Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σεμινάρια ευαισθητοποίησης γονέων-1ο Κ.Ε.Σ.Υ. Δ΄ Αθήνας-Στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αγ. Δημητρίου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στο πλαίσιο της συστημικής προσέγγισης για τη στήριξη της οικογένειας, το 1ο ΚΕΣΥ Δ΄ Αθηνών σε συνεργασία με το 4o ΠΕΚΕΣ και σύμφωνα με τις ανάγκες που διαπιστώθηκαν από την επικοινωνία με τις σχολικές μονάδες, υλοποιούν Σεμινάρια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γονέων.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε γονείς, με θεματολογία που αφορά στη σύγχρονη οικογένεια και σημεία ορόσημα στην ανάπτυξη ενός παιδιού.

Πρόκειται για τρίωρες συναντήσεις που θα ολοκληρωθούν στο πέρας τριών μηνών.

Συγκεκριμένα, οι συναντήσεις διαχωρίζονται σε θεωρητικό και βιωματικό μέρος με ένα διάλειμμα 20 λεπτών και συζήτηση στο τέλος.

Θα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αγίου Δημητρίου (Αργοστολίου 65, Αγ. Δημήτριος 173 42).

Σε αυτά θα συμμετάσχει διεπιστημονική ομάδα του 1ου ΚΕΣΥ Δ΄ Αθηνών, καθώς και εξωτερικοί επιστημονικοί συνεργάτες που θα παρίστανται ως κύριοι ομιλητές.

Τα Σεμινάρια, σύμφωνα με το έγγραφο του 1ου ΚΕΣΥ Δ΄ Αθηνών, στοχεύουν:

  • Στην ενημέρωση των γονέων για ζητήματα σχετικά με τις ψυχικές, κοινωνικές και μαθησιακές ανάγκες του παιδιού.
  • Στην ευαισθητοποίηση για τον έγκαιρο εντοπισμό και την άμεση αντιμετώπιση δυσκολιών που σχετίζονται με την ενδοπροσωπική και διαπροσωπική προσαρμογή των παιδιών .
  • Στην κινητοποίηση των γονέων για ενεργή συμμετοχή στην εκπαιδευτική πορεία του παιδιού υπό το πρίσμα της συνεργασίας σχολείου-οικογένειας.
  • Στον προβληματισμό και την παρουσίαση θετικών πρακτικών των γονέων σχετικά με τη διαχείριση ενδοοικογενειακών σχέσεων και την επίλυση προβλημάτων σε συνθήκες κρίσεις.
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση