Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σελφ τεστ-σχολεία: Σήμερα Κυριακή 27.03-Αύριο Δευτέρα 28.03 και την Πέμπτη 31.03

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σελφ τεστ-σχολεία: Σήμερα Κυριακή 27.03-Αύριο Δευτέρα 28.03 και την Πέμπτη 31.03-Από 1ης Απριλίου 2022 μία φορά την εβδομάδα.

Με sef test θα επανέλθουν αύριο Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022 οι μαθητές εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, στα σχολεία τα οποία παρέμειναν κλειστά την περασμένη Παρασκευή, λόγω της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με παλαιότερη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε περίπτωση μη διενέργειας self test εξαιτίας αργιών ή κακοκαιρίας κ.λ.,π όπου τα σχολεία παραμένουν κλειστά, μαθητές μαθητές εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, επανέρχονται στα σχολεία την πρώτη ημέρα με self test.

Τα sef test, επομένως στα σχολεία που παρέμειναν κλειστά την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022 θα πραγματοποιηθούν σήμερα Κυριακή 27 Μαρτίου για προσέλευση τη Δευτέρα 28 Μαρτίου, αύριο Δευτέρα 28 Μαρτίου για προσέλευση την Τρίτη 29 Μαρτίου και την Πέμπτη 31 Μαρτίου για προσέλευση την Παρασκευή 1η Απριλίου 2022.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό η μείωση από δύο σε ένα self test θα τεθεί σε ισχύ από την μεθεπόμενη εβδομάδα. Αναμένεται δε η σχετική Υπουργική Απόφαση, η οποία θα ορίζει την ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιείται το ένα και μοναδικό αυτοδιαγνωστικό τεστ self test της εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι:
  • Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.
  • Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.
  • Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές καταχωρίζουν τη δήλωση και το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.
Ιδιωτικές σχολικές μονάδες

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Δείτε σχετικά

Από 1η Απριλίου 1 σελφ τεστ στα σχολεία αποφάσισε η επιτροπή των ειδικών 

Δείτε επίσης

Κεραμέως για νέους διορισμούς και Πίνακες Ειδικής Αγωγής, νομοσχέδιο ΑΕΙ, Σαϊντού Καμαρά 

Επιμόρφωση διαφοροποιημένης διδασκαλίας 25.000 εκπαιδευτικών Γ΄ Φάση | Αιτήσεις 

Αιτήσεις στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία έως 31.03: 9.000 αιτήσεις για 4.171 θέσεις έως τώρα 

Κορονοϊός-μέτρα έως 04.04.2022: Σχολεία-ΑΕΙ-δημόσιος-ιδιωτικός τομέας-παιδικοί σταθμοί

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση