Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σεμινάρια Συνεμψύχωσης ΙΜΕΓΕΕ: Ομάδα προσωπικής ανάπτυξης “ΑΚΟΥΩ-ΘΕΩΜΑΙ-ΔΡΩ”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σεμινάρια Συνεμψύχωσης ΙΜΕΓΕΕ: Ομάδα προσωπικής ανάπτυξης “ΑΚΟΥΩ-ΘΕΩΜΑΙ-ΔΡΩ”- Με στόχο την αυτογνωσία και την επαγγελματική και προσωπική ενδυνάμωση εντός και εκτός σχολικού πλαισίου.

Σεμινάρια Συνεμψύχωσης ΙΜΕΓΕΕ

Κύκλο βιωματικών διαδικτυακών σεμιναρίωνΟμάδα προσωπικής ανάπτυξης “ΑΚΟΥΩ – ΘΕΩΜΑΙ – ΔΡΩ” – θα διοργανώσει το Ινστιτούτο Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης (ΙΜΕΓΕΕ) με στόχο την αυτογνωσία, τη βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων, την επαγγελματική και προσωπική ενδυνάμωση εντός και εκτός σχολικού πλαισίου.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση του ΙΜΕΓΕΕ

Το Ινστιτούτο Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης (Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε), στο πλαίσιο των επιστημονικών του δράσεων για την επιμόρφωση και την προσωπική και επαγγελματική ενδυνάμωση του ΕΕΠ-ΕΒΠ και εκπαιδευτικών στον χώρο της εκπαίδευσης, συνδιοργανώνει ένα κύκλο διαδικτυακών σεμιναρίων:

Ομάδα προσωπικής ανάπτυξης “ΑΚΟΥΩ – ΘΕΩΜΑΙ – ΔΡΩ”

Συντονίστρια και εισηγήτρια η κα Aνδριάνα Δελέγκου, Κοινωνική λειτουργός – Εμψυχώτρια  

Ο στόχος των σεμιναρίων είναι η αυτογνωσία και η βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων δηλαδή η επαγγελματική και προσωπική ενδυνάμωση εντός και εκτός σχολικού πλαισίου.

Μέσα στην ομάδα τα μέλη θα έχουν την ευκαιρία να χτίσουν ένα κλίμα εμπιστοσύνης στο οποίο θα μπορούν να μοιραστούν, να εκφραστούν καθώς επίσης να επικοινωνήσουν και να αλληλεπιδράσουν ελεύθερα με σεβασμό και ενσυναίσθηση. Η ενσυναίσθηση στο χώρο εργασίας είναι πολύ σημαντική καθώς βελτιώνει τις κοινωνικές δεξιότητες και προωθεί τη σύνδεση.

Ακόμα, τα μέλη θα βελτιώσουν τις δεξιότητες επικοινωνίας, θα μάθουν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους (θετικά και αρνητικά), θα ενισχύσουν τη θετική στάση στη ζωή, θα αποφορτιστούν, θα ανακουφιστούν από το άγχος και όλα τα προβλήματα της καθημερινότητας με στόχο να ενδυναμωθούν. Όλα τα παραπάνω έχουν άμεσο αντίκτυπο και στην επαγγελματική τους ενδυνάμωση (λήψη αποφάσεων, επαγγελματική ανάπτυξη, αυτονομία, αυτοαποτελεσματικότητα). διότι η αυτογνωσία προάγει εκείνες τις δεξιότητες που αποτελούν προϋπόθεση για τη συνεργατική και διεπιστημονική προσέγγιση.

Με αφορμή τις ιστορίες, τα παραμύθια και διάφορες βιωματικές δράσεις, οι επαγγελματίες θα εξερευνήσουν τον εσωτερικό τους κόσμο αλλά και τις σχέσεις με τους γύρω τους.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες, οι οποίοι εργάζονται στην εκπαίδευση (ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, φυσικοθεραπευτές, σχολικούς νοσηλευτές, εκπαιδευτικούς και ειδικό βοηθητικό προσωπικό) με εφαρμογή σε κάθε δομή.

Η κάθε συνάντηση θα διαρκεί περίπου 2ώρες, όπου οι πρώτες τρεις θεματικές ενότητες θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας zoom, ενώ η τέταρτη συνάντηση δια ζώσης στην Αλεξανδρούπολη.

1η συνάντηση Κυριακή 10 Μαρτίου 2024, στις 11.00 π.μ. : Πιστεύω και αγαπώ τον εαυτό μου. Ανακαλύπτω τα ταλέντα μου, ενισχύω την αυτοεκτίμησή μου, πιστεύω στην αξία μου (συνεμψύχωση με την κοινωνική λειτουργό Δέσποινα Χατζηδρόσου).

2η συνάντηση Σάββατο 13 Απριλίου 2024, στις 11.00 π.μ.: Άγχος και φοβίες στην καθημερινότητα (συνεμψύχωση με την ψυχολόγο Ευγενία Τραγάκη).

3η συνάντηση Σάββατο 18 Μαΐου 2024, στις 11.00 π.μ.Διαχείριση διαφορετικότητας, συγκρούσεων, αλλαγών (συνεμψύχωση με την κοινωνική λειτουργό Γεωργία Μπουλμέτη).

4η συνάντηση Σάββατο 1 Ιουνίου 2024, στις 11.00 π.μ δια ζώσης, στην Αλεξανδρούπολη: Ενεργητική ακρόαση και επικοινωνία (συνεμψύχωση με την λογοθεραπεύτρια Λαμπριάνα Τσιακπίνη).

Ο μέγιστος αριθμός κάθε ομάδας είναι 40 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η διάρκεια της κάθε συνάντησης είναι 120΄ και θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Το κόστος της κάθε συνάντησης ανέρχεται στα 10 € , ενώ για τους/ τις συναδέλφους/ισσες, οι οποίοι/ες θα παρακολουθήσουν και τις τέσσερις συναντήσεις το συνολικό κόστος είναι 35 €.

Η κάθε θεματική ενότητα είναι αυτοτελής και ανεξάρτητη έτσι ώστε ο/η κάθε συμμετέχοντας/ουσα μπορεί να δηλώσει από μία έως τέσσερις συναντήσεις.

Δήλωση συμμετοχής https://forms.gle/G4qFpDAC4kvzguVTA

Για την συμμετοχή σας παρακαλούμε να καταβάλλεται, στον παρακάτω λογαριασμό, το αντίστοιχο ποσό ανάλογα με τις συναντήσεις τις οποίες έχετε επιλέξει στην ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής. Στη συνέχεια θα θέλαμε να στείλετε με email (imegee@hotmail.com) την απόδειξη του καταθετηρίου με το όνομά σας στο θέμα. Να σημειωθεί ότι η οικονομική συμμετοχή είναι προς ενίσχυση των δράσεων του επιστημονικού φορέα και οι συνεμψυχωτές δεν έχουν καμία οικονομική απολαβή.

ALPHA IBAN: GR3701401940194002002003664 ΟΝΟΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.)/ I.S.RE.GE.S.E.

Σας περιμένουμε!

Δείτε επίσης

Συνέδριο LAHERS & ΙΜΕΓΕΕ για τις Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες: Νέες κρίσιμες ημερομηνίες 

Οδηγός ΕΕΠ-ΕΒΠ 2023-24: Ιστορική διαδρομή-προσλήψεις-διορισμοί-καθηκοντολόγια-νομοθεσία 

Οδηγίες αξιολόγησης προσωπικού ΚΕΔΑΣΥ-ΕΔΥ και για το πεδίο Α2 των σχολ. μονάδων και για το Α των ΚΕΔΑΣΥ-ΕΔΥ 

Πριν φύγετε

Οι προσλήψεις αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ έως 11.02.2024 ανά κλάδο-δομή και Φάση πρόσληψης | Πίνακες

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση