Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Self test-μαθητές: Να συνεχίσουν να κάνουν μια φορά την εβδομάδα και το καλοκαίρι;

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Self test-μαθητές: Να συνεχίσουν να κάνουν μια φορά την εβδομάδα και το καλοκαίρι; Τι απάντησε η κα Β. Παπαευαγγέλου και ο κος Β. Κοντοζαμάνης.

Self test-μαθητές

Ερώτηση αναφορικά με τη διάθεση δωρεάν self test σε μαθητές και κατά τη διάρκεια του θέρους, παρότι τα σχολεία θα είναι κλειστά, δέχθηκαν η κα Β. Παπαευαγγέλου και ο κος Β. Κοντοζαμάνης κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης περί τον κορονοϊό.

Η ερώτηση

“Δεδομένου ότι τώρα το καλοκαίρι τα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο, δεν χορηγούνται τα self-test, μήπως θα ήταν βοηθητικό αν μπορούσαν οι γονείς να παραλαμβάνουν δωρεάν, με την σύσταση να κάνουν ένα self-test την εβδομάδα στα παιδιά για έναν καλύτερο έλεγχο;”.

Η απάντηση του Β. Κοντοζαμάνη

“Εφόσον παραστεί ανάγκη να δώσουμε και στα παιδιά self-test ή σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα, έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε.

Η εφοδιαστική αλυσίδα, όπως είπα, λειτουργεί κανονικά. Ανέφερα κάποιες συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες, όπου καταρχάς θα συνεχίσουμε το πρόγραμμα διάθεσης των self-tests.

Από εκεί και πέρα, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις εισηγήσεις των ειδικών, σας είπα ότι εφόσον αποφασιστεί κάτι τέτοιο, έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε τη διανομή”.

Η απάντηση της κας Παπαευαγγέλου

“Τα δεδομένα μέχρι σήμερα γενικά στη χώρα πόσο συνεισέφερε η διενέργεια των αυτοδιαγνωστικών τεστ στη μείωση του επιδημιολογικού φορτίου γενικότερα, ειδικά στα σχολεία πραγματικά είναι εντυπωσιακά τα στοιχεία και φαίνεται ότι πραγματικά συνέβαλαν στη μείωση της διασποράς και της εμφάνισης συρροών στα σχολεία.

Ως προς το καλοκαίρι, δεν έχει συζητηθεί στην Επιτροπή μας τι θα γίνει με τα παιδιά.

Σίγουρα τα παιδιά άνω των 12 ετών τα οποία είναι και τα παιδιά που έχουν και τη μεγαλύτερη δυνατότητα διασποράς, θα ελέγχονται όταν θα ταξιδεύουν μαζί με τους γονείς τους και παρόλο που δεν έχουμε καταλήξει ακόμα, είναι πάρα πολύ πιθανόν όταν συμμετέχουν σε συλλογικές δραστηριότητες, είτε αθλητικές, είτε κατασκηνώσεις, είτε οτιδήποτε, να διενεργούνται self-tests και σε αυτές τις περιπτώσεις”.

Δείτε επίσης

Διάθεση self test-Δικαιούχοι: Τι θα ισχύει τους επόμενους μήνες-Η περίπτωση Αχαΐας και Αττικής
Δημόσιο-κορονοϊός 48η Εγκύκλιος: Τι μέτρα ισχύουν στις υπηρεσίες και στις εκλογές αιρετών-Κινητικότητα
Μέτρα covid 14 έως 21 Ιουνίου 2021: Ανά δραστηριότητα-Μετακινήσεις-Εκλογές αιρετών-Γεν. Συνελεύσεις
Νόμος 4807/2021: Θεσμικό πλαίσιο τηλεργασίας, διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα 

Πριν φύγετε

Θέσεις κινητικότητας Α΄ κύκλου 2021: Υποβολή αιτήσεων
Αιτήσεις κοινωνικού τουρισμού ΟΑΕΔ 2021-22: Από 10 έως 17 Ιουνίου ηλεκτρονικά για 300.000 επιταγές
Πολυνομοσχέδιο Υπουργείου Παιδείας: Οι 3 πυλώνες-Πολλαπλό βιβλίο-Επιλογές στελεχών αμέσως μετά την ψήφιση
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση