Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σημαντική διάκριση ΕΝΕΕΓΥΛ Κοζάνης: Στον μαθητικό διαγωνισμό καινοτομίας “Κοζάνη-Εξυπνη πόλη”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σημαντική διάκριση ΕΝΕΕΓΥΛ Κοζάνης: Στον μαθητικό διαγωνισμό καινοτομίας “Κοζάνη-Έξυπνη πόλη” – Βράβευση μαθήτριας του σχολείου.

Σημαντική διάκριση ΕΝΕΕΓΥΛ Κοζάνης

Δελτίο Τύπου

Την Τετάρτη 17 Ιουνίου βραβεύτηκε η μαθήτριά μας Βασιλική Βαλιάκα η οποία συμμετείχε στο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Κοζάνη:Έξυπνη Πόλη».

Διοργανωτές του διαγωνισμού ήταν η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και ο Δήμος Κοζάνης, με την υποστήριξη του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Οι προτάσεις της Βασιλικής Βαλιάκα εντάσσονται στον άξονα προτεραιότητας Κινητικότητα – Μεταφορές και στον Άξονα προτεραιότητας Έξυπνη Διαβίωση (Smart Living) και ήταν οι εξής:
  • Η δημιουργία εφαρμογής στο κινητό, για ανίχνευση ελεύθερων θέσεων σταθμεύσεις γενικά και θέσεων στάθμευσης ΑΜΕΑ ειδικά, όχι μόνο για τους ντόπιους κατοίκους αλλά και για τους επισκέπτες, ώστε να μην τριγυρνάνε με τις ώρες αναζητώντας κενές θέσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα μειωθούν και οι εκπομπές καυσαερίων.
  • Η δημιουργία εφαρμογής κινητού για εντοπισμό της θέσης του χρήστη, ώστε να παρέχει πληροφορίες για το σημείο στο οποίο βρίσκεται: τα ιστορικά γεγονότα, τα ιστορικά μνημεία, τα μουσεία, τα σημεία ενδιαφέροντος που υπάρχουν κοντά στο σημείο, πληροφορίες για την προσβασιμότητά τους και την προσβάσιμη προς αυτά διαδρομή.
  • Η πρόσθεση στους πλοηγητές GPS της δυνατότητας επιλογής -από τον κάθε ενδιαφερόμενο- της διαδρομής προς τον προορισμό με αμαξίδιο όπως υπάρχει για το αυτοκίνητο, τη συγκοινωνία ή τους πεζούς.
  • Ένα άλλο ζήτημα είναι τα αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία τα οποία πολλές φορές δεν είναι προσβάσιμα γιατί είναι σε πολύ παλιά κτίρια ή είναι ερείπια και έτσι επειδή δεν μπορεί να το προσεγγίσει το άτομο που έχει κινητικό πρόβλημα, δεν το επισκέπτεται όλη η οικογένεια. Η πρόταση αφορά στη δημιουργία χώρων όπου θα γίνεται εικονική περιήγηση για τους συμπολίτες με κινητικό πρόβλημα, όσο οι υπόλοιποι επισκέπτες βλέπουν το αξιοθέατο δια ζώσης.

Ευχόμαστε να συμπεριληφθούν οι προτάσεις της Βασιλικής Βαλιάκα στα σχέδια των αρμοδίων και συγχαίρουμε όλους τους μαθητές για τη συμμετοχή με τις πρωτότυπες ιδέες τους αλλά και τους διοργανωτές που μέσω του διαγωνισμού, έδωσαν το έναυσμα στους μαθητές να καταθέσουν προτάσεις, στο πλαίσιο της Στρατηγικής του Δήμου Κοζάνης για την προώθηση του μοντέλου της Έξυπνης Πόλης.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του

ΕΝΕΕΓΥΛ  Κοζάνης

Δείτε επίσης

ΕΝΕΕΓΥΛ Κοζάνης και 2ο ΕΠΑΛ Κοζάνης: Υλοποίηση Προγράμματος Συνεκπαίδευσης
Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου ειδικών σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας | Εγκύκλιοι
ENEEGYL TV: “Η έμπνευση υπάρχει, αλλά πρέπει να σε βρει να δουλεύεις” | Video
Επιτροπή για σχολικό εκφοβισμό: Συγκροτήθηκε με Απόφαση της Υφ. Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση