Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας-μονιμοποιήσεις: Να απαιτηθεί η λήξη της ομηρίας των νεοδιόριστων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας-μονιμοποιήσεις: Να απαιτηθεί η λήξη της ομηρίας των νεοδιόριστων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ με Παράσταση Διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΙΘ.

ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας-μονιμοποιήσεις

Το Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας διαμαρτύρεται έντονα για μη μονιμοποίηση έως σήμερα των νεοδιόριστων μελών ΕΕΠΕΒΠ, τα οποία συμπλήρωσαν την απαιτούμενη διετία από τον Μάρτιο του 2022 και στέλνει σχετική επιστολή στην ΠΟΣΕΕΠΕΑ την οποία καλεί να την προωθήσει στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και να διοργανώσει άμεσα Παράσταση Διαμαρτυρίας στην Κ.Υ. του ΥΠΑΙΘ, για να μπορέσει να λήξει η ιδιότυπη ομηρείας των μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ.

Ακολουθεί η επιστολή του ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας

Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΣΕΕΠΕΑ) Στερεάς Ελλάδας

Λαμία, 05/11/2022

Αρ. Πρωτ.: 294

Προς: Το Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Κοινοποίηση:  Μέλη Συλλόγου

ΘΕΜΑ: «Έντονη Διαμαρτυρία του Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας σχετικά με τη μη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων συναδέρφων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ»

Αξιότιμα μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ,

το Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας με την παρούσα επιστολή του διαμαρτύρεται έντονα προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, σε σχέση με τη μη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων συναδέρφων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ.

Τον Μάρτιο του 2022 συμπληρώθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διετία  των δόκιμων νεοδιόριστων συναδέλφων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ, οι οποίοι διορίστηκαν με το ΦΕΚ  241/τ. Γ΄/09-03-2020.  Με βάση τον νόμο 4589/2019 με  τον οποίο πραγματοποιήθηκαν  οι διορισμοί στην εκπαίδευση, θα έπρεπε να ολοκληρωθεί από τις Διευθύνσεις η αυτοδίκαιη μονιμοποίηση των συναδέρφων μας.

Η σχετική πράξη μονιμοποίησης εκδίδεται από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, κατόπιν πρότασης του οικείου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου (ΠΥΣΕΕΠ) μέσα σε δύο (2) μήνες από τη συμπλήρωση της δοκιμαστικής υπηρεσίας, εν προκειμένω έπρεπε να έχει εκδοθεί από τις 09-05-2022, το αργότερο.

Δυστυχώς πολλές ΔΙΠΕ και ΔΔΕ, δεν έχουν προχωρήσει την συγκεκριμένη διαδικασία μονιμοποίησης, επικαλούμενες τηλεφωνική οδηγία του Υπουργείου,  ενώ την ίδια στιγμή σε κάποιες άλλες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης οι νεοδιόριστοι συνάδερφοι έχουν και τυπικά μονιμοποιηθεί. Σε μία δε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της ΠΔΕ Στερεάς Ελλάδας νεοδιόριστα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ μονιμοποιήθηκαν με πράξη ΠΥΣΔΕ!!!

Αξιότιμα μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ,

σας καλούμε να προωθήσετε την παρούσα επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου μας, στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και να διοργανώσετε άμεσα παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΙΘ, για να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε τη λήξη της ιδιότυπης ομηρίας των συναδέρφων μας.

Απαιτούμε από το ΥΠΑΙΘ να προχωρήσει άμεσα τις σχετικές διαδικασίες για την μονιμοποίηση των όλων των συναδέλφων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ που διορίστηκαν τον Μάρτιο του 2020. 

  Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος – Βούγιας Βασίλειος

Ο Γραμματέας – Κυργιόπουλος Ιωάννης

Δείτε επίσης

Κάλεσμα ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας για συμμετοχή στην απεργία της 9ης Νοεμβρίου 2022 

Αυξήσεις τώρα στους μισθούς μας για να ζούμε με αξιοπρέπεια: Πανελλαδική απεργία 9 Νοεμβρίου 2022 

Αύξηση μισθού εκπαιδευτικών την επόμενη τετραετία σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

2 Σχόλια

  1. futzia σε

    καλημερα σας.
    οι διευθυνσεις εχουν δικιο …περιμενουν του υπουργειο…εμεις λοιπον τι κανουμε???………….γιατι ακομα περιμενουμε το υπουργειο?????………πλεον υπαρχει εκπροσωπηση …απευθειας λοιπον να μεταφερουν το αιτημα τη διαμαρτυρια στο υπουργειο

Γράψτε μία απάντηση