Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σειρά εκδηλώσεων, σεμιναρίων, συνεδρίων και συναυλιών από το Τμήµα Μουσικών Σπουδών ΕΚΠΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σειρά εκδηλώσεων, σεμιναρίων, συνεδρίων και συναυλιών: Για τον εορτασμό των τριάντα χρόνων από την ίδρυση του Τμήματος Μουσικών Σπουδών.

Σειρά εκδηλώσεων, σεμιναρίων, συνεδρίων και συναυλιών
Ακολουθεί η ανακοίνωση του Τμήματος Μουσικών Σπουδών

“Το Τµήµα Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ φέτος εορτάζει 30 χρόνια απο την ίδρυση του (1991-2021) µε πλήθος εκδηλώσεων όπως ηµερίδες, συνέδρια, forums και συναυλίες.

Το τµήµα παρουσιάζει στη πανεπιστημιακή κοινότητα και στο ευρύτερο κοινό την επιστηµονική και καλλιτεχνική του δραστηριότητα αλλά και την προσφορά του στην πνευµατική και πολιτιστική ζωή του τόπου σε διαφορετικά πεδία που εκτείνονται από την Αρχαία Ελληνική Μουσική έως και την σύγχρονη διαδραστική Μουσική.

Οι εν λόγω δραστηριότητες έχουν ήδη ξεκινήσει και θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται έως και τα μέσα του 2022.

Πεδία

Αρχαία Ελληνική Μουσική, Βυζαντινή Μουσική και ψαλτική, Ελληνική Παραδοσιακή µουσική, Μουσικές του κόσµου, Κλασσική και Σύγχρονη Μουσική, δηµοφιλείς µουσικές.

Ιστορική και Συστηµατική Μουσικολογία της Δυτικοευρωπαϊκής Μουσικής, Εθνοµουσικολογία και Πολιτισµική Ανθρωπολογία, Μουσική Ακουστική και Τεχνολογία, Βυζαντινή Μουσικολογία, Μουσική και Γνωσιακές επιστήµες, Μουσική Παιδαγωγική.

Πρόγραμμα

Το πρόγραµµα που ακολουθεί είναι ενδεικτικό και θα πραγµατοποιηθεί εφόσον πληρούνται οι κατάλληλες συνθήκες λόγω της πανδηµίας.

– Ηχητική Εγκατάσταση (25-27/6/21) στο Μουσείο Σικελιανού στη Λευκάδα (25- 27/6/21) απο φοιτητές του ΠΜΣ Μουσική δηµιουργία για νέα µέσα (στο πλαίσιο τριήµερου αφιερώµατος για τον Α. Σικελιανό).

– Μουσικός Ιούνιος (28-30/6/21): Συναυλίες των προπτυχιακών φοιτητών στο αίθριο της Νέας Βιβλιοθήκης στη Φιλοσοφική Σχολή (Κλασσική, jazz).

– Σύνολα Jazz ΠΜΣ (6/7/21): Συναυλία µεταπτυχιακών φοιτητών στο Αστεροσκοπείο, Λόφος των Νυµφών (ΠΜΣ: Μουσική Τεχνολογία και Σύγχρονες πρακτικές).

– Σύνολο Ηλεκτρακουστικής Μουσικής ΠΜΣ (7/7/21): Συναυλία µεταπτυχιακών φοιτητών στο Αστεροσκοπείο, Λόφος των Νυµφών (ΠΜΣ: Μουσική Τεχνολογία και Σύγχρονες πρακτικές).

– THEO.MEMO.DOC (Αποµνηµονεύµατα του Κολοκοτρώνη: διαδραστικό θεατρικό ντοκιµαντέρ) (7-30/7/21). Παλαιό Πανεπιστήµιο, αύλειος χώρος (Ερευνητικό έργο ΕΛΙΔΕΚ).

– Επιστηµονική Ηµερίδα µε θέµα (3-5/9/21): “Acoustic instruction of the singing voice through ASMA platform” (EΛΙΔΕΚ) σε συνεργασία του Εργαστηρίου Μουσικής Ακουστικής και Τεχνολογίας/ ΕΚΠΑ µε το Δήµο Λευκάδας.

– Transmissions I (9/9/21): Συναυλία µεταξύ των φοιτητών του ΤΜΣ ΕΚΠΑ και του Τµήµατος Μουσικών ΣΠουδών του OSKO µε χρήση Νetworking (µε τη στήριξη της πρεσβείας τη Νορβηγίας και της Στέγης Γραµµάτων και Τεχνών). Λόφος Νυµφών (live streaming).

– Transmission II (21/9/21): Συναυλία µε χρήση Νetworking, Φεστιβάλ Ultima, Οπερα του Οσλο, Nορβηγία (live streaming).

– Aφιέρωµα στον Astor Piazzolla για τα 100 χρόνια απο τη γέννηση του (22/10/21) . Συνεργασία του ΕΚΠΑ µε το Δήµο Αθηναίων.

– Forum Nέων Επιστηµόνων ΙΙ (5/11/21): Eργαστήριο Μουσικής Ακουστικής και Τεχνολογίας LabMAT. Πολυµεσική Εκθεση του Εργαστηρίου Εθνοµουσικολογίας και Πολιτισµικής Ανθρωπολογίας.

– Επιστηµονική ηµερίδα (30/10/2021): “Intercommunal musical Geographies of late ottoman Instanbul” (EΛΙΔΕΚ), Εργαστήριο Εθνοµουσικολογίας και Πολιτιστικής Ανθρωπολογίας.

– Επετειακό συνέδριο για τα 30 Χρόνια του ΤΜΣ (25-27/11/21): Οµιλίες για την προσφορά του τµήµατος στην πνευµατική και καλλιτεχνική ζωή τουτόπο µε τη συµµετοχή µελών ΔΕΠ, επιτίµων διδακτόρων, οµοτίµων καθηγητών, αφυπηρετησάντων καθηγητών και διακεκριµένων αποφοίτων και διδακτόρων του Τµήµατος.

Συναυλίες συνόλων, workshop.
Παρουσίαση του Επετειακού Ψηφιακού Λευκώµατος.
Προβολή ταινίας µε τις δραστηριότητες του Τµήµατος 1991-2021.

– Όγδοο Μουσικολογικό και Ψαλτικό Συνέδριο (Δεκέµβρης 2021). Εργαστήριο Βυζαντινής Μουσικολογίας σε συνεργασία µε το Ιδρυµα Βυζαντινής Μουσικολογίας της Εκκλησίας της Ελλάδας.

– Επιστηµονικό Συµπόσιο για τον Aνέστη Λογοθέτη για τα 100 Χρόνια απο τη γέννηση του (7-8 Δεκέµβρη 2021): Συµπόσιο και συναυλία µε τη συµµετοχή της ΑΣΟΝ και της Εναλλακτικής Λυρικής Σκηνής µε τη στήριξη τη Αυστριακής Πρεσβείας.

– Επιστηµονική Hµερίδα (10/12/21) για τα 50 χρόνια από το θάνατο του I. Stravinski , Τοµέας Ιστορικής και Συστηµατικής Μουσικoλογίας.

– Eπιστηµονική ηµερίδα (Μάρτης 2022): “Το ιστορικό θεατρικό ντοκιµαντέρ µε διαδραστικά ψηφιακά µέσα» (ΕΛΙΔΕΚ). Συνεργασία Τµήµατος Θεατρικών Σπουδών και Τµήµατος Μουσικών Σπουδών (Εορτασµός 1821-2021).

– Διεθνές Επετειακό Συνέδριο για τα 100 Χρόνια απο τη Γέννηση του Ιάννη Ξενάκη (24-29/5/2022).

– Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Μουσικολογικής Εταιρείας 2022 (22- 26/8/22) «Η μουσική διαμέσου των συνόρων» (IMS 2022).

H πρόεδρος,
Καθηγήτρια Αναστασία Γεωργάκη”.

Βρείτε εδώ την εν λόγω ανακοίνωση.

Δείτε επίσης
Κάφκα και Ελλάδα: Διεπιστημονικό συνέδριο από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΕΚΠΑ
Επιστημονικό συνέδριο ΙΕΠ: “Αναζητώντας τη γνώση: Τα σχολικά εγχειρίδια στο Ελληνικό Κράτος”
Η πανδημία μέσα μας: Ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις της COVID-19 εποχής: Διάλεξη του Καθηγητή Σ. Στυλιανίδη | Video
Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα ΑμεΑ 2021: Ανακοίνωση ΠΟΣΓΚΑμεΑ με όλες τις λεπτομέρειες του Προγράμματος
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση