Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σεμινάρια ΑΣΠΑΙΤΕ: Τι απάντησε για τις Βεβαιώσεις στον ΣΕΕΠΕΑ Πελοποννήσου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σεμινάρια ΑΣΠΑΙΤΕ: Τι απάντησε για τις Βεβαιώσεις στον ΣΕΕΠΕΑ Πελοποννήσου. Ο Σύλλογος είχε ζητήσει επίλυση του ζητήματος των διαφορετικών χρονικών διαστημάτων.

Σεμινάρια ΑΣΠΑΙΤΕ: Τι απάντησε για τις Βεβαιώσεις στον ΣΕΕΠΕΑ Πελοποννήσου

Τι λέει η ΑΣΠΑΙΤΕ

Η ΑΣΠΑΙΤΕ οργανώνει και υλοποιεί Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης (ΕΠΠΑΙΚ) διάρκειας δύο Ακαδημαϊκών εξαμήνων και χορηγεί Πιστοποιητικό Εκπαιδευτικής και Διδακτικής Επάρκειας.

Το διδακτικό έτος για το ΕΠΠΑΙΚ καθορίζεται κατ έτος με αποφάσεις των οικείων οργάνων του Ιδρύματος.

Η Βεβαίωση ανά Ακαδημαϊκό έτος των ωρών και της χρονικής διάρκειας του προγράμματος ΕΠΠΑΙΚ παρασχέθηκε ανά Ακαδημαϊκό έτος στηριζόμενη στις σχετικά ληφθείσες κανονιστικές αποφάσεις της Διοίκησης

με την οποία καθοριζόταν το Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο και στο Πρόγραμμα Σπουδών του  οικείου Ακαδημαϊκού έτους.

Τα παραπάνω αναφέρονται, μεταξύ άλλων, στην Απάντηση της Διοικούσας Επιτροπής της ΑΣΠΑΙΤΕ στο έγγραφο του ΣΕΕΠΕΑ Πελοποννήσου, αναφορικά με τις Βεβαιώσεις παρακολούθησης του Προγράμματος ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Τι είχε ζητήσει ο Σύλλογος Πελοποννήσου

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος ΕΕΠ και ΕΒΠ Πελοποννήσου, στο έγγραφο που απέστειλε στην ΑΣΠΑΙΤΕ, ζητούσε να επιλυθεί το ζήτημα χορήγησης Βεβαιώσεων με το ίδιο ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων και τον ίδιο αριθμό ωρών, αλλά διαφορετικό χρονικό διάστημα.

Δηλαδή ανάλογα με τη χρονιά φοίτησης, το χρονικό διάστημα υπολειπόταν πέντε ή έξι ημέρες για τη συμπλήρωση του επτάμηνου που απαιτείται για τη μοριοδότηση στην πρόσφατη προκήρυξη του ΑΣΕΠ.

Δείτε την Απάντηση ΑΣΠΑΙΤΕ

Βασίλης Βούγιας
Βασίλης Βούγιας
Δείτε ακόμη

Θέμα Διορισμών: «Στον αέρα» είναι όλος ο κόσμος της Εκπαίδευσης εδώ και μήνες | Να πάρουν σαφή θέση όλοι οι εμπλεκόμενοι

ΠΟΣΕΕΠΕΑ – Παράβολο: Το taxisnet λειτούργησε παραπλανητικά και αυτό θα ληφθεί υπόψη από το ΑΣΕΠ

Αντιπρόσωποι ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Αποστολή αριθμού με mail από τους Περιφερειακούς Συλλόγους ΕΕΠ και ΕΒΠ

ΠΟΣΕΕΠΕΑ προς Υπουργό: Ζητήστε εξαίρεση, από το ΣτΕ, των Υπηρεσιακών Μεταβολών

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση