Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΣΕΒΕΠΕΑ Θεσσαλίας για νομοσχέδιο διαδηλώσεων: Νέα μέτρα περιορισμού δημοκρατικών δικαιωμάτων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΣΕΒΕΠΕΑ Θεσσαλίας για νομοσχέδιο διαδηλώσεων: “Νέα μέτρα περιορισμού και διάλυσης του βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο ο λαός μας κατέκτησε με πολλούς, διαχρονικούς κι αιματηρούς αγώνες”.

ΣΕΒΕΠΕΑ Θεσσαλίας για νομοσχέδιο διαδηλώσεων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ(Σ.Ε.Β.Ε.Π.Ε.Α) ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 2Α – ΛΑΡΙΣΑ

email: sevepeath@gmail.com

 Λάρισα: 5/7/2020                                                                                        

Αρ. Πρωτ.: 41

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Σε λίγες ημέρες η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή προκλητικό νομοσχέδιο καταστολής του εργατικού, λαϊκού και συνδικαλιστικού κινήματος, φέρνοντας ξανά το χωροφύλακα και την τρομοκρατία μέσα στα σωματεία και στις διαδηλώσεις.

Αυτό που δεν πέτυχαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας, να κλείσουν το στόμα των υγειονομικών, των εργαζόμενων στα super market, των εκπαιδευτικών, των ξενοδοχοϋπαλλήλων, όλων των εργαζομένων και συνολικά του λαού μας, επιδιώκουν να το κάνουν με έναν χουντικής έμπνευσης νόμο που προωθεί μηχανισμούς καταστολής και τρομοκρατίας, πιο σύγχρονους, πιο εξελιγμένους και κατά συνέπεια πιο επικίνδυνους.

Νέα μέτρα περιορισμού και διάλυσης του βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο ο λαός μας κατέκτησε με πολλούς, διαχρονικούς κι αιματηρούς αγώνες.

Είναι ακόμη ένα βήμα στην ένταση της καταστολής σε βάρος του λαϊκού κινήματος.

Συμπληρώνοντας όλα τα προηγούμενα μέτρα με το χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία, τα εμπόδια στην συλλογική λειτουργία των Σωματείων, δημιουργείται ένα ασφυκτικό πλαίσιο («πλαίσιο κανόνων») για να προχωράει η αντιλαϊκή επίθεση χωρίς κανένα εμπόδιο.

Θα μπορεί να καθορίζει τους περιορισμούς που πρέπει να επιβληθούν σε μια διαδήλωση, να επινοεί δικούς της, να έχει τη διακριτική ευχέρεια να αποφασίζει εκ των προτέρων αν θα επιτραπεί μια δημόσια συνάθροιση, αν αυτή είναι αυθόρμητη, ποιοι περιορισμοί θα επιβάλλονται.

Και αυτό το κάνει «για να μην διαταράσσεται η λειτουργία καταστημάτων».

Ξεχνά φαίνεται ότι η ζωή μας «διαταράσσεται», «διασαλεύεται», κυριολεκτικά διαλύεται, από την διαρκή μείωση στους μισθούς, τα μεροκάματα, την γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας, την έλλειψη μόνιμης και σταθερής δουλειάς, την ανεργία, την άγρια φοροληστεία.

Δε θα σκύψουμε το κεφάλι και δε θα συμβιβαστούμε με αυτή την βαρβαρότητα.

Δε θα σταματήσουμε να διεκδικούμε αυτό που απαιτούν οι δικές μας ανάγκες. Δε θα σταματήσουμε να αναπνέουμε !

 ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

 ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ

ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

 ΤΟ Δ.Σ.

 Η Πρόεδρος                                                                Η Γεν. Γραμματέας              

Τέλιου Μαρία                                                                Μακαντάση Ελένη

 Δείτε επίσης

ΣΕΒΕΠΕΑ Θεσσαλίας για τοποθετήσεις αναπληρωτών | Ανακοίνωση
ΣΕΕΠΕΑ ΣΤΕΛΛΑ για τοποθετήσεις αναπληρωτών: Kατάφωρη αδικία να μοριοδοτούνται για δεύτερη φορά τα ίδια κριτήρια
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση