Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σενάριο για άνοιγμα σχολείων δυο ταχυτήτων: Πρώτα τα Δημοτικά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σενάριο για άνοιγμα σχολείων δυο ταχυτήτων: Πρώτα τα Δημοτικά – Τι είπε ο λοιμωξιολόγος και προσωρινός αντικαταστάτης του κου Τσιόδρα στην ενημέρωση για τον κορονοϊό κος Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σενάριο για άνοιγμα σχολείων δυο ταχυτήτων

Στο χθεσινό βραδινό Δελτίο του ΣΚΑΪ μίλησε ο λοιμωξιολόγος και προσωρινός αντικαταστάτης του κου Τσιόδρα στην ενημέρωση για τον κορονοϊό κος Γκίκας Μαγιορκίνης για την πορεία των κρουσμάτων κορονοϊού, τα νέα μέτρα που θα ληφθούν, την επέκταση χρήσης της μάσκας, το άνοιγμα των σχολείων.

Συγκεκριμένα
Για τα κρούσματα είπε
  • Η επιδημία ανεβαίνει γρήγορα πέφτει πολύ αργά.
  • Υπάρχει μια ήπια αύξηση των διασωληνωμένων.
  • Με 500 κρούσματα αυξάνεται η πίεση στο σύστημα υγείας.
Για τη μάσκα είπε
  • Υπάρχει εισήγηση για χρήση της μάσκας παντού και σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και υπάρχουν αποτελέσματα όπου έχει εφαρμοσθεί.
  • Θα εφαρμοσθεί το μέτρο αν τα κρούσματα αυξηθούν πολύ.
Για το άνοιγμα των σχολείων
  • Το άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου θα εξαρτηθεί από τα κρούσματα στις ηλικιακές ομάδες των μαθητών. Εχει συζητηθεί αυτό το σενάριο εδώ και αρκετό καιρό.
  • Υπάρχει σενάριο ανοίγματος δύο ταχυτήτων, να ανοίξουν πρώτα τα Δημοτικά και μετά τα Γυμνάσια και Λύκεια, λόγω του χαμηλού επιδημιολογικού φορτίου των μικρών μαθητών.
  • Τα δειγματοληπτικά τεστ έχουν μια λογική για τον έλεγχο της επιδημίας. Ποια είναι η λογική να πάμε στα σχολεία και να κάνουμε γενικώς τεστ, στις χιλιάδες των μαθητών;
  • Το ιδανικό θα ήταν να έχουμε και 5 μαθητές ανά τάξη. Το θέμα είναι αν αυτό είναι εφικτό. Επίσης δεν υπάρχει ασφαλής αριθμός μαθητών ανά ταξη.
  • Οι κατηγορίες ευπαθών ομάδων που έχει καθορισθεί ισχύουν έως τώρα.

Δείτε επίσης

Νέα σχολική χρονιά 2020-21: 25 απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα για το άνοιγμα των εκπαιδευτικών δομών
Μέτρα Υπουργείου Παιδείας για άνοιγμα σχολείων: Επιπλέον αναπληρωτές-Ενδεχόμενη έναρξη 7 Σεπτεμβρίου-Λήψη απόφασης 1η Σεπτεμβρίου
Κεραμέως προς γονείς: Εκκληση να επιστρέψουν από τις διακοπές έως το τέλος Αυγούστου
Υποστήριξη σχολικών μονάδων από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς: 2.800 προσλήψεις-Σύντομα η Πρόσκληση
Πρόγραμμα οικονομικής στήριξης οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας | ΦΕΚ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση