Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συγκρότηση Επιτροπών Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024 με διοικητικούς στις θέσεις Γραμματέων ζητά η ΕΝΕΡΥΠ        

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συγκρότηση Επιτροπών Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024 με διοικητικούς υπαλλήλους στις θέσεις Γραμματέων ζητά η ΕΝΕΡΥΠ με επιστολή της στο ΥΠΑΙΘΑ.

Συγκρότηση Επιτροπών Πανελλαδικών Εξετάσεων

Την κατά προτεραιότητα τοποθέτηση – την απορρέουσα εκ του νόμου – στις Επιτροπές των Εξεταστικών και Βαθμολογικών κέντρων των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2024 των διοικητικών υπαλλήλων για την γραμματειακή τους υποστήριξη, στις θέσεις των Γραμματέων και Βοηθών Γραμματέων και του λοιπού διοικητικού προσωπικού, όπου προβλέπεται ζητά με επιστολή της στους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης – Διευθυντές Εκπαίδευσης – Προέδρους Βαθμολογικών Κέντρων, η Ενωση Εργαζομένων Υπουργείου Παιδείας (ΕΝΕΡΥΠ).

Η ΕΝΕΡΥΠ επισημαίνει ότι “παρατηρούνται φαινόμενα τόσο αποκλεισμού του διοικητικού προσωπικού στις Πανελλαδικές Εξετάσεις αλλά και στο σύνολο των εξετάσεων που υλοποιούνται από τις Υπηρεσίες, όπως οι εξετάσεις Ιθαγένειας, ΑΣΕΠ, κ.ά., όσο και «μονίμων» τοποθετήσεων ορισμένων που σκανδαλωδώς επαναλαμβάνονται κάθε έτος”.

Ακολουθεί η επιστολή

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ –  ΕΝ.ΕΡ.Υ.Π.

Ανδρέα Παπανδρέου 37 , 15180– Μαρούσι  – email:eneryp2023@gmail.com – τ.6934919217

Μαρούσι  22 Απριλίου 2024

Αρ. Πρωτ.: 15

Προς : Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης – Διευθυντές Εκπαίδευσης – Προέδρους Βαθμολογικών Κέντρων

Κοιν.: Υπουργό Παιδείας, κ. Κ. Πιερρακάκη – Υφυπουργό Παιδείας, κ. Ζ. Μακρή – Γ. Γραμματέα, κ. Ι. Κατσαρό  – ΠΟΣΥΠ – Μέλη μας

Συγκρότηση Επιτροπών Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024

 Κυρίες/ Κύριοι Διευθύντριες/ Διευθυντές

 Με την ευκαιρία του επικείμενου ορισμού των Επιτροπών των Εξεταστικών και Βαθμολογικών κέντρων των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2024, η Ένωση Εργαζομένων Υπουργείου Παιδείας (ΕΝΕΡΥΠ) επικοινωνεί μαζί σας, για να σας υπενθυμίσει την απορρέουσα εκ του νόμου και κατά προτεραιότητα τοποθέτηση στις ανωτέρω επιτροπές των διοικητικών υπαλλήλων για την γραμματειακή τους υποστήριξη, στις θέσεις των Γραμματέων και Βοηθών Γραμματέων και του λοιπού διοικητικού προσωπικού, όπου προβλέπεται.

Επισημαίνουμε δε ότι στους ανωτέρω ορισμούς δεν διαχωρίζονται  οι υπηρετούντες διοικητικοί υπάλληλοι της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, των ΣΑΕΚ και των ΚΕΔΑΣΥ, των οποίων η διαθεσιμότητα πρέπει να αναζητείται με πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που πρέπει να απευθύνει η οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Επειδή, στα προηγούμενα χρόνια έχουμε γίνει αποδέκτες πολλών παραπόνων των συναδέλφων μας διοικητικών υπαλλήλων, τόσο για τις ελάχιστες τοποθετήσεις όσο και για τους αναιτιολόγητους αποκλεισμούς τους, από τις Επιτροπές Εξετάσεων των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, των Λυκείων και των Βαθμολογικών Κέντρων, σας καλούμε να εφαρμόσετε την νομοθεσία και την χρηστή διοίκηση και με πνεύμα συνεργασίας και συναδελφικότητας να μεριμνήσετε για την δίκαιη και ισότιμη τοποθέτηση και των διοικητικών υπαλλήλων στις ανωτέρω επιτροπές.

Είναι γεγονός, ότι παρατηρούνται φαινόμενα τόσο αποκλεισμού του διοικητικού προσωπικού στις Πανελλαδικές Εξετάσεις αλλά και στο σύνολο των εξετάσεων που υλοποιούνται από τις Υπηρεσίες μας, όπως οι εξετάσεις Ιθαγένειας, ΑΣΕΠ, κ.ά., όσο και «μονίμων» τοποθετήσεων ορισμένων που σκανδαλωδώς επαναλαμβάνονται κάθε έτος.

Έτσι, υπάρχουν συνάδελφοι μας που έχουν διανύσει τον εργασιακό τους βίο και  δεν έχουν οριστεί ούτε μία φορά έστω βοηθοί γραμματέα ή επιτηρητές και άλλοι που συνήθως «τυχαίνει» να ορίζονται, προφανώς θα είναι αναντικατάστατοι.

Για όλα τα ανωτέρω σας καλούμε το διοικητικό έργο όλων των ανωτέρω επιτροπών να υλοποιείται από το διοικητικό προσωπικό των Υπηρεσιών μας, να υπάρχει διαφάνεια και εναλλαγή των υπαλλήλων στους ορισμούς και να υπάρχει εφαρμογή της δεοντολογίας και της ισονομίας.

Ευελπιστούμε για έναν τόσο αδιάβλητο θεσμό, όπως οι Πανελλαδικές Εξετάσεις να μην αναγκαστούμε να προβούμε σε συγκεκριμένες και ονομαστικές πλέον καταγγελίες, διότι τότε όλοι μας θα αποδειχτούμε κατώτεροι των περιστάσεων και του ρόλου μας.

Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ          ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Δείτε επίσης

Αποζημίωση Καταχωριστών ΕΣΠΑ για τους εργαζόμενους στις Δ/νσεις Εκπ/σης ζητά η ΕΝΕΡΥΠ από το Υπ. Παιδείας 

Ορίστηκε Υπηρεσία Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο Υπ. Παιδείας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του 

Τι λέει ο ΕΦΚΑ για την επιστροφή της ειδικής εισφοράς 1% υπέρ ΤΠΔΥ | Εγγραφο 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση