Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας-άδειες αναπληρωτών: Να διεκδικηθεί η εξίσωση δικαιωμάτων με τους μόνιμους

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας-άδειες αναπληρωτών: Καλεί τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες σε διεκδίκηση για πλήρη εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών.

ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας-άδειες αναπληρωτών

Να επεκταθεί η ισχύς του νόμου 4997/2022 και να δίνεται η 9μηνη άδεια ανατροφής και στις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς, ΕΕΠ-ΕΒΠ, καθώς και την πλήρη εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών ζητά με επιστολή του προς την ΠΟΣΕΕΠΕΑ ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Περιφέρειας (ΣΕΕΠΕΑ) Στερεάς Ελλάδας.

Η μητρότητα και η προστασία της είναι αναφαίρετο δικαίωμα και είναι πραγματικά τραγικό να περικόπτονται δικαιώματα που αφορούν στην ανατροφή τέκνων, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος , καλώντας την ΠΟΣΕΕΠΕΑ να προωθήσει την επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου, στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ.

Επιπροσθέτως καλεί όλες τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες – ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΠΟΣΕΕΠΕΑ – σε συστράτευση και συμπόρευση “για την υλοποίηση του δικαίου αυτού αιτήματος και την ολόπλευρη προστασία της μητρότητας”.

Ακολουθεί η επιστολή

Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Π. Μπακογιάννη 2, Τ.Κ 35100, Λαμία,

Email: seepeastella@yahoo.gr

Ιδρυτικό μέλος της Παν.Ομοσπονδίας Ειδικού Εκπ/κού Προσ/κού Ειδικής Αγωγής(ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Λαμία, 16/12/2022

Αρ. Πρωτ.: 297

Προς: Το Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Κοινοποίηση: Μέλη Συλλόγου

ΘΕΜΑ: «Διαμαρτυρία του Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας για την άδεια ανατροφής των αναπληρωτριών εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ»

Αξιότιμα μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ,

το Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας με την παρούσα επιστολή του  διαμαρτύρεται προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και ζητά την αποκατάσταση της αδικίας σε σχέση με την άδεια ανατροφής για τις μητέρες αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ.

Σύμφωνα με τον νόμο 4997,που ψηφίστηκε πρόσφατα, με ΦΕΚ 219 Α/ 25.11.2022 «Εξορθολογισμός ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και άλλες διατάξεις» και σύμφωνα με τα άρθρα 44 και 45 αυτού αυξάνεται η χρονική διάρκεια της ειδικής άδειας προστασίας μητρότητας από έξι (6) σε εννέα (9) μήνεςγια τις μητέρες ασφαλισμένες στον e-Ε.Φ.Κ.Α. (τ. Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.), οι οποίες εργάζονται με σχέση εργασίας ορισμένου ή αορίστου χρόνου σε επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις του ιδιωτικού τομέα. Ωστόσο, ο παραπάνω νόμος, για άλλη μία φορά δεν ισχύει για τις αναπληρώτριες συναδέρφισσες μας.

Η μητρότητα και η προστασία της είναι αναφαίρετο δικαίωμα και είναι πραγματικά τραγικό να περικόπτονται δικαιώματα που αφορούν στην ανατροφή τέκνων.

Αξιότιμα μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ,

σας καλούμε να προωθήσετε την παρούσα επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου μας, στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ την οποία και καλούμε με πολιτική απόφαση να παρέχει σε όλες τις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ  ακέραιο το δικαίωμα στην πλήρη 9μηνη άδεια ανατροφής, προστατεύοντας εν τοις πράγμασι το θεμελιώδες δικαίωμα της μητρότητας. Καλούμε όλες τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΠΟΣΕΕΠΕΑ) σε συστράτευση και συμπόρευση για την υλοποίηση του δικαίου αυτού αιτήματος και την ολόπλευρη προστασία της μητρότητας.

Απαιτούμε και διεκδικούμε:

  • Να επεκταθεί η ισχύς του νόμου και να δίνεται η 9μηνη άδεια ανατροφής και στις αναπληρώτριες συναδέρφισσες.
  • Πλήρη εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών.

  Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος – Βούγιας Βασίλειος

Ο Γραμματέας – Κυργιόπουλος Ιωάννης

Δείτε επίσης

Ενημέρωση για νέες οργανικές-νέα τμήματα ένταξης-οδοιπορικά ΕΔΥ-άδεια μητρότητας-θέματα επιτροπής ΕΑΕ 

Αδεια προστασίας μητρότητας 9 μηνών για υπαλλήλους ΙΔΟΧ με ή χωρίς οργανική θέση: Εγκύκλιος Υπ. Εσωτερικών 

ΦΕΚ ίδρυσης νέων Τμημάτων Ενταξης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 

Ειδική Πρόσκληση εκπαιδευτικών 2022 για κάλυψη θέσεων-Αιτήσεις από 14 έως 20.12.2022 

Ειδική Πρόσκληση ΕΕΠ-ΕΒΠ 2022: Για κάλυψη θέσεων-Αιτήσεις από 14 έως 20.12.2022 

Οδηγός εκπαιδευτικού-ΕΕΠ-ΕΒΠ 2022: Νομοθεσία-Λειτουργία Α/θμιας και Β/θμιας-Νεοδιόριστοι-Αναπληρωτές 

Οδηγός ΕΕΠ-ΕΒΠ 2022: Η ταυτότητα των κλάδων-Δομές απασχόλησης-Καθηκοντολόγια-Ιστορική αναδρομή

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση