Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σεμινάρια-ΟΠΣΥΔ: Ενημέρωση για τις επιλογές των υποψηφίων των Προκηρύξεων ΑΣΕΠ 1ΕΑ και 2ΕΑ/2022

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σεμινάρια-ΟΠΣΥΔ: Ενημέρωση για τις επιλογές των υποψηφίων των Προκηρύξεων ΑΣΕΠ 1ΕΑ/2022 και 2ΕΑ/2022, από τη Γεωργία Μπουλμέτη και τον Βασίλη Βούγια.

Ενημέρωση

Της Γεωργίας Μπουλμέτη και του Βασίλη Βούγια

Με αφορμή πολλά ερωτήματα μελών ΕΕΠΕΒΠ και μετά από σχετική ενημέρωση από το ΥΠΑΙΘ, προκειμένου να λυθεί το θέμα της επιλογής πεδίου στο ΟΠΣΥΔ:

Α. Αναφορικά με τα Σεμινάρια και την επιλογή των υποψηφίων των Προκηρύξεων ΑΣΕΠ 1ΕΑ/2022 και 2ΕΑ/2022 στην αναπτυσσόμενη λίστα της Πρόσκλησης του ΥΠΑΙΘ “12. Επιμόρφωση/Σεμινάριο στην ΕΑΕ-τουλάχιστον 400 ωρών και 7 μηνών και 13. Επιμόρφωση/Σεμινάριο-τουλάχιστον 300 ωρών και 7 μηνών”, για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήματος στο ΟΠΣΥΔ, αυτά όπου και να τοποθετηθούν το ΥΠΑΙΘ θα τα μοριοδοτήσει, αν και οι Προκηρύξεις 1ΕΑ και 2ΕΑ ΔΕΝ απαιτούν συνάφεια με την ΕΑΕ.

Οσοι υποψήφιοι των Προκηρύξεων ΑΣΕΠ 1ΕΑ/2022 και 2ΕΑ/2022 επιθυμούν να συμμετάσχουν στις διαδικασίες κάποιας εκ των  εκπαιδευτικών Προκηρύξεων ΑΣΕΠ 3ΕΑ/2022, 4ΕΑ/2022  και 5ΕΑ/2022, θα πρέπει να τοποθετήσουν, αν διαθέτουν, την Επιμόρφωση/Σεμινάριο στην ΕΑΕ-τουλάχιστον 400 ωρών και 7 μηνών ως πρόσθετο προσόν, αν και εφόσον είναι αυτό που τους εντάσσει στους Πίνακες.

Β. Το ίδιο ισχύει και για τα Μεταπτυχιακά και την την επιλογή των υποψηφίων της Προκήρυξης ΑΣΕΠ  2ΕΑ/2022 στην αναπτυσσόμενη λίστα της Πρόσκλησης του ΥΠΑΙΘ (3. Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών συναφής με την ΕΑΕ / τη Σχολική Ψυχολογία και 4. Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών (άνευ συνάφειας με την ΕΑΕ ή τη Σχολική Ψυχολογία).

Και σ αυτή την περίπτωση όποια επιλογή κάνουν οι υποψήφιοι της 2ΕΑ/2022 Προκήρυξης ΑΣΕΠ αυτή θα μοριοδοτηθεί.

Επίσης όποιος υποψήφιος της Προκήρυξης ΑΣΕΠ 2ΕΑ/2022 επιθυμεί να συμμετάσχει στις διαδικασίες και κάποιας εκ των εκπαιδευτικών Προκηρύξεων ΑΣΕΠ 3ΕΑ/2022, 4ΕΑ/2022  και 5ΕΑ/2022, θα πρέπει να τοποθετήσει, αν διαθέτει, τον Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών συναφή με την ΕΑΕ / τη Σχολική Ψυχολογία, ως προσόν, αν και εφόσον είναι αυτό που τον εντάσσει στους Πίνακες.

Γ. Αναφορικά με την επιλογή των υποψηφίων των Προκηρύξεων ΑΣΕΠ 1ΕΑ/2022 και 2ΕΑ/2022 στην αναπτυσσόμενη λίστα της Πρόσκλησης του ΥΠΑΙΘ “16. Τριετής επαγγελματική πείρα μετά την κτήση του πτυχίου (μόνο για υποψηφίους ΔΕ) και 17. Εργασιακή εμπειρία στην ειδικότητα έως και πέντε έτη (μόνο για υποψηφίους ΔΕ)”, αυτή έχει να κάνει ΜΟΝΟΝ για εκπαιδευτικούς και όχι για μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ.

Δείτε σχετικά

Συνάντηση ΠΟΣΕΕΠΕΑ με ΑΣΕΠ: Οι πληροφορίες για τις αιτήσεις των Προκηρύξεων-Τι πρέπει να προσεχθεί 

Παιδαγωγική επάρκεια ΕΕΠ με πτυχίο ΑΕΙ: Η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας για την Προκήρυξη 2ΕΑ/2022 

Τι είπε το ΑΣΕΠ για τις αιτήσεις των εκπαιδευτικών Προκηρύξεων: Ενημέρωση και για θέματα προϋπηρεσίας 

Αιτήσεις ΑΣΕΠ-ΟΠΣΥΔ: Ερωτήσεις και Απαντήσεις από το Υπουργείο Παιδείας 

Αιτήσεις ΑΣΕΠ: Επισήμανση για Ψυχολόγους και Μεταπτυχιακά με συνάφεια στη Σχολική Ψυχολογία 

Δείτε επίσης

ΟΠΣΥΔ-Οδηγός υποβολής δικαιολογητικών βήμα-βήμα 

ΟΠΣΥΔ-επικαιροποίηση στοιχείων: Διευκρινίσεις από το Υπουργείο Παιδείας 

Αίτηση ΑΣΕΠ Προκήρυξης 3ΕΑ/2022 σε 12 βήματα από τον ΠΑΣΑΔ 

ΟΠΣΥΔ-Οδηγός υποβολής δικαιολογητικών βήμα-βήμα 

Εγχειρίδιο ΟΠΣΥΔ για υποβολή δικαιολογητικών Προκηρύξεων ΑΣΕΠ 1EA, 2EA, 3EA, 4EA, 5EA/2022 

Εκδοση ηλεκτρονικού παραβόλου/e-paravolo: Το ΑΣΕΠ παραθέτει οδηγίες βήμα-βήμα 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

7 Σχόλια

  1. Μαρινα Κ σε

    Καλησπερα σας κ.Βουγια. Ειμαι Φιλολογος Ειδικης και αναμενω με μεγαλη αγωνια το νουμερο των φετινων διορισμων. Θα αφορουν και την Ειδικη Αγωγη ; Ξερετε ποτε θα ανακοινωθουν ; Με παροντες οριστικους πινακες θα γινουν να φανταστω.

Γράψτε μία απάντηση