Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σχετικά με τους διορισμούς το 2024: “Με 2000+ λιγότερους διορισμούς θα υπήρχαν λιγότεροι δυσαρεστημένοι”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σχετικά με τους διορισμούς το 2024: “Με 2000+ λιγότερους διορισμούς θα υπήρχαν λιγότεροι δυσαρεστημένοι” – Επισημάνσεις και σχόλια του Patreas για τους ανακοινωθέντες 10.000 μόνιμους διορισμούς.

Σχετικά με τους διορισμούς το 2024

“Με 2000+ λιγότερους διορισμούς θα υπήρχαν λιγότεροι δυσαρεστημένοι”, αναφέρει ο ο χρήστης  “Πατρέας” στο forum pde, αναλύοντας το νούμερο 10.000 των φετινών μόνιμων διορισμών όπως ανακοινώθηκε από το ΥΠΑΙΘΑ.

Ο Patreas μιλά για εμμονή για ένα μεγάλο/στρογγυλό/επικοινωνιακό νούμερο διορισμών, μιας και από τη μια δεν μετρήθηκαν οι ανάγκες για διορισμό και βρέθηκαν ότι είναι ακριβώς 10.000 και από την άλλη δεν εκτιμήθηκε το γεγονός ότι μετατρέποντας θέσεις αναπληρωτών σε μόνιμες θα γίνονταν διορισμοί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση πέραν των οργανικών κενών της σχετικής εγκυκλίου Μετατάξεων.

Επισημαίνει δε ότι είτε θα έπρεπε να γίνουν 2.000+ λιγότεροι διορισμοί, όσοι και τα οργανικά κενά της Εγκυκλίου Μετατάξεων στη Δευτεροβάθμια Γενική, είτε θα έπρεπε να βρεθούν πιστώσεις από αλλού για να μπορέσουν να φθάσουν στους 10.000 οι διορισμοί σε υπαρκτά όμως οργανικά κενά, τη στιγμή που και αυτά που θα συσταθούν στις Ειδικότητες της Πρωτοβάθμιας και στο ΕΕΠ-ΕΒΠ δεν θα μπορέσουν να καλυφθούν εξ ολοκλήρου με διορισμό.

Ακολουθεί η πλήρης αναφορά του Patreas επί του θέματος

“Δεν κάνει να μετακινούμε το goalpost λίγες μέρες πριν γίνει κάτι.” είπε δις στην τελευταία του συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Υπουργός, αναφερόμενος στο θέμα όσων έχουν εργαστεί στην ιδιωτική εκπαίδευση και τα τελευταία 2 χρόνια εργάστηκαν ως αναπληρωτές στο δημόσιο σχολείο από την αρχή της σχολικής χρονιάς και των δύο σχολικών ετών (αλλά το 2023-2024 η προϋπηρεσία μετράει το νωρίτερο από 4/9/2023, αφού αυτή είναι η ημερομηνία ανάρτησης στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ των σχετικών αποφάσεων πρόσληψης).

Αυτό, ακριβώς, όμως κάνετε κύριε Υπουργέ με την εμμονή για μεγάλο/στρογγυλό/επικοινωνιακό νούμερο διορισμών (διότι κανείς δεν πιστεύει ότι μετρήθηκαν οι ανάγκες για διορισμό και βρέθηκε ότι είναι ακριβώς 10.000). Αφού είδατε ότι με την άσκηση της “μετατροπής” θα γίνονταν διορισμοί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση πέραν των οργανικών κενών της σχετικής εγκυκλίου, θα έπρεπε είτε να βάλετε ένα φρένο εκεί και να γίνουν 2000+ λιγότεροι διορισμοί (όσοι δηλ. θα γίνουν παραπάνω από τα οργανικά κενά της εγκυκλίου στη Δευτεροβάθμια Γενική) είτε να βρείτε πιστώσεις από αλλού για να μπορέσετε να φθάσετε στους 10.000 διορισμούς σε υπαρκτά οργανικά κενά (διότι και αυτά που θα συσταθούν στις Ειδικότητες της Πρωτοβάθμιας και στο ΕΕΠ-ΕΒΠ δεν θα μπορέσετε να τα καλύψετε όλα με διορισμό).

Θα δημιουργηθεί πλέον ένα σημαντικό “κακό” προηγούμενο, όπου όλοι οι κλάδοι θα ζητάνε διορισμό στο σύνολο των (λειτουργικών) κενών τους ( γιατί όχι, αφού γίνεται; ). Δεν είμαι δογματικός στο να οργανικοποιηθούν πάγιες λειτουργικές ανάγκες, αλλά αυτό θα πρέπει να συζητηθεί και να γίνει στο σωστό χρόνο. Δηλ. να ερχόσασταν πριν από τις επόμενες μεταθέσεις και να λέγατε: “Επειδή κάθε χρόνο έχουμε χιλιάδες λειτουργικά κενά στην Εκπαίδευση, θα θεωρήσουμε ένα +10% στις οργανικές θέσεις σε κάθε κλάδο και κάθε περιοχή. Αν δηλ. οι οργανικές ανάγκες μιας ειδικότητας σε μια περιοχή είναι 100, εμείς θα πούμε 110 και με βάση αυτό θα γίνονται πλέον οι υπηρεσιακές μεταβολές.”

Τώρα, όχι μόνο έρχεστε μετά τις μεταθέσεις αλλά και μετά τις αποσπάσεις. Λυπάμαι αυτούς που θα πρέπει να βγάλουν τις περιοχές για διορισμό…

Το λες πάντως και “κατόρθωμα” ότι με 2000+ λιγότερους διορισμούς θα υπήρχαν λιγότεροι δυσαρεστημένοι”.

Δείτε σχετικά

Διορισμοί-2024: Από τα τέλη του 2023 το σχέδιο Πιερρακάκη μετατροπής θέσεων αναπληρωτών σε μόνιμες 

Ανακοίνωση μόνιμων διορισμών 2024: 10.000 σε όλες τις ειδικότητες, σε όλες τις βαθμίδες 

Ενημέρωση για τον αριθμό μόνιμων διορισμών ΕΕΠ-ΕΒΠ για το 2024-25 

Ιδρυση οργανικών θέσεων και Μεταθέσεις: Προδιαγραφόμενη αδικία με μακροχρόνιες συνέπειες 

Νέες οργανικές-διορισμοί: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την Ακαδημία στη Βουλή-Εν αναμονή Τροπολογίας 

Η διάταξη με τις 1.555 νέες οργανικές θέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ και την κατανομή ανά κλάδο 

Πριν φύγετε

Καθηκοντολόγια εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ σε Σχολεία-ΚΕΔΑΣΥ-ΕΔΥ-Παράλληλη-Τ.Ε-Δ/ντων-Συμβ. Εκπ/σης-Συλλ. διδ/ντων 

Επιστροφή εισφορών υπέρ ΤΠΔΥ που παρακρατήθηκαν πέραν της 25.11.2022 – Εγγραφο με Υποδείγματα

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

4 Σχόλια

 1. Μ. Π. σε

  Η κίνηση των υπουργών για 10.000 διορισμούς αποτελεί την πολιτική κίνηση της χρονιάς! Η συμβολή τους στην ανακούφιση των αναπληρωτών και των οικογενειών τους όχι μόνο δίνει θετικό πρόσημο στη θητεία τους αλλά εξασφαλίζει νέα τετραετία για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τα θέματα της εκπαίδευσης είναι πολύ βασικά για τους Έλληνες. Τα κενά που σημειώθηκαν φέτος, κυρίως στα Γυμνάσια, ήταν πρωτοφανή. Οι οικογένειες δεν ήξεραν πώς να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, μέχρι να αναλάβουν οι νέες προσλήψεις αναπληρωτών. Είναι ενδιαφέρον πάντως το γεγονός ότι αναπτύσσεται μία τακτική υποβάθμισης της κατάστασης και τελικά της απόδοσης σε αυτήν αρνητικών χαρακτηρισμών. Πονάει πολλούς αυτό που γίνεται. Οι εργατοπατέρες, όμως, διαχρονικά δεν έκαναν κάτι για την υποστήριξη του δημόσιου σχολείου. Μην θυμηθούμε κατά το παρελθόν πώς γινόταν η καταστρατήγηση της σειράς και της τοποθέτησης των προσλήψεων. Η Κεραμέως καθάρισε το τοπίο με την ηλεκτρονική κατανομή των αναπληρωτών και έσπασε ένα ακόμη πυώδες σπυρί της διοίκησης. Έλεος, λοιπόν! Τους χρειαζόμαστε τους διορισμούς. Οι φετινές πανελλήνιες έδειξαν τι γίνεται με τα μαθηματικά και διαχρονικά με την έκθεση. Τα ποσοστά κάτω από τη βάση είναι συντριπτικά. Αφήστε την αντιπολίτευση. Φτάνει πια!!!

 2. Κώστας Κύρκος σε

  Καλημέρα, το σχόλιο του Patrea “Λυπάμαι αυτούς που θα πρέπει να βγάλουν τις περιοχές για διορισμό…” συνεπάγεται ότι θα προκύψουν και περιοχές διορισμού εκτός εγκυκλίου μετατάξεων;
  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 3. Α. Γ. σε

  Ειδικα αυτο το “με 2000 λιγοτερους διορισμούς θα ηταν καλυτερα” με εκανε να χασω τελειως το νοημα. Τι εννοει ο ποιητης;

Γράψτε μία απάντηση