Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σεμινάριο για τον ένα χρόνο από την Πανδημία COVID-19: Από το Τμήμα Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σεμινάριο για τον ένα χρόνο από την Πανδημία COVID-19: Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά τη Μ. Δευτέρα (26 Απριλίου 2021) στη 13:00.

Σεμινάριο για τον ένα χρόνο από την Πανδημία COVID-19

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Η περίοδος που διανύουμε αντιμετωπίζοντας την πανδημία Covid-19 έχει δημιουργήσει σε όλους μας ερωτήματα και δικαιολογημένες ανησυχίες, τόσο σχετικά με την προστασία όσο και για την έκβαση της νόσου αλλά και για τον εμβολιασμό.

Συμμετέχοντες

Προκειμένου να υπάρξει έγκυρη ενημέρωση από τους ειδικούς και να συμβάλλει στην εμπέδωση ενός αισθήματος ασφαλείας, θεωρήσαμε σκόπιμο να οργανώσουμε ένα ενημερωτικό σεμινάριο (webinar) με θέμα «Πανδημία COVID-19. Τι γνωρίζουμε μετά ένα χρόνο», στο οποίο συμμετέχουν ειδικοί επιστήμονες του Τμήματος Ιατρικής, οι οποίοι θα καταθέσουν την υπάρχουσα επιστημονική γνώση και τις εμπειρίες τους στη μάχη κατά της πανδημίας.

Ημερομηνία και ώρα

Το σεμινάριο αυτό θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου 2021 και ώρα 13:00 και μπορείτε να το παρακολουθήσετε μέσω του συνδέσμου εδώ.

Το σεμινάριο αυτό θα βιντεοσκοπηθεί και θα είναι διαθέσιμο από την ιστοσελίδα του Τμήματος Ιατρικής και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου:

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – Τμήμα Ιατρικής

«Πανδημία COVID-19. Τι γνωρίζουμε μετά ένα χρόνο»

  • Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας (Εργαστήριο Υγιεινής & Επιδημιολογίας): Επιδημιολογία της COVID-19.
  • Ευθυμία Πετεινάκη, Καθηγήτρια Ιατρικής Βιοπαθολογίας – Κλινικής Μικροβιολογίας (Εργαστήριο Μικροβιολογίας): Διάγνωση της λοίμωξης από τον ιό SARS-CoV-2.
  • Ματθαίος Σπελέτας, Καθηγητής Ιατρικής Ανοσολογίας (Εργαστήριο Ανοσολογίας): Ανοσιακή απάντηση στη νόσο και τα εμβόλια.
  • Γεώργιος Νταλέκος, Καθηγητής Παθολογίας (Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική): Κλινική σημειολογία και αντιμετώπιση της νόσου.
  • Βασιλική Τσολάκη, Επιμελήτρια ΕΣΥ (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ΠΓΝΛ): Μαθήματα από την αντιμετώπιση ασθενών με Covid-19 στη ΜΕΘ.
  • Στυλιανός Μπούτλας, Επικουρικός Ιατρός ΕΣΥ (Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική): Μακροχρόνιες επιπτώσεις της λοίμωξης από τον ιό SARS-CoV-2.

Βρείτε εδώ την εν λόγω ανακοίνωση.

Δείτε επίσης
Δεκαοχτώ θέσεις υποψηφίων διδακτόρων στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Εκπαίδευση και Πολιτισμός στον 21ο αιώνα: 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο – 23 έως 25 Απριλίου 2021 
Όψεις της Ελληνικής Επανάστασης του 1821: Δωρεάν επιστημονικό συνέδριο τον Οκτώβριο 
Share.

About Author

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Leave A Reply