έργο που επιτελούν όλα αυτά τα χρόνια, αφετέρου δε ενισχύοντας περαιτέρω τις ψηφιακές τους δεξιότητες επ’ ωφελεία των μαθητών και των οικογενειών τους”.

Ακολουθεί το έγγραφο του ΣΕΕΠΕΑ ΣΤΕΛΛΑ

Λαμία, 01/05/2022

Αρ. Πρωτ.: 274

Προς: Το Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ                                                                      

Κοινοποίηση: Τα μέλη του Συλλόγου

ΘΕΜΑ: “Διαμαρτυρία του Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας σχετικά με τον αποκλεισμό των εργαζομένων στα ΚΕΔΑΣΥ από το πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ’

Αξιότιμα μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Το Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας με την παρούσα επιστολή του  διαμαρτύρεται προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, σε σχέση με τον αποκλεισμό των εργαζομένων στα ΚΕΔΑΣΥ από το πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ, που ενισχύει μέσω συστήματος επιταγών (voucher) την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού.

Ως πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό σωματείο, που εκπροσωπεί τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι στα ΚΕΔΑΣΥ (μέλη ΕΕΠ, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, διοικητικό προσωπικό) θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται ισότιμα από την Προϊστάμενη Αρχή τους και στην προκειμένη περίπτωση από το ΥΠΑΙΘ, όντας μια εκπαιδευτική δομή που παρέχει άοκνα και αδιάλειπτα όλα αυτά τα έτη ποιοτικές υποστηρικτικές υπηρεσίες σε μαθητές, γονείς και σχολικές μονάδες.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι και στα ΚΕΔΑΣΥ όλης της επικράτειας υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται εξ αποστάσεως τηλεδιασκέψεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με συμβουλευτικό, υποστηρικτικό και επιμορφωτικό περιεχόμενο και στήριξαν εμπράκτως από το θεσμικό τους ρόλο την εκπαιδευτική κοινότητα, συχνά με ίδια μέσα των συναδέρφων.

Αξιότιμα μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Γνωρίζοντας τις τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και σε τεχνολογικό εξοπλισμό της πλειονότητας των ΚΕΔΑΣΥ της επικράτειας σας καλούμε να προωθήσετε την παρούσα επιστολή διαμαρτυρίας στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, προκειμένου να  τροποποιηθεί άμεσα η συγκεκριμένη Κ.Υ.Α. και να συμπεριληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι των ΚΕΔΑΣΥ ως δικαιούχοι στο πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ, αφενός μεν αναγνωρίζοντας το σπουδαίο έργο που επιτελούν όλα αυτά τα χρόνια, αφετέρου δε ενισχύοντας περαιτέρω τις ψηφιακές τους δεξιότητες επ’ ωφελεία των μαθητών και των οικογενειών τους.

  Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                            Ο Γραμματέας

Βούγιας Βασίλειος               Κυργιόπουλος Ιωάννης

Δείτε σχετικά

Voucher εκπαιδευτικών 200 ευρώ: Η Απόφαση με τους δικαιούχους και τη διαδικασία αίτησης 

Δείτε επίσης

Παιδαγωγική Επάρκεια ΕΕΠ: Να μην αδικηθεί κανένας-Να δοθεί μεταβατική περίοδος-Επιστολή ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας στο ΥΠΑΙΘ 

ΦΕΚ: Νέα Πρωτόκολλα κορονοϊού στην εκπαίδευση-Σχολεία-ΙΕΚ-ΣΔΕ-ΚΔΒΜ-Φροντιστήρια-ΚΞΓ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση