Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας-Στάση Εργασίας Πέμπτη 18.03.2021 για τα Ειδικά Σχολεία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας-Στάση Εργασίας Πέμπτη 18.03.2021 για τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και την πανδημία κορονοϊού.

ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας-Στάση Εργασίας
Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Προς τα μέλη μας

ΛΑΜΙΑ, 17/03/2021

Αρ. Πρωτ.: 247

ΘΕΜΑ: «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ 3ΩΡΗΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΤΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021»

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ ανταποκρινόμενο στην υπ.αριθμ.Πρωτ: 18/16-03-2021 ανακοίνωση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ κηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021, από τις 08:00 π.μ. έως τις 11:00 π.μ. για όλους τους εργαζόμενους μέλη ΕΕΠ- ΕΒΠ σε σχολεία της γενικής εκπαίδευσης που εργάζονται εξ αποστάσεως και στα μέλη ΕΕΠ που εργάζονται στα ΚΕΣΥ.

Υπενθυμίζουμε στα μέλη μας ότι το Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ έχει κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας από τις 11:00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου για τη συγκεκριμένη ημέρα.

Επιπλέον, επισημαίνουμε στα μέλη μας ότι

η ΠΟΣΕΕΠΕΑ έχει κηρύξει απεργία για τους εργαζόμενους ΕΕΠ ΕΒΠ των ΣΜΕΑΕ καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας για τις περιοχές που επιβάλλεται η αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την Τρίτη 16/2/2021.

Βάση της κήρυξης της από 16/2/2021 απεργίας της ΠΟΣΕΕΠΕΑ

και των νέων μέτρων, όλοι οι εργαζόμενοι ΕΕΠ ΕΒΠ των ΣΜΕΑΕ πανελλαδικά μπορούν να δηλώσουν απεργία λόγω της καθολικής αναστολής των σχολικών μονάδων γενικής εκπαίδευσης. Γίνεται σαφές ότι δεν μπορούν να δηλώσουν στάσεις εργασίας οι εργαζόμενοι ΕΕΠ ΕΒΠ σε ΣΜΕΑΕ, παρά μόνο απεργία.

Διεκδικούμε:
  • Να προταχθούν οι εκπαιδευτικοί στους μαζικούς εμβολιασμούς, με προτεραιότητα τους εργαζόμενους στα Ειδικά σχολεία.
  • Να διενεργούνται μαζικά, περιοδικά τεστ ώστε να ελέγχεται η διασπορά. Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος να γίνονται οι αναγκαίες ιχνηλατήσεις και να λαμβάνεται μέριμνα για τη φροντίδα των πασχόντων.
  • Να υπάρξει μέριμνα για την πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικού, ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού λόγω των αδειών ειδικού σκοπού που νομίμως και δικαιολογημένα κάνουν χρήση οι συνάδερφοι μας.
  • Να πραγματοποιηθούν επιπλέον προσλήψεις Σχολικών Νοσηλευτών για τη διασφάλιση και τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων.
  • Να γίνεται αυστηρός έλεγχος από την Περιφέρεια για το εάν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στη μεταφορά των μαθητών.
  • Να αυξηθούν τα δρομολόγια ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος.

 Καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση.  Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας εμπαίζει με τις ζωές μας! Φτάνει πια!

Για το ΔΣ

Δείτε σχετικά

ΠΟΣΕΕΠΕΑ-Απεργιακές κινητοποιήσεις από 16-03-2021: Διαμαρτυρία για τη συνέχιση της διά ζώσης λειτουργίας των ΣΜΕΑΕ
Κήρυξη απεργίας από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ για τη λειτουργία των ειδικών σχολείων σε περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου
ΔΟΕ: Ειδική Αγωγή στο κόκκινο-Πάρτε επιτέλους μέτρα-24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 18.03.2021
 ΟΛΜΕ: Ειδική Αγωγή στο κόκκινο-Πάρτε επιτέλους μέτρα-Απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 18.03.2021

Πριν φύγετε

Εμβολιασμός προσωπικού ειδικών σχολείων και μαθητών: Ξεκινάει ο προγραμματισμός των ραντεβού
Μακρή-ειδικά σχολεία: Γιατί δεν έκλεισαν-Εχουν αρχίσει οι εμβολιασμοί
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση