Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΣΕΕΠΕΑ Αττικής-διαμαρτυρία για αξιολόγηση: Κάλεσμα μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ την Παρασκευή 27.01.2023 στις 13:00 στο Υπ. Παιδείας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΣΕΕΠΕΑ Αττικής-διαμαρτυρία για αξιολόγηση: Κάλεσμα μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 στις 13:00 στο Υπουργείο Παιδείας.

ΣΕΕΠΕΑ Αττικής-διαμαρτυρία για αξιολόγηση

Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΣΕΕΠΕΑ) Αττικής  

Αθήνα,  23-01-2023

Αρ. πρωτ.:48

Προς: – Μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ  Αττικής

Κοινοποίηση: ΠΟΣΕΕΠΕΑ, Περιφερειακούς Συλλόγους ΕΕΠ-ΕΒΠ, ΜΜΕ

Θέμα: «Κάλεσμα ΣΕΕΠΕΑ Αττικής για τη διαμαρτυρία στις 27/1/23 και ώρα 13.00 στο ΥΠΑΙΘ, ενάντια στην ατομική αξιολόγηση εκπαιδευτικών και ΕΕΠ-ΕΒΠ»

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, ως ο πρωτοβάθμιος συνδικαλιστικός φορέας που εκπροσωπεί τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ και ΕΒΠ) της Αττικής, μόνιμους και αναπληρωτές που στελεχώνουν τη Δημόσια Ειδική και Γενική Εκπαίδευση, καθώς και τα ΚΕΔΑΣΥ και τις ΕΔΥ της Περιφέρειας Αττικής, παρακολουθεί και διεκδικεί δυναμικά, στο πλευρό της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και κάθε αλληλέγγυου εκπαιδευτικού και γονεϊκού συλλόγου, ζητήματα που αφορούν τις εκπαιδευτικές κοινότητες. Ως Σύλλογος, είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε διαδικασία ακυρώνει, υποβιβάζει ή υποβαθμίζει τα μέλη μας.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας προβαίνει σε διαδικασίες – εξπρές  ώστε να  προλάβουν να φέρουν πριν τη λήξη της θητείας τους τη λεγόμενη ατομική «αξιολόγηση»!

Σε νομοσχέδιο  του Υπουργείου Μεταφορών, που κανονικά δε σχετίζεται με τα της εκπαίδευσης, το Υπουργείο Παιδείας φέρνει τροπολογία, ώστε να επισπεύσει τη διαδικασία έναρξης της ατομικής «αξιολόγησης» προσωπικού της εκπαίδευσης. Με τη συγκεκριμένη τροπολογία δίνεται η δυνατότητα όπου έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες επιλογής Συμβούλων να ξεκινήσουν άμεσα την «αξιολόγηση» και μάλιστα πρώτα των νεοδιόριστων, όπως ήδη είχε ανακοινωθεί.

Αντί η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ να απολογηθούν και να πάρουν μέτρα:

 • Για τα σχολεία που η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα εν ώρα μαθήματος (π.χ. Άρτα).
 • Για τις άθλιες υποδομές που καταρρέουν και οδήγησαν μέχρι και σε τραγικό θάνατο μαθητή μας (π.χ. Σέρρες).
 • Για την έξωση μαθητών από τα σχολεία τους εν μέσω σχολικής χρονιάς (π.χ. Αιγάλεω).
 • Για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης, Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού και Σχολικών Νοσηλευτών ακόμα και στα μέσα της σχολικής χρονιάς.
 • Για την απουσία οποιασδήποτε στήριξης στους εκπαιδευτικούς προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά μαθησιακά, κοινωνικά και ψυχοσυναισθηματικά προβλήματα που οξύνονται απότομα τα τελευταία χρόνια.
 • Για την αύξηση των οργανικών θέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ σε Ειδικά Σχολεία που έχουν αυξημένες ανάγκες, όπως επίσης και στη δημιουργία επιπλέον ΕΔΥ και εμπλουτισμό αυτών με επιπλέον ειδικότητες ΕΕΠ-ΕΒΠ για την κάλυψη των ποικίλων αναγκών των εκπαιδευτικών κοινοτήτων

Συνεχίζουν να εξαπατούν τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, το ΕΕΠ και το ΕΒΠ με τις κάλπικες διακηρύξεις περί «στήριξης και αναβάθμισης του εκπαιδευτικού έργου».

Όσο και να προσπαθεί η Υπουργός, με πανηγυρικά δελτία τύπου και ωραιοποιημένα λόγια και περίτεχνες λέξεις, να καμουφλάρει τους πραγματικούς και ανομολόγητους στόχους της «αξιολόγησης», δε θα τα καταφέρει γιατί όλη η εκπαιδευτική κοινότητα έχει αντιληφθεί τον σκοπό της και είναι κατά!!!

Με μοχλό την «αξιολόγηση» θέλουν να προχωρήσουν πιο γρήγορα την ταξική διαφοροποίηση των σχολείων, την «αυτονομία και τις δεξιότητες», την «εξοικονόμηση πόρων και τις περικοπές». Παράλληλα ενισχύουν την εντατικοποίηση της δουλειάς μας, καθιερώνουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, ενώ στο βάθος έχει τη σύνδεση της αξιολόγησης με τους μισθούς ακόμα και τις απολύσεις. Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας θέλουν να μεταθέσουν τις δικές τους ευθύνες για την κατάσταση του εκπαιδευτικού συστήματος στους εκπαιδευτικούς λειτουργούς, στους γονείς και στους μαθητές.

Όλοι γνωρίζουμε από «πρώτο χέρι» τα «έργα και τις ημέρες» Κυβέρνησης και Υπουργείου Παιδείας. Αν πρόθεσή τους ήταν να στηρίξουν τη λειτουργία των σχολείων, θα είχαν ικανοποιήσει τις δίκαιες διεκδικήσεις μας. Θα είχαν προχωρήσει σε μαζικούς μόνιμους διορισμούς, θα είχαν μειώσει τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις, θα είχαν αυξήσει τη χρηματοδότηση των σχολείων, θα είχαν προχωρήσει σε ουσιαστικές επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών και των ΕΕΠ-ΕΒΠ, θα είχαν αντιμετωπίσει όλες τις αρνητικές επιπτώσεις στο μορφωτικό και κοινωνικό-ψυχολογικό επίπεδο των παιδιών από την πανδημία με αύξηση των ΕΔΥ και ύπαρξη αυτών σε κάθε σχολείο.

Η επίσημη έναρξη της λεγόμενης αξιολόγησης πρέπει να βρει όλο την εκπαιδευτική κοινότητα μάχιμη! Είναι αιτία ενότητας και αντίστασης για όλους μας! Έχουμε τη δύναμη να τους χαλάσουμε για άλλη μια φορά τα σχέδια, όπως κάναμε και στην προσπάθεια κατηγοριοποίησης των σχολείων!

Το Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, συμπορευόμενος με την απόφαση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ (αρ. πρωτ. 60/21-1-23) για διαμαρτυρία την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 στις 13:00 στο Υπουργείο Παιδείας, καλεί τους συναδέλφους ΕΕΠ – ΕΒΠ που εργάζονται στην Αττική να συμμετάσχουν μαζικά! Υπενθυμίζουμε πως το Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 11.00 έως 14.00 του πρωινού προγράμματος και 13.15 έως 16.00 στο απογευματινό. Επίσης καλεί και τους Πρωτοβάθμιους ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ των διευθύνσεων της Αττικής να συνταχτούν μαζί και να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία.

Μέσα από την Ομοσπονδία και τους Συλλόγους μας, όλοι μαζί στον αγώνα, διεκδικούμε:

 • Απόσυρση της τροπολογίας για την ατομική αξιολόγηση
 • Μονιμοποίηση των νεοδιόριστων  αυτοδίκαια
 • Δικαίωση των απορριφθέντων συναδέλφων ΕΒΠ στον πίνακα του ΑΣΕΠ (1ΕΑΕ/2022)  και μέριμνα για τους επικείμενους πίνακες των συναδέλφων ΕΕΠ (2ΕΑΕ/2022)
 • Άρση της απόφασης περί γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ
 • Σύσταση νέων οργανικών και νέων μαζικών διορισμών άμεσα, κάλυψη όλων των αναγκών σε ΕΕΠ και ΕΒΠ παντού.
 • Εξίσωση αδειών αναπληρωτών και μονίμων
 • Αύξηση του μισθού και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού
 • Επαναφορά του επιδόματος Ειδικής Αγωγής
 • Εξασφάλιση χώρων, υποδομών και όλων των απαραίτητων εργαλείων σε συναδέλφους που εργάζονται στα ΚΕΔΑΣΥ με πλήρη στελέχωση, μόνιμο προσωπικό και υπηρεσίες καθαρισμού.
 • Κεντρικό Πανελλαδικό Σχέδιο για ανέγερση ή δημιουργία τόσο Γενικών όσο και Ειδικών Σχολείων σε κάθε περιοχή της χώρας με πλήρη στελέχωση, σε κτήρια που παραμένουν αχρησιμοποίητα από τους Δήμους και την Περιφέρεια ή σε χώρους που κρίνονται κατάλληλοι. Επίσης, λειτουργία των συστημένων στα χαρτιά Ειδικών Σχολείων για αποσυμφόρηση των ήδη υπαρχόντων και καλύτερη λειτουργία τους.
 • Γενναίες αυξήσεις στις Σχολικές Επιτροπές για μείωση του κόστους λειτουργίας των σχολείων (ΔΕΚΟ, ρεύμα, θέρμανση, φαρμακείο σχολείου, υλικά και εξοπλισμός). Καμία οικονομική επιβάρυνση των γονέων για τη λειτουργία των σχολείων.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

ΟΛΟΙ  ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ 27 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΩΡΑ 13.00,

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!

Για το Δ.Σ.

 Η Πρόεδρος            Η Γενική Γραμματέας

 Χατζηδρόσου Δέσποινα      Καστρίτη Ασημίνα – Ευγενία      

Δείτε σχετικά

Στάση εργασίας ΠΟΣΕΕΠΕΑ για αξιολόγηση: Kαλεί τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να συνταχτούν μαζί της 

ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής Μακεδονίας-αξιολόγηση: Παράσταση διαμαρτυρίας Παρασκευή 27.01 στην ΠΔΕ 

Δείτε επίσης

Πλατφόρμα αξιολόγησης-Ηλεκτρονικός φάκελος-Τι θα αξιολογηθεί από το έργο εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ 

Ατομική αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα μετά 41 χρόνια-7 ερωτήσεις/απαντήσεις 

Κεραμέως: Αρχίζει η αξιολόγηση εκπ/κών-Διορισμοί σε εξάρτηση με εκλογές-Πίνακες γενικής σύντομα-διάταξη για σχολική βία

 ΠΕΚ για έναρξη ατομικής αξιολόγησης: Ψευδεπίγραφος τίτλος-Στόχος η ψηφοθηρία και η επικοινωνιακή διαχείριση

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση