Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σελφ τεστ-νέο πρωτόκολλο: Για τη δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σελφ τεστ-νέο πρωτόκολλο: Για τη δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων-Πότε διενεργείται ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος για τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

Με την ολοκλήρωση της πρώτης εβδομάδας επαναλειτουργίας των σχολείων περατώθηκε και η διενέργεια των 3 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων (self test) από μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς, τα οποία προβλέπονταν από το νέο πρωτόκολλο ειδικά για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Με το μαζικότερο έλεγχο

κατά του κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας, που έγινε ήδη 3 φορές την εβδομάδα σε 1,6 εκατομμύρια του πληθυσμού, ανιχνεύθηκαν εν δυνάμει κρούσματα μαθητών και εκπαιδευτικών, πάνω από 31.000.

Για την δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων

αλλά και για τις λοιπές, τα self test πρέπει να γίνουν αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι (self-test) έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση μαθητών και εμβολιασμένων εκπαιδευτικών στο σχολείο κάθε Τρίτη και Παρασκευή, για τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

Συγκεκριμένα

για την προσέλευση των μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία την Τρίτη 18 Ιανουαρίου θα πρέπει να επιδειχθεί το αποτέλεσμα self test της Δευτέρας 17 Ιανουαρίου.

Για την προσέλευση αύριο, Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, δεν προβλέπεται διενέργεια τεστ.

Την ίδια περίοδο,

οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί υποχρεούνται να διενεργήσουν τα δύο τακτικά τους ράπιντ τεστ.

Οι δηλώσεις

για πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού ράπιντ τεστ ή σελφ μαθητών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες συνεχίζουν να υποβάλλονται στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, ενώ οι δηλώσεις σελφ τεστ μαθητών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες συνεχίζουν να υποβάλλονται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Δείτε σχετικά
Δείτε επίσης
Πριν φύγετε
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση