Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σειρά διαλέξεων από το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης: Από 1η Μαρτίου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σειρά διαλέξεων από το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών: Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνολικά έξι διαλέξεις στην περιοχή της Ασφάλειας Συστημάτων και Δικτύων.

Σειρά διαλέξεων από το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών

Το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνει σειρά διαλέξεων στην περιοχή της Ασφάλειας Συστημάτων και Δικτύων.

Σε ποιους απευθύνονται

Οι διαλέξεις δίνονται στο πλαίσιο του μαθήματος “Internet Systems and Technologies” και απευθύνονται σε προπτυχιακούς φοιτητές, μεταπτυχιακούς φοιτητές, και αποφοίτους οι οποίοι ασχολούνται με την περιοχή της Ασφάλειας Υπολογιστών και Δικτύων.

Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα των διαλέξεων έχει ως εξής:

1 Μαρτίου 2021, 16:00. “Online and offline (data) privacy”, Spiros Antonatos, Aegis Technologies.

8 Μαρτίου 2021, 16:00. “Baggy bounds checking: an efficient and backwards-compatible defense against out-of-bounds errors”, Periklis Akriditis, Niometrics.

10 Μαρτίου 2021, 16:00. “SAuth: protecting user accounts from password database leaks”, Elias Athanasopoulos, University of Cyprus.

22 Μαρτίου 2021, 17:00. “A Retrospective on an Overlay-based DDoS Defense Mechanism”, Angelos Keromytis, Georgia Tech.

29 Μαρτίου 2021, 16:00. “Software Specialization for Attack Surface Reduction”, Michalis Polychronakis, Stony Brook University.

19 Απριλίου 2021, 16:00. “Stop tracking me Bro! Differential Tracking of User Demographics on Hyper-Partisan Websites”, Panos Papadopoulos, Telefonica Research.

Οι ομιλίες θα γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης στο σύνδεσμο που μπορείτε να βρείτε εδώ.

Βρείτε εδώ την περιγραφή κάθε διάλεξης.

Πρόσκληση σε δωρεάν μεταπτυχιακό

Επιπλέον, το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης λειτουργεί για 36ο έτος το ιστορικά πρώτο στην Ελλάδα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Επιστήμη και Μηχανική Υπολογιστών και καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής.

Διάρκεια

Το διετές μεταπτυχιακό Πρόγραμμα είναι προσανατολισμένο στην έρευνα και τις εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας.

Οι φοιτητές που γίνονται δεκτοί στο Πρόγραμμα δεν πληρώνουν δίδακτρα, ενώ έχουν πρόσβαση σε πολλές υποτροφίες, πρακτικές αλλά και άλλους πόρους που παρέχονται από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το ΙΤΕ, το ΕΤΕΠ και άλλους οργανισμούς.

Ποιοι γίνονται δεκτοί

Στο πρόγραμμα γίνονται δεκτοί απόφοιτοι σχολών Επιστήμης Υπολογιστών και Μηχανικής Υπολογιστών από πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες για την υποβολή αίτησης στην ιστοσελίδα που μπορείτε να βρείτε εδώ και να υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά.

Ερευνητικές περιοχές

Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές επιλέγουν και εμβαθύνουν σε μία ή δύο από τις παρακάτω ερευνητικές περιοχές:

(Α) Αρχιτεκτονική Μικροηλεκτρονικών Συστημάτων

(B) Δίκτυα Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνίες

(Γ) Παράλληλα και Κατανεμημένα Συστήματα

(Δ) Πληροφοριακά Συστήματα και Αλληλεπίδραση Ανθρώπου-Υπολογιστή

(Ε) Υπολογιστική και Γνωσιακή Όραση, και Ρομποτική

(Ζ) Αλγοριθμική και Ανάλυση Συστημάτων

(Η) Βιοϊατρική Πληροφορική και Τεχνολογία

(Θ) Τεχνολογία Πολυμέσων

Προθεσμία

Κάθε χρόνο, αιτήσεις γίνονται δεκτές έως τις 31 Οκτωβρίου για εισαγωγή στο επόμενο εαρινό εξάμηνο και έως τις 31 Μαρτίου για εισαγωγή στο χειμερινό εξάμηνο.

Βρείτε εδώ ολόκληρη την προκήρυξη του μεταπτυχιακού προγράμματος.

Δείτε επίσης
Η πανδημία από τη σκοπιά των κοινωνικών επιστημών: Κύκλος σεμιναρίων από το Πανεπιστήμιο Κρήτης 
Ιδρυμα Ωνάση: 2 νέα webinars με επίκεντρο τα παιδιά 
Άνθρωπος – Κοινωνία – Σειρές Επιστημονικής Φαντασίας: Κύκλος παρουσιάσεων από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
ΕΚΠΑ: 21 διαδικτυακές ομιλίες για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση