Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Eλλάδας: Απόσυρση ψηφοδελτίων και μελών εφορευτικής επιτροπής από τις εκλογές αιρετών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Eλλάδας: Απόσυρση ψηφοδελτίων και μελών εφορευτικής επιτροπής από την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Eλλάδας

Λαμία, 20/10/2020

Αρ. Πρωτ.:  229

 Προς:  Την Περιφερειακή   Δ/ντρια Εκπαίδευσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας

Κοινοποίηση:  Στα μέλη μας                                                      

ΘΕΜΑ:  «ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ»

Ο ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας ως ο πρωτοβάθμιος συνδικαλιστικός φορέας που εκπροσωπεί το Ειδικό Εκπαιδευτικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σας αποστέλλει την παρούσα προκειμένου να ενημερώσει για τις αποφάσεις που έλαβε ομόφωνα σχετικά με τις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) που έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν ηλεκτρονικά στις 7 Νοεμβρίου 2020.

Το ΔΣ του ΣΕΕΠΕΑ  Στερεάς Ελλάδας συντασσόμενο με την απόφαση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ (Αρ. Πρωτ:46 /19-10-2020), του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου του ΕΕΠ-ΕΒΠ, καταγγέλλει την ηλεκτρονική ψηφοφορία που επέβαλλε το Υπουργείο Παιδείας χωρίς διάλογο με τις Ομοσπονδίες και χωρίς να διασφαλίζει τα απαραίτητα εχέγγυα για αδιάβλητη και ασφαλή εκλογική διαδικασία και δηλώνει υπεύθυνα ότι:

  • Αποσύρει το ΕΝΙΑΙΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ Ε.Ε.Π. ΚΑΙ Ε.Β.Π. με όλες τις επιμέρους υποψηφιότητες και ζητά  ατομική δήλωση απόσυρσης υποψηφιότητας από το ΠΥΣΕΕΠ Στερεάς Ελλάδας – Επίσης αποσύρεται και το έτερο ψηφοδέλτιο “Αγωνιστική Συσπείρωση ΕΕΠ-ΕΒΠ-Το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το Π.Α.ΜΕ”.
  • Δεν ορίζει εκπρόσωπο από το ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας ως μέλος της εφορευτικής επιτροπής.
  • Καλεί όλους τους συναδέλφους ΕΕΠ-ΕΒΠ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας να απέχουν από την εκλογική διαδικασία.
  • Καλεί τους συναδέλφους που ορίστηκαν από την ΠΔΕ Στερεάς Ελλάδας ως μέλη της εφορευτικής επιτροπής να μην αποδεχτούν τον ορισμό τους και τους παρέχει πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη σε περίπτωση που δεχτούν πιέσεις για συμμετοχή τους στη διαδικασία.
  • Ζητάει επίσημα την αναβολή διενέργειας των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια με ταυτόχρονη παράταση της θητείας των υπαρχόντων, καθώς και διεξαγωγή τους με κανονική ψηφοφορία, σε εργάσιμη ημέρα, χωρίς άδεια.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                 Ο Γραμματέας

Βούγιας Βασίλειος     Κυργιόπουλος Ιωάννης

Η Αίτηση απόσυρσης υποψηφιότητας για το ΠΥΣΕΕΠ Στερεάς Ελλάδας

Δείτε σχετικά

ΠΟΣΕΕΠΕΑ για εκλογές αιρετών: Ζητάμε διάλογο-παράταση θητείας αιρετών και αποσύρουμε ψηφοδέλτια

Δείτε επίσης

Διαδικασία ηλεκτρονικής ψηφοφορίας αιρετών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Υπουργείου Παιδείας | Απόφαση
Σύστημα Ψηφοφορίας Ζευς: Hλεκτρονική η εκλογή εκπαιδευτικών στα Συμβούλια-Πως ψηφίζουμε ηλεκτρονικά
Οχι της ΔΟΕ στις ηλεκτρονικές εκλογές στις 7 Νοεμβρίου: Αποσύρει τα ψηφοδέλτια
Απόσυρση υποψηφιοτήτων Υπηρεσιακών Συμβουλίων: Τα οργανωτικά μέτρα της ΟΛΜΕ
Δημοκρατική Συνεργασία (ΔΗΣΥ): Αποσύρει τα ψηφοδέλτια εκλογών αιρετών-Ζητά παράταση θητείας και διάλογο

Πριν φύγετε

Αδιέξοδο στις εκλογές αιρετών Υπηρεσιακών Συμβουλίων: Ερώτηση στη Βουλή από τη X. Κεφαλίδου
Ψηφοφορία ηλεκτρονικά: Ιδεοληψίες και πραγματικά δεδομένα | Αρθρο
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση